تاریخچه شفاهی تئاتر دفاع مقدس ثبت می‌شود

تهران-ایرنا- مجموعه ۱۱ قسمتی «گزارش واقعه» با هدف ثبت تاریخچه شفاهی تئاتر دفاع مقدس به همت مدیریت هنرهای نمایشی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران تولید می‌شود.

به گزارش روز شنبه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، «گزارش واقعه» در مدیریت هنرهای نمایشی این سازمان به تهیه‌کنندگی علی عطایی آماده شده است و طبق برنامه از طریق پلتفرم‌هایی مثل تلویزیون و شبکه‌های مجازی پخش خواهد شد، این مجموعه به بیان تاریخچه شفاهی تئاتر دفاع مقدس اختصاص دارد.

در این برنامه سعید اسدی، ایوب آقاخانی، فارس باقری، امیرحسین شفیعی، سیدحسین فدای حسین، لیلی عاج، شهرام کرمی، کیومرث مرادی، رحیم نوروزی، حمید نیلی، سیروس همتی و… درباره حضور و آثار خود در حوزه تئاتر مقاومت و وضعیت فعلی و گذشته آن می‌گویند.

برنامه «گزارش واقعه» در قالب ویدئوکست و به شیوه مستندنگاری توسط احمد عرب‌سعیدی کارگردانی و تدوین شده است.

تولید نرم‌افزار «روایت پایداری»

فرهنگسرای خاتم و مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۸ به مناسبت فرارسیدن چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس نرم‌افزار چندرسانه‌ای «روایت پایداری» را با هدف ادای دینی به حماسه آفرینان هشت سال دفاع مقدس و ترویج فرهنگ و آرمان‌های آنان تولید کرد.

رئیس فرهنگسرای خاتم گفت: این نرم‌افزار شامل بخش‌های مختلف از جمله کلام امام و رهبری درباره دفاع مقدس، هنر دفاع مقدس؛ هنرهای تجسمی، سرود، گالری عکس و معرفی فیلم، ادبیات و دفاع مقدس؛ شعر، معرفی کتاب و کتاب کودک، یادگار شهدا؛ خاطرات، وصیت نامه و عملیات‌هاست.

سیداحمد موسوی افزود: حماسه آفرینان؛ شهید حاج قاسم سلیمانی و نقش‌آفرینان؛ دانش‌آموزان و زنان در دفاع مقدس، نسل فردا؛ مهر آیین، بسیج و آثار نقاشی، زیارت قبور شهدا، معرفی سایت‌های دفاع مقدس و محصولات مجازی؛ استوری‌های مناسبتی دفاع مقدس از دیگر بخش‌های نرم‌افزار «روایت پایداری» است.

وی بیان کرد: علاقه‌مندان برای دریافت این نرم‌افزار می‌توانند به وب سایت فرهنگسرای خاتم(ص) به نشانی https://khatam.farhangsara.ir/ مراجعه کنند.

رئیس فرهنگسرای خاتم اظهارداشت: این فرهنگسرا و مدیریت فرهنگی هنری منطقه ۱۸ به عنوان یکی از مجموعه‌های فرهنگی پرمخاطب جنوب غرب پایتخت، همواره در بسیاری از برنامه‌های خود رویکرد ترویج فرهنگ و ارزش‌های انقلاب و دفاع مقدس را سرلوحه قرار داده است.

موسوی گفت: به عنوان نمونه ویژه برنامه مستمر «مهرآیین» از جمله برنامه‌های شاخصی است که به دبیری فرهنگسرای خاتم(ص) و در تجلیل از شهدای انقلاب، دفاع مقدس، مدافعان حرم و دیگر شهدا و خانواده مکرم ایشان به صورت فراگیر در سطح شهر تهران برگزار می‌شود.

بیش از ۷۰ تولید تصویری فرهنگسرای امید در هفته دفاع مقدس

فرهنگسرای امید به مناسبت چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس ویژه برنامه‌های متنوعی را برای گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و پاسداشت فداکاری‌ها و رشادت‌های رزمندگان، جانبازان و ایثارگران جنگ تحمیلی برگزار می‌کند.

زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار و شهادت و معرفی شهدا و ایثارگران دفاع مقدس به نسل جوان از اهداف برگزاری این برنامه‌هاست، ویژه برنامه «چهل‌چراغ» برای بزرگداشت و تجلیل از خانواده شهدا در بخش‌هایی از جمله غبارروبی مزار شهدای گمنام، روایتگری جبهه و جنگ، اجرای گروه سرود نوجوانان در جوار مزار شهدای گمنام منطقه ۱۳ برگزار می‌شود.

نگارخانه آبی فرهنگسرای امید در هفته دفاع مقدس میزبان کارگاه هنری استاد کوچکیان با عنوان «هنر مقاومت» است، علاوه بر کارگاه هنری، آثار هنری تعدادی از هنرجویان این چهره برجسته عرصه هنر تجسمی با موضوع شهادت، ایثار و رزمندگان به نمایش درمی‌آید.

«چهل سال سربلند»، مروری بر هشت سال حماسه دفاع مقدس برگرفته از اطلس جنگ ایران و عراق است که توسط کتابخانه فرهنگسرای امید، کتابخانه امام خمینی در قالب عکس نوشته تهیه شده است. این عکس‌نوشته در ۶ بخش گزارشی از عملیات‌های مختلف ارائه می‌کند.

