هشدار مقام امنیتی روس در باره سناریوی آمریکا برای انقلاب‌های رنگی

مسکو - ایرنا - نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه نسبت مداخلات و اقدامات آمریکا و غرب در امور روسیه و همچنین سناریوهای آنها برای انقلاب های رنگی در کشورهای آسیای میانه هشدار داد.

به گزارش ایرنا از مسکو، پاتروشف روز چهارشنبه در اجلاس سران سازمان های اطلاعاتی جامعه همسود در مسکو گفت: ما شاهد تلاش های آشکار آمریکا برای مداخله در امور داخلی خود هستیم. این مساله در انتخابات دومای روسیه کاملا آشکار بود.

انتخابات دومای روسیه روزهای ۱۷ تا ۱۹ ماه سپتامبر (۲۶ تا ۲۸ شهریور ماه) برگزار شد و ۱۴ حزب در آن شرکت کردند که از این احزاب پنج حزب با کسب آرای بیش از ۵ درصد به پارلمان راه یافتند.  

به گفته پاتروشف، رویکردهایی که در ماه فوریه گذشته توسط جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا برای اجرای استراتژی امنیت ملی آمریکا اعلام شد، سیاست واشنگتن برای مداخله در امور داخلی کشورهای دیگر به منظور تحمیل نظام توسعه اجتماعی و اقتصادی غربی را تثبیت کرد.

دبیر شورای امنیت روسیه با بیان اینکه کشورهای عضو جامعه همسود در مرکز توجه آمریکا قرار دارند، گفت: واشنگتن سیاست تشویق اقتصادی و فرهنگی برای ایجاد جدایی بین روسیه و اوکراین و گرجستان را اجرا و سعی می کند روابط بین مسکو و کشورهای آسیای مرکزی را تضعیف کند.  

اقدامات غرب باید رصد شود 

پاتروشف در ادامه سخنان خود در اجلاس سران سازمان های اطلاعاتی جامعه همسود گفت: گام های غیردوستانه و اعمال خرابکارانه کشورهای غربی در کشورهای جامعه همسود باید رصد و پیگیری شود.

وی افزود: کاخ سفید قصد دارد در سال ۲۰۲۲ برای کمک به اصطلاح به برقراری دموکراسی و مبارزه با حکومت های خودکامه تا ۳ میلیارد دلار هزینه کند.  

دبیر شورای امنیت روسیه گفت: در این شرایط نیاز به اقدامات جمعی سازمان های امنیتی و اطلاعاتی کشورهای عضو جامعه همسود برای مقابله با سناریوی انقلاب های رنگی وجود دارد.   

پاتروشف خاطرنشان کرد که دولت آمریکا درپی معرفی روسیه و چین به عنوان دشمن خارجی است و سعی دارد توجه افکار عمومی آمریکا را به این سمت هدایت کند و از نارضایتی های داخلی بکاهد.  

هشدار مقام امنیتی روس در باره سناریوی آمریکا برای انقلاب‌های رنگی

آکوس چالش های جدیدی ایجاد می کند

پاتروشف در ادامه گفت که پیمان آکوس چالش ها و خطرات جدید برای نظام عدم انتشار سلاح های هسته ای بوجود می آورد.  

وی افزود: این پیمان به ساختار امنیتی آسیا ضربه وارد می کند.  

رهبران سه کشور انگلیس، آمریکا و استرالیا ۱۵ ستامبر گذشته در یک کنفرانس خبری مجازی از شکل گیری یک پیمان نظامی جدید معروف به پیمان «آکوس» (AUKUS) خبر دادند.

«جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا در این کنفرانس گفت طبق این پیمان تدابیری برای مسلح کردن استرالیا به زیردریایی اتمی در نظر گرفته شده است. نخست وزیر استرالیا «اسکات موریس» هم در این کنفرانس اعلام کرد قصد دارد این زیردریایی های اتمی را با کمک آمریکا و انگلیس در یکی از بنادر این کشور تولید کند.

سلاح های آمریکایی باقی مانده در افغانستان خطرناک است

پاتروشف سلاح های آمریکایی باقی مانده در افغانستان را خطرناک خواند و آن را به بمب ساعتی تشبیه کرد.  

 به گفته وی، سلاح های باقی مانده در افغانستان ممکن است به دست گروه های تروریستی همچون داعش و القاعده بیفتد که فعالیت آنها در روسیه ممنوع شده است.   

بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، نیروهای آمریکایی که تا ۳۱ اوت افغانستان را ترک کردند بخش قابل توجهی از تسلیحات و جنگ افزارهای خود از جمله تعداد زیادی بالگردهای نظامی را برجای گذاشتند.

برخی منابع ارزش این تسلیحات را تا ۸۵ میلیارد دلار براورد کرده اند.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha