به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری افه، طبق روال معمول، ژائیر بولسونارو رئیسجمهوری برزیل نخستین سخنران پس از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل بود.
بولسونارو که امسال بدون دریافت واکسن علیه کووید-۱۹ به آمریکا وارد شده است، طی سخنرانی خود در مقر سازمان ملل با مسئله "گذرنامه بهداشتی" مخالفت کرد و به دفاع از استدلالهای معمول خود پیرامون ویروس کرونا و داروهایی که اثربخشی آنها همچنان تایید نشده است، پرداخت.
وی در حالی تصریح کرد "ما از واکسیناسیون حمایت می کنیم اما از گذرنامه بهداشتی حمایت نمیکنیم" که برزیل با بیش از ۵۹۱ هزار مورد فوت در اثر ویروس کرونا، پس از آمریکا در جایگاه دومین کشور جهان و با بیش از ۲۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ پس از آمریکا و هند در جایگاه سومین کشور جهان قرار دارد.
سخنرانی «سباستین پینیِرا» همتای شیلیایی بولسونارو نیز بر مساله ویروس کرونا متمرکز بود اما با این تفاوت که وی از شرایط بسیار نابرابر واکسیناسیون در سراسر جهان ابراز تاسف کرد. باید یادآور شد که شیلی یکی از نمونههای جهانی در پیشبرد برنامه واکسیناسیون علیه کرونا محسوب میشود. تا کنون حدود ۹۰ درصد جمعیت این کشور به طور کامل (با دو دز) واکسینه شده و بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از مردم شیلی دز سوم واکسن را دریافت کرده اند.
رئیس دولت شیلی اعلام کرد: با واکسیناسیون، علم پیروز شد اما سیاست شکست خورد. در حالی که برخی کشورها دزهای لازم برای واکسیناسیون را در اختیار دارند، برخی دیگر از کشورها از حداقل حفاظت در برابر کرونا محرومند.
«پدرو کاستیو» رئیسجمهوری پرو نیز به دستیابی به توافقی جهانی با مالکان حق ثبت واکسنهای ضد کرونا به منظور تضمین دسترسی به محمولههای واکسن «بدون تبعیض و امتیاز» تاکید کرد.
کاستیو در این نخستین سخنرانی خود در سازمان ملل از زمان روی کارآمدن گفت: این نشانه تعهد ما به سلامت و جان همه مردم است.
«ایوان دوکه» رئیسجمهوری کلمبیا فرصت سخنرانی در مجمع سازمان ملل را غنیمت شمرد و بار دیگر مخالفت علنی خود با دولت ونزوئلا را اعلام کرد. وی پیرامون روند مذاکرات میان دولت نیکلاس مادورو و مخالفان گفت، «برگزاری هر چه سریعتر انتخابات آزاد در ونزوئلا» تنها راهکار مناسب برای این کشور و «توقف» بحران مهاجرتی ونزوئلاییها به این کشور است. دوکه تصریح کرد در سالهای اخیر پنج میلیون و ۶۰۰ هزار مهاجر ونزوئلایی خاک خود را ترک کرده اند که حدود و یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آنها به کلمبیا وارد شده اند.
«کارلوس آلبارادو» رئیسجمهوری کاستاریکا نیز بر «نگرانی عمیق خود از وضعیت حقوق بشر در نیکاراگوئه» تاکید کرد.
سباستین پینِرا نیز با اشاره به تدوین قانون اساسی جدید شیلی اطمینان داد که قوانین جدید بحران اجتماعی آغاز شده در این کشور از سال ۲۰۱۹ را بهبود بخشیده و به عدالت اجتماعی بیشتر منجر خواهد شد.
«گیِرمو لاسو» رئیسجمهوری جدید اکوادور نیز تاکید کرد دولت او «مسئول احیای نهادهای دموکراتیک و آزادی و حقوق شهروندان است».
رهبران آمریکای لاتین، برای جلب توجه جهانی به معضل تغییرات آبوهوایی نیز با یکدیگر همصدا شدند.
«آلبرتو فرناندز» رئیسجمهوری آرژانتین ضمن ابراز حمایت از توافق پاریس گفت: دردناک است که توافق پاریس با گذشت ۱۰ سال هنوز نتوانسته است ۱۰۰ میلیارد دلار به کشورهای در حال توسعه به منظور اقدامات علیه تغییرات آبوهوایی اختصاص دهد».
رئیسجمهوری کاستاریکا نیز خاطر نشان کرد این نسل با «چالش منحصر به فردی در تاریخ بشریت به منظور حفظ حیات در کره زمین ض خطر نابودی» مواجه است. وی از حاضران نشست مجمع عمومی سازمان ملل دعوت کرد تا از خود بپرسند: آیا ما به اندازه کافی و ضروری برای دستیابی به موفقیت در برابر بحران اقلیمی تلاش میکنیم؟
رهبران جهان از روز سه شنبه زیر سایه محدودیت ها و تبعیض های کرونایی به صورت حضوری و مجازی در نیویورک گردهم آمدند تا در اجلاس سران هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کنند.
نظر شما