استاندار قم ارتحال علامه حسن‌زاده آملی را تسلیت گفت

قم - ایرنا - بهرام سرمست، استاندار قم، با صدور پیامی ارتحال علامه حسن حسن زاده آملی (رضوان الله علیه )را تسلیت گفت.

در این پیام که نسخه‌ای از آن روز یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده‌است: ارتحال ملکوتی فیلسوف و عالم جلیل القدر جهان تشیع علامه حسن حسن زاده آملی(رضوان الله علیه) موجب تأسف و تأثر گردید.
پیام حاکیست: این استاد برجسته و عارف پارسا و روشن ضمیر، در طول حیات طیبه خویش و تحت تأثیر اندیشه های ناب و تابناک اساتید و عرفای بزرگ، گام در مسیر  تبلیغ دین و نشر معارف حقه شیعی نهاده و با تبیین و تألیف کتب و آثار ارزشمند در زمینه های دینی و اعتقادی، فلسفی، عرفانی، نجوم، ادبیات و...، خدمات ارزنده و ماندگاری در این حوزه ها از خود به یادگار گذاشت.

در این تاکید شده است: بدون شک فقدان این چهره فرهیخته و دانشمند ذوفنون، ثلمه ای عمیق و جبران ناپذیر برای جهان تشیع و حوزه های علمیه می باشد.
پیام ادامه یافته است: اینجانب این ضایعه بزرگ را به محضر حضرت ولی عصر(عج)، مقام معظم رهبری( مدظله العالی)، مراجع عظام تقلید، حوزه‌ های علمیه و عموم ارادتمندان و شاگردان، به ویژه بیت مکرم ایشان، تسلیت عرض نموده و از درگاه حضرت حق، رحمت واسعه‌ را برای آن فقید سعید مسألت دارم.

علامه، زاده ۲۱ بهمن سال ۱۳۰۷ هجری شمسی بود و به سال ۱۳۲۳ وارد حوزه علمیه شد. در سال ۱۳۲۹ در تهران در محضر مرحوم آیت الله آقا سید احمد لواسانی ، علامه شعرانی و در مدرسه مروی از علامه حاج میرزا ابوالحسن شعرانی طهرانی (اعلی الله مقامه)، علامه رفیعی قزوینی،آیت الله حکیم الهی قمشه ای، آیت الله آشیخ محمد تقی آملی، حکیم الهی و عارف صمدانی استاد محمد حسین فاضل تونی،آیت الله حاج میرزا احمد آشتیانی مشق کرد و آموخت.

در همه این سال‌ها از از کتب قرائت و تجوید و دیگر منابع علمی، درس تفسیر، ریاضی و نجوم و طب و علم درایه و رجال را فرا گرفت؛ در سال ۱۳۴۲ علامه به قم رفت و راه تدریس علوم الهی را آغاز کرد و در عین حال  ۱۷ سال از محضر علامه طباطبائی (ره) استفاده کرد.

علامه حسن زاده آملی همچنین در محضر علامه محمد حسن الهی طباطبائی (ره)، حاج سید مهدی قاضی تبریزی (ره) و تنی چند از آیات عظام به فراگیری علوم ادامه داد و هرگز از آموختن سیراب نشد.
از علامه حسن زاده آملی در باب تعلیقات و حواشی بر کتب درسی از معقول و منقول و رسائل و جزوات در موضوعات و فنون گوناگون، بیش از ۶۲ اثر به یادگار مانده که از جمله آن می توان به،عیون مسائل النفس و سرح العیون فی شرح العیون، انسان کامل از دیدگاه نهج البلاغه، قرآن هرگز تحریف نشد، سی فصل در معرفت وقت و قبله، رساله انه الحق، وجیزه‌ای در تجدد امثال عارف و حرکت جوهری حکیم، الهی نامه، رساله‌ای در ردّ جبر و تفویض و اثبات امر بین الامرین بر مبنای حکمت متعالیه، رساله‌ای در ولایت و امامت و... اشاره کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha