به گزارش ایرنا، این آیین روز یکشنبه با حضور علیرضا زندوکیلی معاون هنری، امیرحسین سمیعی مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمد سالاروند آهنگساز و جمعی دیگر از شاعران، هنرمندان و عوامل تولید این آلبوم موسیقی برگزار شد.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین اظهارداشت: ما تلاش کردیم در حد توان برای معرفی امام حسین(ع) این شخصیت بزرگ عالم بشریت کاری انجام دهیم و این توفیق را داشتیم که در حیطه تخصصی خود یک گام کوچک در جهت اهداف قیام حضرت اباعبدالله(ع) برداریم.
زندوکیلی گفت: مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران طی ۱۸ ماه اخیر از ظرفیتهای این سازمان و خارج از سازمان به خوبی بهره گرفته است و نهادهایی مانند مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما و مرکز موسیقی حوزه هنری در تولید آثار با ما همکاری داشتند. در این مدت حدود ۶۰ اثر شامل پوئمسمفونی، سمفونی، آلبوم و تکآهنگ تولید شد.
زندوکیلی با بیان اینکه هنر یک ظرف خوب برای ارائه محتواست، افزود: اگر یک مظروف خوب برای ظرف هنر داشته باشیم، میتوانیم گامهای بلندی برداریم، ظرفهای دیگری هم برای ارائه محتوا وجود دارد اما هنر ارتباط قویتری با مخاطب دارد و تودههای مردم همواره ارتباط خود را با هنر حفظ کردهاند.
معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران بیان کرد: آلبوم «آن روز آسمان گریست» یکی از همان آثار خوب است که تولید شده است، موسیقی مذهبی ما پیوند دیرینهای با ردیفهای آوازی دارد و مثلاً در تعزیهخوانی این موضوع مورد توجه است. محتوای آلبوم نیز بسیار غنی است و بنمایه هنری قویای دارد که حتی اگر امروز هم شنیده نشود، در آینده ارزش آن درک خواهد شد.
هدایت محتوای شنیداری مخاطب به سمت جریان مطلوبتر
مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین گفت: آلبوم موسیقی «آن روز آسمان گریست» با مشارکت مرکز موسیقی و سرود صدا و سیما تولید شده و اشعار این اثر توسط شاعران آموزش دیده امروز سروده شده است، از ترکیببند محتشم کاشانی نیز بهره گرفته شده است.
سمیعی با اشاره به سیاستهای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در حوزه موسیقی طی ۱۸ ماه اخیر افزود: جریانی که ما دنبال میکنیم به نوعی آسیب شناسی و شناخت محتوایی موسیقی است و تلاش میکنیم با فرایند مداوم تولید اثر به نوعی محتوای شنیداری مخاطب را به سمت جریان مطلوبتر هدایت کنیم.
وی بیان کرد: توجه به مخاطبان هدف برای ما مهم است، مخاطبان در آلبوم «نواحی اشک» و «آن روز آسمان گریست» متفاوت هستند، ما به فرمی نیاز داشتیم که از شاخصهای موسیقی ایرانی و موسیقی جهان توامان استفاده کنیم، قطعا آواز به تنهایی جذابیت خود را دارد اما میتواند در پیوند با ارکستراسیون وسیعتر، جذابیت بیشتری داشته باشد.
سمیعی افزد: در آواز ایرانی عملا نمیتوانیم بافت هارمونیک موسیقی غرب را اجرایی کنیم اما با هوش و ذکاوت هنرمند امکانپذیر است که محمد سالاروند آهنگساز «آن روز آسمان گریست» نشان داد که شناخت خوبی نسبت به موسیقی ایرانی، آیینی و جهانی دارد و توانست پیش و پس آواز، بافتهای هارمونیک را اجرا کند، از آکاپلا هم استفاده شد و آهنگساز هارمونیها را خیلی ساختارمند استفاده کرد، سالاروند تمام تکنیکها را در خدمت بهتر شنیده شدن موسیقی برای مخاطب عام و خاص به کار گرفته است.
مدیر امور موسیقی و سرود سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهارداشت: در حوزه موسیقی آیینی با ساختارشکنیها و مشکلات زیادی مواجه هستیم، باید الگوی مناسبی در این حوزه ارائه شود، مسیری که این سازمان در حوزه تولید موسیقی آیینی طی کرده؛ سال گذشته با آلبوم «مرثیه ناتمام» آغاز شد و امسال با «نواحی اشک» و «آن روز آسمان گریست» ادامه پیدا کرد، میتواند الگویی برای تولید آثار در حوزه موسیقی آیینی باشد.
آهنگساز آلبوم موسیقی «آن روز آسمان گریست» نیز در این آیین گفت: در این اثر با سه خواننده مواجه بودیم که صدای خود را با شعر مورد نظر، نواها و تحریرها طراحی کرده بودند که در موسیقی آیینی ما کمتر دیده میشود. تلاشمان این بود که در یک زمان کم برای نسل جدید آثاری تولید کنیم که نشانههایی از نسل خود را در آنها ببینند. این نسل با ما متفاوت هستند و وظیفه داریم اثر را به گونهای ارائه کنیم که آنان با اثر ارتباط برقرار کنند.
سالاروند افزود: «آن روز آسمان گریست»، اثری برآمده از دل است، همه ما به نوعی ارادت ویژهای به حضرت سیدالشهدا(ع) داریم و همه عوامل با تمام وجودشان پای کار آمدند. این آلبوم موسیقی جز معدود آثاری است که موسیقی دستگاهی مستقیماً وارد موسیقی آیینی میشود، در موارد دیگر مانند تعزیه، قواعد موسیقی دستگاهی به طور کامل رعایت نمیشود، شعرهای آلبوم نیز بسیار تاثیرگذار است و امیدواریم این آلبوم ماندگار شود.
آلبوم موسیقی «آن روز آسمان گریست» در هشت قطعه تولید شده و محمد سالاروند آهنگساز، صادق شیخزاده، سیدمحسن حسینی و مهدی محمدی خوانندگان و محتشم کاشانی، سیدمحمدمهدی شفیعی، سعید تاج محمدی، رضا نوری، غزاله شریفیان، سیدوحید سمنانی، رضا یزدانی و امین اکبری شاعران اثر هستند. این آلبوم در سایت بیپتونز قرار میگیرد و به صورت رایگان قابل دریافت است.
نظر شما