نوربخش داداشی روز شنبه به خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی بیان کرد: این ایستگاه سیار هواشناسی با همکاری استانداری و در اختیار گذاشتن خودرو کمک دار و تهیه و نصب تجهیزات هواشناسی توسط سازمان مرکزی، راهاندازی شده است.
وی ادامه داد: ایستگاه هواشناسی سیار خودرویی به صورت لحظه ای وضعیت دما، جهت و سرعت باد، میزان باران و رطوبت منطقه را برای سرعت دادن به مهار آتش و استفاده از بالگرد در اختیار کارشناسان و مسوولان دستگاههای عمل کننده قرار می دهد.
وی گفت: فعالیت این ایستگاه سیار هواشناسی یکی از نیازهای مبرم استان حادثه خیز گلستان در مواقع بروز حوادثی از از جمله آتش سوزی و سیلاب است.
وی در خصوص آخرین اطلاعات از وضعیت هواشناسی گلستان افزود: جهت وزش باد در منطقه دراز نو کردکوی از جنوبی به شمالی تغییر و میزان رطوبت نیز افزایش یافته است.
به گفته داداشی حداکثر سرعت وزش باد روز گذشته در منطقه درگیر آتش که جهت آن جنوبی بوده ، ۹۷ کیلومتر ثبت شده است.
داداشی بیان کرد: هنوز سامانه کاهش دما به ارتفاعات دراز نو با دو هزار و ۴۰۰ متر ارتفاع نرسیده ولی بارش تاثیرگذار از فردا یکشنبه به ارتفاعات منطقه خواهد رسید و این سامانه تا دوشنبه به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
هواشناسی گلستان روز پنجشنبه با اعلام افزایش دما، نسبت به احتمال آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی هشدار داده بود.
به گفته مسوولان دستگاه های مرتبط در گلستان، در منطقه یانهسر آتش تا حد زیادی مهار شده، ولی نیروهای امدادی و بومی در این مناطق حضور دارند تا از گسترش و بیشتر شدن آتش و سرایت آن به سایر نقاط جلوگیری کنند.
همچنین آتشسوزی در ارتفاعات "سرعلیآباد" از توابع شهرستان علیآباد کتول مهار شده اما برای اطمینان از خاموشی کامل، نیروهای مورد نیاز همچنان در منطقه حضور دارند.
اکنون آتش در منطقه زرشک چال دراز نو کردکوی به خاطر سخت گذری و وجود باد ، فعال است و نیروهای اعزامی مشغول اطفای حریق هستند.
پیشتر عبدالرحیم لطفی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، برآورد اولیه وسعت آتشسوزی را تا ظهر جمعه ۱۵۰ هکتار اعلام کرده بود که این آتش باعث حریق چند صد اصله درخت از گونه کچف و اورس در منطقه شده است.
گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار عرصه مرتعی دارد که جزو منطق پرخطر از نظر وقوع آتش سوزی هستند و گردشگران، دامداران و حاشیهنشینان جنگلها و مراتع نقش بسزایی در حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی دارند.
آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالش های فراروی جنگلهای شمال ایران است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این معضلات این اکوسیستم ارزشمند تدابیری ویژه اتخاذ کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز وسعت آتشسوزی را تا ظهر جمعه ۱۵۰ هکتار اعلام کرده بود که این آتش باعث حریق چند صد اصله درخت از گونه کچف و اورس در منطقه شده است.
نظر شما