به گزارش ایرنا، «جبار گوهری» روز چهارشنبه در مراسم امضاء تفاهم نامه راه اندازی موزه پهلوانی استان کرمانشاه که با حضور " صابر رحیمی" مدیرکل ورزش و امور جوانان استان، "سالار احمد زاده" رییس هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی کرمانشاه در مجموعه میراث فرهنگی تاق بستان برگزار شد، پهلوانی را یک از شاخص های بازر و شناخته شده مردم کرمانشاه در کشور یاد کرد و افزود: متاسفانه آنچنان باید و حق این صفت است، بستر مناسبی برای انتقال ارزش های والای آن بین جوانان و نوجوانان کار نشده است.
او در ادامه از هیات ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی استان در خصوص زنده نگه داشتن فرهنگ پهلوانی قدردانی کرد و گفت: ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی از میراث های ملی ما در یونسکو؛ سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد نیز به عنوان میراث معنوی کشور ایران نیز ثبت شده است و ریشه در فرهنگ و هویت ما ایرانیان دارد.
گوهری همچنین با اشاره به سابقه طولانی ورزش کشتی پهلوانی در کرمانشاه؛ یکی از اولویت های خود در راستای توسعه فرهنگ و ارزش های پهلوانی را پیگیری و تلاش برای معرفی کرمانشاه به عنوان پایلوت و پایگاه ملی و حتی جهانی ورزش پهلوانی اعلام کرد.
وی همچنین با اشاره به تعهد اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مبنی بر تجهیز موزه زورخانه استان قول داد در راستای و توسعه تکمیل این موزه اعتبارات بیشتری جذب کند.
رزمندگان هشت سال دفاع مقدس پهلوانان واقعی بودند
مدیرکل ورزش و امور جوانان استان کرمانشاه نیز در ادامه با اشاره به چهل و یکمین سالگرد هفته دفاع مقدس یاد و خاطره تمام شهدا و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس آنان را پهلوانان واقعی ایران دانست ارزش ها و صفات پهلوانی را با تمام وجود معنا کردند.
صابر رحیمی در ادامه گفت: موزه پهلوانی کرمانشاه برای اولین بار در کشور در مجموعه ورزشی حضرت امام خمینی (ره) شهر کرمانشاه با۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی در حال ساخت است و تاکنون بیش از ۲ میلیارد تومان برای آن هزینه شده است.
او همچنین با اشاره به توسعه زورخانه های استان در چند سال گذشته گفت: بزودی ۲ زورخانه دیگر در سطح استان افتتاح خواهد شد.
رحیمی همچنین از سرمایه گذاری ۴۶ میلیارد تومانی در بخش ورزش استان در ۲ سال گذشته خبر داد و بیان داشت: فقط گروه ورزشی مدلل ۱۶ میلیارد تومان برای احداث ۱۶ زمین چمن مصنوعی هزینه کرده است.
همچنین در این مراسم مقرر شد؛ موزه پهلوانی استان کرمانشاه به خاطر تلاش و پیگیری پهلوان "سید مرتضی زینالی صفت" که برای ثبت ملی و جهانی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی زحمات زیادی کشیده است نام گذاری شود.
آیین های ورزش پهلوانی و زورخانه ای توسط جمهوری اسلامی ایران در تاریخ ۱۶ نوامبر ۲۰۱۰ (۲۵ آبان ۱۳۸۹) در اجلاس کنیا به عنوان میراث معنوی بشریت به ثبت سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) رسیده است.
فدراسیون بین المللی ورزش های زورخانه ای و کشتی پهلوانی در سال ۸۳ تاسیس و هم اکنون در بیش از ۸۰ کشور جهان توسعه یافته است.
به گزارش ایرنا ورزشهای باستانی به مجموعهای از حرکات فیزیکی برای پرورش جسم و آموزههای معنوی برای ارتقای روح گفته میشود که با اصول اخلاقی در هم آمیخته و از افراد معمولی، پهلوان میسازد. آیین پهلوانی و ورزشهای باستانی یا زورخانهای توسط یونسکو به نام ایران به ثبت جهانی درآمده است.
نظر شما