رسول حسام روز شنبه در جلسه ویژه مدیریت بحران گلستان اظهار داشت: امروز ۲ فروند بالگرد ناجا و هلالاحمر برای کمک به مهار آتش جنگل کردکوی وارد استان شدند اما به دلیل شرایط نامساعد جوی امکان پرواز آن ها فراهم نشد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری گلستان گفت: دبیرخانه ستاد تاکنون ۴۵۰ نیروی انسانی برای اعزام به مناطق متاثر از آتش در اختیار قرار گرفته و علاوه بر این نیروها، گروه های مختلف مردمی، منابع طبیعی و محیط زیست نیز در منطقه حضور دارند.
حسام اضافه کرد: ۱۰۰ دستگاه ماشین کمکدار و سبک و ۱۹ دستگاه خودرو آتشنشانی، پنج دستگاه آمبولانس، ۵۰ دستگاه خودرو سبک به همراه پزشک و ۳۰ نیروی امداد و نجات به منطقه اعزام شدند.
وی تصریح کرد: علاوه بر آن بیمارستان کردکوی و فرودگاه گرگان نیز در حالت آماده باش هستند.
وی بیان کرد: علت اصلی گسترش آتش در این منطقه جنگلی، وزش باد است که کار مهار و خاموش کردن آن را با مشکل مواجه کرده است.
مدیرکل هواشناسی گلستان نیز در این جلسه گفت: سرعت وزش باد در ارتفاعات کردکوی حدود ۶۰ کیلومتر بر ساعت است و ارتفاع کف ابر نیز در حدود ۲ هزار و ۳۰۰ متر ثبت گردید.
نوربخش داداشی در این جلسه اظهار داشت: از عصر امروز جریان باد شمالی خواهد شد که این جریان موجب افزایش رطوبت منطقه شده و در اواخر شب نیز به بارش پراکنده باران خواهد انجامید.
وی اضافه کرد: از ساعت ۹ صبح فردا تا ساعت ۱۶ بارش باران بین پنج تا ۱۰ میلیمتر در ارتفاعات کردکوی محتمل است.
به گزارش ایرنا، از حوالی ظهر روز پنجشنبه جنگل های محدوده یانه سر، رادکان و درازنو در کردکوی دچار حریق شد.
گلستان ۴۵۲ هزار هکتار عرصه جنگلی و ۸۶۲ هزار هکتار عرصه مرتعی دارد که جزو مناطق پرخطر از نظر وقوع آتش سوزی هستند و گردشگران، دامداران و حاشیهنشینان جنگلها و مراتع نقش بسزایی در حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی دارند.
خشکسالی های امسال موجب شد تا ریسک وقوع حریق در زیستگاه های استان افزایش یابد.
هواشناسی گلستان روز پنجشنبه با اعلام افزایش دما، نسبت به احتمال آتشسوزی در جنگلهای هیرکانی هشدار داده بود.
آتش سوزی، تخریب، تصرف و خشکسالی از جمله چالش های فراروی جنگلهای شمال ایران است که به تاکید کارشناسان باید برای رفع این معضلات این اکوسیستم ارزشمند تدابیری ویژه اتخاذ کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان نیز وسعت آتشسوزی را تا ظهر جمعه ۱۵۰ هکتار اعلام کرده بود که این آتش باعث حریق چند صد اصله درخت از گونه کچف و اورس در منطقه شده است.
نظر شما