بخش دیگر برنامه‌های فرهنگسرای امید به تولیدات تصویری با موضوع دفاع مقدس اختصاص دارد. در این بخش بیش از ۷۰ اثر آماده شده است که در هفته دفاع مقدس به مرور از طریق فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فرهنگسرا منتشر می‌شود. از جمله این تولیدات مجازی می‌توان به ویژه برنامه «بچه‌های خوب جبهه» اشاره کرد، در این برنامه، بخش‌هایی از کتاب «رفاقت به سبک تانک» نوشته داود امیریان توسط نوجوانان خوانش شده و تصاویر آن در قالب پنج اجرا در فضای مجازی منتشر می‌شود.

علاوه بر این، تولیدات شنیداری «حدود ساعت باران» مناجات‌های شهید مصطفی چمران به صورت پادکست است که حاوی نکات اخلاقی و معرفتی ارزشمندی بیان شده از زبان آن شهید والامقام است.

فرهنگسرای امید به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس ویدئوکلیپ‌هایی را با موضوع مرتبط با جبهه و رزمندگان آماده کرده است. از جمله این تولیدات تصویری می‌توان به «ابراهیم کمیل»، «در کوی نیکنامان»، «فرمانده»، «وضوی فرات» و ... اشاره کرد. علاوه بر این، مجموعه تولیدات تصویری برای بزرگداشت شهیدان فلاحی، فکوری و نامجو، کلاهدوز، جهان‌آرا و ... آماده شده است که در فضای مجازی منتشر می‌شود.

ویژه برنامه «مگه میشه زندگی کرد» از دیگر برنامه فرهنگسرای امید است، در این برنامه که به صورت ویدئویی و در فضای مجازی منتشر می‌شود، بخشی از خاطرات جبهه توسط راویان جنگ بیان می‌شود.

معرفی راویان فتح و عکاسان جنگ در هفته دفاع مقدس

فرهنگسرای سرو به مناسبت هفته دفاع مقدس ویژه برنامه‌های متنوعی را برای پاسداشت شهدای دفاع مقدس و زنده نگه داشتن روحیه اثیار و شهادت برگزار می‌کند، معرفی راویان فتح و عکاسان جنگ در فضای مجازی از جمله این برنامه‌هاست.

ویژه برنامه «یار مقدس» با هدف یادآوری همبستگی و وحدت بی‌نظیری که در آن ایام میان مردم حاکم بوده است، در قالب تولید پوستر و عکش‌نوشته، فعالیت‌های مساجد در دوران هشت سال دفاع مقدس را بازخوانی می‌کند.

نمایشگاه کتاب و عکس دفاع مقدس همراه با ایستگاه رادیویی آن در اولین روز از هفته دفاع مقدس افتتاح شد. این نمایشگاه تا پایان هفته دفاع مقدس میزبان علاقه‌مندان به فرهنگ ایثار و شهادت واقع در خیابان فاطمی، خیابان سیدخت پیاده رو سازمان مهندسی ارتش است. در این نمایشگاه دستاوردها و اقدامات تأمینی مهندسی ارتش در زمان جنگ در قالب پوستر و عکس در معرض دید عموم قرار می‌گیرد.

براساس این گزارش، فرهنگسرای سرو در ویژه برنامه در قالب فتوکلیپ «راویان عشق» عکاسان و فعالان رسانه‌ای هشت سال دفاع مقدس را معرفی می‌کند.

مروری بر دستاوردهای هشت سال حماسه از دیگر برنامه‌های فرهنگسرای سرو است، در این برنامه محورها و دستاوردهای مهمی در دفاع مقدس نظیر «اعتماد به نفس و خودباوری»، «شکوفایی استعداد و خلاقیت»، «رشد باورهای دینی»، «تولد تفکر بسیجی»، «حضور داوطلبانه‌ مردم در جبهه‌ها» در قالب ویدئوکلیپ تهیه و در فضای مجازی منتشر می‌شود.

معرفی کتاب‌هایی با موضوع دفاع مقدس شامل «سنگر علاف‌ها» (مجموعه داستان) نوشته اکبر صحرایی، «طوطی و تاول» نوشته ابراهیم اکبری دیزگاه و... تولید مجموعه استوری مرتبط با نقش زنان در جنگ و دفاع مقدس، برگزاری ایستگاه‌های فرهنگی نظیر نمایشگاه عکس، کتاب، خاطره‌گویی و ... از دیگر برنامه‌های فرهنگسرای سرو در هفته دفاع مقدس است.

خوانش «پوتین‌های عمو بابا»

نمایشنامه‌خوانی «پوتین‌های عمو بابا» به نویسندگی شهرام کرمی و کارگردانی سعید خمان با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به همت خانه نمایش فرهنگسرای خانواده در سه فرهنگسرای تهران اجرا می‌شود.

این برنامه با هدف ترویج فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و آشنایی شهروندان با زندگی و تفکر مفاخر و بزرگان دفاع مقدس همزمان با چهل و یکمین سالگرد دفاع مقدس با حضور سپهر عامری‌نیا، نگار سعادت‌نیا، رها مولوی، مهدی جمالی، سمانه غدیری(بازیگران) و شکوه خسروی (صحنه‌خوان) اجرا می‌شود.

«پوتین‌های عموبابا» فضایی رئالیستی دارد و قصه خانواده‌ای را در زمان جنگ روایت می‌کند، این نمایشنامه سال ۱۳۹۱ نوشته شد و در جشنواره فجر به روی صحنه رفت.

نمایشنامه‌خوانی«پوتین‌های عمو بابا» سوم مهر در فرهنگسرای انقلاب اجرا شد، این برنامه چهارم مهر ساعت ۱۶ در فرهنگسرای خانواده به نشانی خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی(یوسف آباد)، خیابان بیست و یکم، بوستان شفق و ششم مهر ساعت ۱۵ در فرهنگسرای آفتاب به نشانی خیابان شریعتی، روبه روی خیابان کلاهدوز(دولت)، کوچه امام‌زاده اجرا می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha