محمدهادی قانع چهارشنبه در جلسه بررسی وضعیت ایمنی در بازارهای بافت تاریخی و در معرض خطر از جمله بازار وکیل شمالی، وکیل جنوبی، سرای مشیر، بازار شاه چراغ، بازار روح الله، اردو بازار و ... و جلوگیری از وقوع حوادث افزود: برای حفظ بازارهای تاریخی شیراز و همچنین تضمین سلامت شهروندان و گردشگران و بازاریان و ایمن سازی این بناهای قدمت دار به همکاری ادارات مرتبط و البته همکاری هیات امنا و کسبه بازار نیازمند هستیم.
قانع گفت: اماکن تجمعی از جمله بازارها همواره مورد توجه سازمان آتشنشانی قرار دارد.
وی افزود: اگر بازاریان با ما همکاری کنند تا بتوانیم در بحث برق، جداسازی فضاها، سیستمهای اعلام و اطفاء آتش و.. اقدامات لازم را انجام دهیم میتوانیم ریسک آتش سوزی در بازار را بسیار کاهش داد، اما این موضوع نیازمند همدلی است، که بازاریان و کسبه باید همکاری بسیار بیشتری با سازمانها داشته باشند و میراث فرهنگی نیز باید راهحلی برای بازسازی و ایمنسازی نقاط خاص بازار پیدا کند.
وی همچنین گفت: ضریب احتمال بروز اشتعال در این بازارها بسیار بالا است بنابراین در صورت وقوع حادثه به سرعت گسترده میشود، از طرفی قدیمی بودن ساختمان این اماکن سبب میشود تا آتش به راحتی گسترش پیدا کند.
در همین خصوص و به منظور جلوگیری از حوادث طی برگزاری جلسه ای با حضور مسئولین مربوطه، ایرادات مربوط به بازارهای بافت تاریخی مطرح و مقرر شد که در دو بخش ناایمنی بازار و مشکلات ساختمانی به موارد ذکر شده با همکاری سازمان های متولی رسیدگی شود.
در پایان این جلسه مقرر شد که سازمان آتش نشانی شیراز با همکاری شورای بازار نسبت به برگزاری آموزش های ایمنی جهت کسبه و مانورهای عملیاتی و همچنین تعبیه خاموش کنندههای آتش نشانی اقدام کند.
به گفته مدیر آتش نشانی شیراز طراحی سیستم های آتش نشانی در بازارهای تاریخی این شهر به پایان رسیده و در مسیر اجرای این طرح قرار گرفته است.
نظر شما