به گزارش روز دوشنبه ایرنا، زاخارووا در گفت و گو با شبکه تلویزیونی روسیه ۱ تصریح کرد: اتحادیه اروپا در اعمال و مواضع خود در امور جهانی هیچگاه از اصول استعمارگری دست نکشید.
وی افزود: اتحادیه اروپا همواره به خود حق داده است در امور کشورهای دیگر بدون هر گونه دلیل منطقی و بی پایه و اساس مداخله کند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: آنچه که مربوط به جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و درک وی از آنچه که در حوزه مسوولیت اتحادیه اروپا قرار می گیرد می شود، این ادعا که دوره استعمار به پایان رسیده نادرست است.
زاخارووا مسوولان اتحادیه اروپا را متهم کرد که نه فقط اصول و معیارهای استعمارگری را از یاد نبرده بلکه همواره با آن زندگی کرده و اینک نیز این اصول را سرلوحه کار خود قرار داده اند.
وی ادامه داد: اتحادیه اروپا ظاهرا نشان می دهد که از اصول دمکراتیک پیروی می کند اما جهان بینی آن در مورد کشورهای دیگر بر اصول استعماری استوار شده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه از اینکه غرب به خود اجازه می دهد به تعیین سرنوشت جهان بپردازد بدون اینکه از آن چنین درخواستی کنند، ابراز تاسف کرد.
وی تصریح کرد: برای اینکه در جهان مناقشه های مسلحانه رخ ندهد باید به پیروی از قوانین بین المللی بر اساس منشور سازمان ملل پرداخت.
روسیه بارها از کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا خواسته است تا از مداخله در امور کشورهای دیگر دست بردارند و به حل مسائل داخلی خود بپردازند.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه به تازگی در سخنانی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل هشدار داد که اعمال اصول من درآوردی و خودسرانه غرب بجای پایبندی به معیارهای قوانین بین المللی پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت و خطوط حائل جدید بین کشورهای غربی و سایر کشورهای جهان بوجود خواهد آورد .
وی ادامه داد: رویدادهای سال های اخیر نشان داد که اصول خودسرانه ای که غرب بکار می گیرد ممکن است در اردوگاه کشورهای غربی بویژه در مواردی که بسیار مستقل شوند، بکار گرفته شود.
وزیر خارجه روسیه سپس خاطرنشان کرد که در گفت و گوهای در مورد مسائل کلیدی جهانی، کشورهای غربی فرمت های مناسب برای خود انتخاب می کنند و کشورهایی را که دارای مواضع متفاوت با غربی ها هستند از گفت و گوها کنار می گذارند.
لاوروف افزود: اخیرا در این رابطه آلمان و فرانسه ائتلافی بین المللی را برای توسعه همکاری همکاری های بین المللی ایجاد کردند در حالی که باوجود سازمان بزرگ و جهانی سازمان ملل چه نیازی به چنین ائتلافی وجود داشت.
هایکو ماس وزیر خارجه آلمان روز ۲۶ سپتامبر در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل از ایجاد ائتلافی با شرکت بیش از ۵۰ کشور برای توسعه همکاری های بین المللی خبر داد.
لاوروف در ادامه سخنان خود از تصمیم دولت برگزاری اجلاس کشورهای دمکراتیک نیز انتقاد کرد و گفت: بدیهی است آمریکا ترکیب شرکت کنندگان این اجلاس را تعیین می کند و نقش برای تعیین اینکه چه کشوری تا چه اندازه با معیارهای دمکراتیک مطابقت می دهد را به خود اختصاص خواهد داد.
وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: این ایده کاملا شبیه جنگ سرد جدید است و در واقع آمریکا کارزار جدید علیه کشورهای مخالف سیاست های خود آغاز می کند.
وی افزود: جالب توجه است که آمریکا در اعلام اولویت های در عرصه دمکراسی، نگرانی وضع داخلی برخی کشورها است. به محض اینکه موضوع تثبیت دمکراسی در روابط بین المللی مطرح می شود واشنگتن و متحدان غربی آن تمایل برای گفت و گو را ازدست می دهند و چنین نشان می دهند که هیچکس حق تعدی به اعتبار ناتو و اتحادیه اروپا را ندارد.
نظر شما