به گزارش ایرنا، کوچ اجباری هزاره ها و تصرف زمین های کشاورزی و خانه های آنها در شهرستان "گیزاب" استان دایکندی که با انتقادات شدید داخلی و خارجی مواجه شده بود باعث شد که طالبان به فرماندهان محلی خود دستور توقف این اقدام را بدهد.
مسوولان محلی طالبان در دایکندی، در گفتوگو با روزنامه ۸صبح تأیید کردند که روند کوچ اجباری ساکنان روستاهای شیعه نشین در در ولسوالی گیزاب این ولایت متوقف شده است.
"صدیقالله عابد" فرمانده طالبان در دایکندی اشاره به توقف کوچاندن مردم اظهار داشت کوچ دادن مردم تا بهار سال آینده و تا آغاز به کار قوه قضائیه به تعویق افتاده است.
یک منبع مردمی نیز در تماس به روزنامه ۸صبح گفت که نیروهای نظامی طالبان مناطق را ترک کردهاند و به مرکز ولسوالی گیزاب برگشتهاند.
به گفته این افراد ، ساکنان سه روستایی که برای ترک این روستا از سوی مقامات محلی طالبان اخطار دریافت کرده بودند همچنان نگران کوچ اجباری هستند.
تاکنون در باره سرنوشت ساکنان روستاهای "کندیر" و "تکاب دار" که پیش از این دستور کوچ داده شده بود،مشخص نیست که آیا می توانند به مناطق خود بازگردانند یا نه .
براساس گزارش رسانه های افغانستان روز پنجشنبه و جمعه گذشته ۴۰۰ خانوار از روستاهای «کندیر» ولسوالی گیزاب و تگابدار این ولسوالی مجبور به ترک خانه های خود و پناهنده شده به شهر نیلی مرکز دایکندی شدند.
درادامه این گزارش آمده است ، در مناطق "«لورهشیو» و «تگابدار» فرماندهان محلی طالبان بدون ارائه هرگونه سند و مدرک ادعای مالکیت ۱۵ روستا را دارند.
یکی از ساکنان این روستاها گفت افرادی که از ۲ روستای "تکاب دار" و " کندیر" به اجبار کوچانده شده اند باید دوباره به خانه هایشان بازگردانده شوند.
وی افزود:باید یک دادگاه به صورت عادلانه و براساس قانون اسلامی به اختلافات رسیدگی کند.
براساس گزارش های منتشر شده ،به جز روستای "تکاب دار" که طرف دعوای آن یکی از خوانین محلی منطقه «خلج» است، در دیگر روستاها ،برخی از پشتون ها در ولسوالی های "چهارچینو" و "گیزاب" ادعای مالکیت کرده اند و طالبان با کوچاندن اجباری روستائیان برنامه تصفیه قومی را به پیش می برند.
پیش از این محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، نیز در اظهاراتی گفته بود که به او اطلاع رسیده است که طالبان نیروی ضربتیشان را وارد منطقه "کندیر" و "دهن ناله" ولسوالی گیزاب کردهاند و مردم هزاره را از مناطق حاصلخیزشان کوچ داده، زمینهایشان را به هواداران طالبان توزیع میکنند.
ایستگاه رادیویی «صدای قریه» نیز اعلام کرد که پس از کوچ دادن اجباری مناطق «کندیر» و «تگابدار» اکنون نوبت به منطقه «غمقل» رسیده و به آنها ۳ روز مهلت داده اند تا خانه و کاشانه خود را ترک کنند.
این منبع نوشته است که پس از کوچ اجباری از شهرستان گیزاب اکنون کوچیهای پشتون در شهرستان «خدیر» این استان نیز دستور داده است که زمین و منازل خود را ترک کرده و از این مناطق خارج شوند.
رادیو صدای قریه نوشته است با وجود که مردم بارها در اداره شهرستانهای گیزاب و خدیر شکایت کرده اند اما حکومت محلی طالبان به جای رسیدگی به شکایت آنها، این افراد را زندانی کرده اند و چند روز می شود که در زندان بسر می برند.
نادر یکی از ساکنان این منطقه به صدای قریه گفته است که مرتضی مدبر، غلام عباس و صابری که برای شکایت به مرکز شهرستان رفته بودند، دستگیر و زندانی شده اند.
کوچ اجباری هزارهها از استان دایکندی ده ها روز ادامه دارد و براساس گزارش رسانه های محلی چند منطقه از وجود مردم و ساکنان اصلی این منطقه تخلیه شده اند اما طالبان در کابل پایتخت افغانستان خاموشی اختیار کرده و هیچ واکنشی نشان نداده است.
«جعفرمهدوی» نماینده سابق کابل در مجلس افغانستان در واکنش به این کار گفته است که تلاش های جدی را در کابل با وساطت بزرگان سیاسی آغاز کرده اند و امید می رود که این منازعه پایان یابد
مهدوی تأکید کرده است که رهبری دولت موقت گروه طالبان باید هرچه زودتر جلو خودسری استانداران، فرمانداران و مقامات محلی خود را بگیرند.
نظر شما