به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «رضا سرافرازی» با بیان این که اراضی پایاب قنوات حدود ۱۴ درصد اراضی آبی کشور را تشکیل می دهد، افزود: در شرایط خشکسالی، قنوات یک منبع آبی پایدار هستند و هدف ما این است که این منبع آب شیرین و با کیفیت حفظ و نگهداری شود و در کشاورزی مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: تاکنون ۲۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات بازسازی و نوسازی قنوات در سال جاری پرداخت شده است.
وی تصریح کرد: اکنون ۴۱ هزار رشته قنات در کشور دایر است و مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سرافرازی گفت: معاونت آب و خاک در سه سال اخیر برای بازسازی و نوسازی قنواتی که بهره برداران اراضی پایاب آن، گرایش به تولید گلخانه ای با این منبع آبی داشته باشند، تاکید داشته است.
مدیرکل دفتر امور آب کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با اعطای تسهیلات برای احداث گلخانه ها و معاونت آب و خاک نیز از طریق مرمت و بازسازی قنوات به گسترش و احداث گلخانه ها کمک می کند.
وی میزان آبدهی قنوات کشور را سالانه ۴ تا ۶ میلیارد متر مکعب عنوان کرد و گفت: میزان آبدهی قنوات به ترسالی و خشکسالی ربط دارد هرچند شرایط عمده حاکم بر کشور ما خشکسالی است.
سرافرازی پرداخت عمده اعتبارات بازسازی و نوسازی قنوات به صورت اوراق سه ساله را از مشکلات این حوزه دانست و افزود: پیمانکارانی که در حوزه قنوات کار می کنند به لحاظ مالی ضعیف تر از سایر پیمانکاران هستند، بنابراین اگر اوراق اعتبارات یک ساله و یا به اعتبارات نقدی تبدیل شود عملکردها مطلوب تر خواهد شد.
به گزارش ایرنا، طبق آمارها ۱۳ قنات ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده و این قنوات آب شرب و کشاورزی بخشهایی از کشور را تامین میکنند.
همچنین ۴۱ هزار رشته قنات به طول ۴۰ هزار کیلومتر در کشور وجود دارد، که این قنات ها شرایط خوبی ندارند و نیازمند بازسازی و مرمت هستند.
نظر شما