فقدان علامه حسن زاده خسارت جبران ناپذیری برای جامعه علمی است

گرگان - ایرنا - نماینده ولی فقیه در گلستان و امام جمعه گرگان درگذشت عالم ربانی آیت الله حسن زاده آملی را تسلیت گفت و اظهارداشت فقدان این علامه ذوفنون خسارت جبران ناپذیری برای جامعه علمی محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی روز یکشنبه در پیام تسلیت خود آورده است خبر درگذشت عالم متاله و سالک الی الله حضرت آیت الله حسن زاده آملی (طاب ثره) موجب تاسف و تاثر شدید گردید.

در متن پیام امام جمعه گرگان آمده ، بدون تردید فقدان این علامه ذوالفنون خسارت جبران ناپذیری برای جامعه علمی و حوزه‌های علوم دینی محسوب شده و در این زمانه تنها به لطف و عنایت الهی برای جبران آن می‌توان امیدوار بود.

نماینده ولی فقیه در گلستان ضمن عرض تسلیت به محضر حضرت بقیه الله الاعظم (روحی له الفداء)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام تقلید، حوزه‌های علمیه و همه علاقمندان به معارف الهی و دوستداران و شاگردان و خانواده محترم آن عالم ربانی، از خداوند متعال برای آن فقید سعید علو درجات و برای بازماندگان به ویژه فرزندان ایشان صبر و اجر مسالت کرد.

علامه حسن زاده آملی در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری شنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۰ دیده ار جهان فروبست. علت فوت علامه از سوی مسئولان درمانی عارضه قلبی ناشی از کهولت سن اعلام شده است.

حسن‌زاده آملی در اواخر سال ۱۳۰۷ هجری خورشیدی در روستای « ایرا » بخش لاریجان از توابع شهرستان آمل متولد شد. او در ۶ سالگی خواندن و نوشتن را در مکتب‌خانه آموخت و در سال ۱۳۲۳ دروس حوزوی را آغاز کرد.

علامه در سال ۱۳۴۲ش از تهران به قم رفت و به مدت ۱۷ سال در دروس علامه طباطبایی، برادر علامه و سید محمدحسن الهی حاضر شد. این فیلسوف بزرگ ایرانی پس از سکونت در قم، ۱۴ دوره شرح منظومه، چهار دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه و چهار دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرد. شرح تمهید و مصباح الانس نیز از جمله تدریس‌های اوست. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیات، وقت و قبله را درس داده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌هاست.

علامه حسن زاده آملی، کتاب‌هایی چون نهج‌البلاغه، اسفار اربعه، کشف المراد، کلیله و دمنه و گلستان سعدی را تصحیح کرده و دیوان اشعاری نیز به چاپ رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha