گفتمان و مسیر شهدا در جامعه استمرار دارد

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در آیین رونمایی از ۱۲ عنوان کتاب نشر شاهد گفت: گفتمان و مسیر شهدا همچنان در جامعه استمرار دارد و هنوز دنیا از پنجره دفاع مقدس به عظمت کشور ما می‌نگرد.

به گزارش خبرنگار حوزه ایثار وشهادت ایرنا، سردار یعقوب سلیمانی شنبه شب در آیین رونمایی از ۱۲ عنوان کتاب دفاع مقدس در ساختمان شهدای رادیو که با همکاری اداره کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران و رادیو فرهنگ انجام گرفته با اشاره به اینکه امروزه جلوه‌های معنوی ایثارگرانه مردم در امتداد مسیر و آرمان‌های شهدا ادامه دارد، یادآور شد: تجلی این امر را در مدافعان حرم، مدافعان سلامت، ایثار های اجتماعی و چندی پیش در ایثار نوجوان شجاع ایذه‌ای «علی لندی» می‌بینیم.

وی ادامه داد: نوجوانان امروزی کم از فهمیده‌ها و کرجوهای زمان انقلاب اسلامی ندارند. این نسل در فداکاری میراث‌دار دفاع مقدس است. شهیدانی که در زمان نوجوانی و جوانی خود با استمداد از اهل بیت علیهم‌السلام و حتی دستکاری شناسنامه‌هایشان راهی جبهه‌ها شدند.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به این‌که از تعداد ٢٢٧ هزار و ٢٧۶ شهید دوران جنگ، ١۵٩هزار و ٣٩٣ نفر از آنان در سنین ١۵ تا ٢۴ ساله بودند، گفت: این میزان یعنی حدود ۵۰ درصد از شهیدان جنگ از میان نوجوانان و جوانان بودند. آنها با خدای خود معامله کردند.

سردار  سلیمانی با اشاره به فداکاری نوجوان ایذه‌ای برای نجات جان دو بانویی که در میان آتش گرفتار شده بودند، گفت: علی لندی نیز با چشم بصیرت دل به آتش زد و این روحیه باید در جامعه و برای نسل‌های کنونی و آینده حفظ و ترویج شود.

معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: گفتمان و مسیر شهدا همچنان در جامعه استمرار دارد و هنوز دنیا از پنجره دفاع مقدس به عظمت کشور ما می‌نگرد. بنیاد شهید و امور ایثارگران با در اختیار داشتن ٩ میلیون سند دیجیتالی از شهدا می‌تواند رسانه ملی را برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت همراهی کند.

بهره‌برداری از پیام واقعی شهیدان

رحیم نریمانی، مدیر کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران در این برنامه گفت: در بررسی عینی و میدانی تحولات و فراز و نشیب‌های چهل ساله اول انقلاب اسلامی به مولفه اثرگذار، کلیدی، سرنوشت ساز و قدرت‌ِ بازدارندگی قویِ روحیه ایثار و شهادت‌طلبی در حل و فصل مشکلات بزرگ می‌رسیم.

وی افزود: مشکلات کشور در تمام عرصه‌های انقلاب اسلامی در این مدت با حضور پربرکت مصادیق عینی و میراث‌داران واقعی ایثار و شهادت یعنی خانواده معظم شهدا و ایثارگران مرتفع شده است. آن‌ها همواره موجب سربلندی، شکوه، عظمت و اقتدار برای مردم و نظام شده‌اند؛ اقتداری معنوی، فرهنگی و سرمایه‌ای اجتماعی و فرهنگی که بی بدیل و منحصربه فردِ ساختار اجتماعی، سیاسی، فرهنگی ایران اسلامی است. این الگو، قابلیت پیاده‌سازی در دیگر کشورها را دارد که شکل‌گیری جبهه مقاومت از نمونه های بارز این امر است.

به گفته مدیر کل اسناد و انتشارات بنیاد شهید و امور ایثارگران، در این راستا اطلاع‌رسانی و شکل‌دهی به افکار عمومی در عرصه‌ داخلی و خارجی کشور با استفاده و بهره‌برداری از پیام واقعی شهیدان به ویژه در اسناد باقیمانده از این عزیزان در قالب وصیت‌نامه‌ها، دست‌نوشته‌ها و خاطرات می‌تواند عاملی اثرگذار در مقابله با  تخریب، هجمه و شبیخون فرهنگی معاندان انقلاب اسلامی باشد.

وی تاکید کرد: خدمت و وظیفه‌ای بالاتر از خدمت به شهدا وجود ندارد. باید حرمت خون پاک آنان، آرمان و انگیزه واقعی حضور آنان در جبهه‌ها با ظرافت و همسو با ذائقه مخاطب امروزی به نسل کنونی آماده‌سازی و منتقل شود.

نریمانی تصریح کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در نگاه تحولی و با اولویت دهی به امر رسانه و بهره‌برداری از رسانه در همه ابعاد آن آمادگی مشارکت با رسانه ملی به عنوان رسانه‌ای فراگیر و توده‌وار را دارد.

شهادت زیباترین بخش زندگی معدودی از انسان‌هاست

حجت‌الاسلام والمسلمین رمضان‌علی موسوی مقدم، قائم‌مقام صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران نیز در سخنانی به مقام و جایگاه شهید و شهادت پرداخت و گفت: شهادت زیباترین بخش زندگی معدودی از انسان‌هاست که جان خود را در راه خداوند و اهداف والای انسانی به خطر می‌اندازند. شهادت نوعی مرگ اندیشی با خود دارد. ما موظف به ایمان داشتن به غیب هستیم. اگر انسانی بتواند به عالم غیب دست بیابد، مرگش شهادت است.

وی ادامه داد: شهید در واقع چشم از عالم مادی می‌پوشد و به عالم غیب چشم می‌گشاید. او این عالم را پلی برای رسیدن به عالم غیب می‌داند. بزرگترین پژواک را در این عالم شهیدان دارند چراکه همیشه هستند و حضور آنها همیشگی است. راه شناخت شهیدان، دستیابی به معرفت است.

علی بخشی‌زاده، معاون صدای سازمان صداوسیما نیز در ادامه این برنامه «دفاع مقدس» را یادآور آیات سوره مبارکه انفال دانست و گفت: در آیات این سوره به اهمیت مراعات کردن احکام الهی پس از پیروزی در نبرد اشاره شده است.

وی با اشاره به این‌که در طول جنگ تحمیلی از ٣٣ کشور اسیر داشتیم، افزود: ملت ایران از نظر ایمان و معرفت استعدادی از خود نشان داد که علی‌رغم همه کاستی‌ها توانست به فضل خداوند پیروز شود.

در پایان این برنامه از ۱۲ عنوان کتاب با عنوان‌های قطعه شورانگیز، نشان یک فصل را بگو، پلاک ۷۸، وصیت نامه کامل شهدای استان گیلان دفتر دوم، هرروز ساعت هفت و ده دقیقه، مهارت‌های ارتباطی از نگاه قرآن و روایات، قله‌های سپید دوردست، به پاکی شبنم، اصحاب درد، شهد شهود، نشان سرخ ذوالفقار و ردپای گلوله رونمایی و از نویسندگان این آثار (منیرالسادات موسوی، مصطفی محمدی تمنایی، نسرین خادمی خالدی، آذرخزاعی سرچشمه، احمد نطنزی، سمیرا اصلان‌پور، هاشم ثانی، زهرا شاهینی، اصغرجاهدی، اصغراستادحسن معمار و ایمان قاسمی) قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha