جنگ لفظی تایوان و چین شدت گرفت

۲ مهر ۱۴۰۰، ۱۱:۴۷
کد خبر: 84482166
جنگ لفظی تایوان و چین شدت گرفت

تهران – ایرنا – همزمان با هشدارهای مطرح شده در خصوص آغاز جنگ سرد جدید بین چین و آمریکا، جنگ لفظی میان چین و تایوان نیز بر سر درخواست عضویت در پیمان تجاری جامع فرا-اقیانوس آرام شدت گرفت.

به گزارش امروز (جمعه) ایرنا به نقل از ژاپن تایمز، تایوان روز چهارشنبه اعلام کرد که بطور رسمی برای پیوستن به پیمان تجاری موسوم به "توافق جامع و پیشرو برای مشارکت فرا اقیانوس آرام" (CPTPP) درخواست داده است. درخواست تایوان یک هفته پس از آن مطرح شد که چین نیز درخواست مشابهی برای پیوستن به این پیمان تجاری ثبت کرده بود.

در این حال وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که با ورود تایوان به هرگونه پیمان یا سازمان رسمی مخالف است. در همین حال، تایوان روز پنجشنبه ادعا کرد که چین 24 هواپیمای جنگی را به منطقه دفاع هوایی این جزیره (تایوان) اعزام کرده و آن را "بخشی از الگوی آزار تقریبا هر روزه چین علیه تایوان" قلمداد کرد.

وزارت امور خارجه تایوان نیز اواخر وقت پنجشنبه با صدور یک بیانیه شدیداللحن تاکید کرد که "چین هیچ حقی برای اظهارنظر درباره درخواست عضویت تایوان (در پیمان تجاری یاد شده) ندارد".

این بیانیه می‌افزاید: دولت چین جنایتکار در افزایش خصومت‌ها در آن سوی تنگه تایوان است و  تنها می‌خواهد در جامعه بین‌المللی در برابر تایوان زورگویی کند.

به گزارش وزارت خارجه، چین عضو پیمان تجاری فرا اقیانوس آرام نیست و سیستم تجاری این کشور به علت عدم سازگاری با معیارهای این بلوک تجاری تا حد زیادی در سطح جهان مورد تردید و پرسش قرار گرفته است.

وزارت خارجه تایوان می افزاید: اندک زمانی پس از درخواست عضویت تایوان، چین نیروی هوایی خود را برای تهدید و ارعاب تایوان وارد عمل کرد و چنین الگوی رفتاری تنها از سوی چین سر می‌زند.

"دفتر امور تایوان" در کشور چین نیز با صدور بیانیه‌ای در اواخر وقت پنجشنبه گفت که ورود چین به پیمان تجاری فرا- اقیانوس آرام به نفع احیای اقتصادی جهانی در دوران پسا پاندمی (کرونا) خواهد بود.

این بیانیه می افزاید: چین با استفاده تایوان از مساله تجارت به منظور پیشبرد "فضای بین‌المللی" خود یا وارد شدن به فعالیت‌های استقلال مخالف است. امیدواریم که کشورهای مرتبط با موضوعات تایوان برخورد مناسبی با این مساله داشته باشند و سکویی برای فعالیت‌های استقلال طلبانه تایوان فراهم نسازند.

 "توافق جامع و پیشرو برای مشارکت فرا اقیانوس آرام" با نام اولیه توافق تجاری فرا-اقیانوس آرام (TPP) با 12 کشور عضو، به عنوان یک وزنه تعادلی اقتصادی مهم در برابر چین ارزیابی شده بود، اما آن توافق در اوایل سال 2017 با خروج آمریکا در زمان دولت دونالد ترامپ در وضعیت نامشخصی قرار گرفت. این گروه که بعدا به عنوان توافق جامع و پیشرو برای مشارکت فرا اقیانوس آرام (CPTPP) بازنامگذاری شد، کشورهای کانادا، استرالیا، برونئی، شیلی، ژاپن، مالزی، مکزیک، نیوزیلند، پرو، سنگاپور و ویتنام را شامل می‌شود. 

تشدید جنگ لفظی تایوان و چین برسر عضویت در یک پیمان تجاری بین‌المللی

به گزارش ایرنا، تشدید جنگ لفظی بین چین و تایوان در حالی روی می‌دهد که هشدارها درباره آغاز جنگ سرد بین چین و آمریکا نیز جدی‌تر شده است. آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد بتازگی با اشاره به اختلافات چین و آمریکا در حوزه های مختلف از جمله تجاری، اینترنت و مقررات مالی هشدار داد، اگر این دو کشور روابط خود را اصلاح نکنند، جهان احتمالا با جنگ سرد جدیدی مواجه خواهد شد. جنگ سرد گذشته بین شوروی سابق و متحدان بلوک شرق و آمریکا و متحدان غربی اش در گرفت. این جنگ بعد از جنگ جهانی دوم آغاز شد و با فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ پایان گرفت.

هشدارها در خصوص جنگ سرد جدید بخصوص پس از اعلام مشارکت امنیتی جدید سه جانبه بین آمریکا، انگلیس و استرالیا شدت گرفته است. این مشارکت امنیتی به عنوان طرحی برای رویارویی با نفوذ رو به افزایش چین در منطقه اقیانوس هند و آرام (ایندو – پاسیفیک) بخصوص در دریای چین جنوبی ارزیابی می شود. چین در دریای جنوبی ادعاهای گسترده ای دارد که همسایگان چین این ادعاها را مورد مناقشه قرار می دهند. مطابق با این توافق دفاعی، همچنین آمریکا و انگلیس فناوری ساخت زیردریایی های هسته ای در اختیار استرالیا قرار خواهند داد. چین این توافق را رد کرده و گفته است که موجب رقابت تسلیحاتی خواهد شد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha