انتخابات پارلمانی آرژانتین؛ پیروزی اپوزیسیون بر حزب حاکم

تهران- ایرنا- طبق نتایج اولیه انتخابات میان دوره ای پارلمانی در آرژانتین با شمارش حدود ۹۷درصد آراء، حزب حاکم پرونیسم در رقابتی تنگاتنگ کنترل مجلس سنا را پس از سه دهه به حزب راستگرای این کشور سپرد.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری افه، طبق شمارش اولیه آراء- که نتیجه قطعی آن را شورای عدالت انتخاباتی در روزهای آینده اعلام خواهد کرد-  حزب راستگرای میانه، روز یکشنبه بر حزب دولتی چپگرای میانه  به عنوان حزب حاکم ، در انتخابات میان دوره ای آرژانتین پیشی گرفت. به این ترتیب حزب حاکم پرونیسم که بیشترین کرسی های مجلس سنا را در طول سه دهه اشغال کرده بود، نتیجه را به حزب مخالفان واگذار کرد.

کنگره ملی آرژانتین به عنوان قوه مقننه، دو مجلس نمایندگان و مجلس سنا را شامل می‌شود. انتخابات مجلس قانونگذاری آرژانتین روز گذشته (۲۳ آبان ) برای تعیین ۱۲۷ نماینده از مجموع ۲۵۷ کرسی کنگره و ۲۴ کرسی از ۷۲ کرسی مجلس سنا برگزار  شد. در این انتخابات، اعضای مجلس نمایندگان برای یک دوره شش ساله از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷ و سناتورها برای یک دوره چهار ساله از ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۵ برگزیده خواهند شد.

بیش از ۳۴ میلیون آرژانتینی روز یکشنبه  برای حضور در انتخابات پارلمانی حاضر شدند. در این دور از انتخابات، حزب وابسته به دولت شانس کمتری داشت.

تغییرات احتمالی در پی پیروزی راستگراها

پیروز راستگراها در انتخابات پارلمانی آرژانتین، به معنی افزایش احتمال تصاحب دولت بعدی این کشور به دست راستگراها است. شاید به همین دلیل است که آلبرتو فرناندز رئیس جمهوری فعلی آرژانتین پس از مشخص شدن نتایج اولیه آرا، حزب مخالف را به گفت و گو فراخوانده است.

در صورت تصاحب دولت آرژانتین بدست راستگراها، این کشور بار دیگر با بلوک کشورهای ضداستعماری حوزه آمریکای لاتین فاصله خواهد گرفت.

ریشه حزب پرونیسم چیست؟

پرونیسم، یک ایدئولوژی و جنبش سیاسی آرژانتینی است. نام این جنبش از نام‌خانوادگی «خوآن دومینگو پرون»  رئیس جمهور سابق آرژانتین، ریشه می‌گیرد. از سال ۱۹۴۶، از ۱۲ رئیس‌جمهور برگزیده این کشور، ۹ نفر آن‌ها پرونیست بوده‌اند؛  اگرچه سیاست‌های آن‌ها تا حدی متفاوت بوده‌است. «آلبرتو (آنخل) فرناندز» رئیس جمهوری فعلی آرژانتین را برخی تحلیلگران چپ‌گرا و برخی دیگر، فردی نزدیک به تفکر پرونیسم می دانند.

به نوشته خبرگزاری افه، اگرچه لیست نامزدهای نمایندگی حزب دولتی «جبهه همه» بیشترین رأی را در ۹ حوزه از ۲۴ حوزه رای گیری کسب کرده اما در مقابل، حزب مخالفان «همه برای تغییر» حزب «مائوریسیو ماکری» رئیس جمهوری سابق (۲۰۱۹-۲۰۱۵)، آرای ۱۲ حوزه رای گیری دیگر را تصاحب کرده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha