یکی از این رزمندگان حاج رضا دشت بشی از رزمندگان و جانبازان دوران هشت ساله جنگ ایران و عراق اعزامی از شیراز است که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از خاطرات تلخ و شیرین آن زمان می گوید.
دشت بشی طی چندین مرحله از سال ۶۰ تا ۶۵ به جبهه اعزام شد،در سن ۱۸ سالگی به جبهه پا گذاشت و بعد از اتمام جنگ نیز در جبهه اقتصادی و سازندگی شروع به فعالیت و ساختن میهن کرد.
او اکنون مدیریت چندین کارخانه تولیدی و صنعتی از نوع آسفالت،معدن،شن و ماسه ،شرکت حمل و نقل و چندین شرکت تولید فرآورده های نفتی و ... را بر عهده دارد و حدود ۳۵۰ نفر را مشغول به کار کرده است.
او دلیل تداوم فعالیت خود بعد از جنگ تحمیلی را نیاز کشور به سازندگی می داند و میگوید که اکنون زمان جنگ اقتصادی است و ایجاد اشتغال و تولید یک وظیفه همگانی است.
حاج رضا در کنار کار اقتصادی و تولیدی مدیریت یک خیریه و مجموعه فرهنگی را نیز برعهده دارد و معتقد است که نباید آرام نشست.
او هفته دفاع مقدس را یادآور رشادتهای بی بدیل رزمندگان و ایثارگران دفاع مقدس می داند و می گوید که زبان از بیان حال و هوای جبههها قاصر است و هرگز نمی توان در قالب کلمات آن دوران را بازگو کرد.
وی در ادامه خاطراتی از زمان جنگ را بیان کرد و گفت: در سال ۱۳۶۰ برای اولین بار از شیراز به جبهه و منطقه خرمشهر اعزام شدم.
او می گوید که در زمان اعزامش،خرمشهر در اشغال بعثی ها بوده و او و همراهانش زیر پل خرمشهر مستقر شدند و به حدی فاصله شان با عراقی ها نزدیک بوده که صدای یکدیگر را هم می شنیدند.
غیورمردی کُرد که از دل آتش بعثی ها سالم بیرون آمد
بعد از استقرار آنها در این محل،براساس گزارشی که به حاج رضا و همرزمانش داده و اعلام می شود که در زمان اشغال خرمشهر توسط عراقی ها در عقب نشینی ها ایران به اجبار برای جلوگیری از پیش روی دشمن پل خرمشهر را منهدم کرده است.
بنابراین گزارش رزمندگان اسلام روی پل خرمشهر مقاومت جانانه ای کردند و احتمال داده شد پیکر مطهر تعدادی از شهدا روی بقایای این پل جامانده است.
پیکر این شهیدان در محلی حدوسط سنگر رزمندگان ایرانی و متجاوزین عراقی جامانده بود.
حاج رضا می گوید که یکی از افسران طول خط مقدم بنام ستوان جلیل رهامی غیورمردی از خطه کرمانشاه از رها شدن پیکر این شهیدان روی پل خرمشهر بی قرار بود و به همین دلیل تصمیم گرفت که روی پل برود و پیکر مطهر این شهدا را بازگرداند.
حاج رضا و همرزمانش برای منحرف کردن تمرکز عراقی ها آتش را به نقطه ای ریختند و غیورمرد کرمانشاهی به سمت پل و محلی که احتمالا پیکر شهدا در آن محل بود حرکت کرد،اما عراقی ها متوجه حضور او روی پل شدند و ساعت ها آن منطقه را مورد اصابت آتش توپخانه سبک و سنگین قرار دادند که در این رخداد تعداد زیادی از رزمندگان نیز زخمی شدند.
حاج رضا و همراهانش تا بامداد روز بعد در غم از دست دادن این سرباز وطن پرست و غیور سوگواری کردند و در حالی که همه به یقین رسیده بودند که او شهید شده و در حالی که از نیمههای شب نیز گذشته بود این غیورمرد کرد در کمال ناباوری به سنگر خودی ها بازگشت.
او صداقت و فداکاری را در تمام لحظات حضورش در جبهه نظاره گر بوده و می گوید که اگر این رشادتها به واسطه یادگاران دفاع مقدس به جوانان امروز منتقل نشود ممکن است دیگر نتوان این حماسه ها را برای نسل های آینده باور پذیر دانست.
وی در پاسخ به سوالی پیرامون اینکه چه توصیه ای برای مسئولان امروز دارید؟ گفت: فرهنگ دفاع مقدس و جهاد و شهادت را باید دستگاه های متولی ترویج دهند و اجازه ندهند این رویداد حماسی مهم ایران به فراموشی سپرده شود.
به ازای هر کرسی مدیریتی در جمهوری اسلامی صدها نفر شهید شدند
دشت بشی ادامه داد: مدیران امروز باید بدانند که به ازای هر کرسی مدیریتی صدها شهید تقدیم انقلاب شده و هرگز نباید فکر دست درازی به اموال بیت المال حتی در سرشان باشد و برخی نیز تصور نکنند که از سفره انقلاب سهمی شخصی دارند.
وی با بیان اینکه مسئولان دلسوز و فداکار در جمهوری اسلامی زیاد است به نصب تصاویر شهدا در شهر شیراز اشاره کرد و افزود: هر زمانی که تصاویر شهدا را در شهر مشاهده می کنم با خودم می گویم که معدود مسئولانی که خطا می کنند آیا صبح و عصر در مسیر رفت و برگشت به محل کار تصاویر این شهدا را مشاهده نمیکنند و با چه جراتی به بیت المال دست درازی می کنند؟
حاج رضا خطاب به مردم جامعه نیز گفت: استقلال و آزادی این کشور به راحتی حاصل نشده و خون صدها هزار شهید برای آن نثار شده است و برخی نباید به راحتی آب به آسیاب دشمن بریزند.
او می گوید که ایران در حال حاضر جایگاه بالایی در جهان دارد و مردم باید نسبت به این دستاوردها آگاه باشند و قدرآن را بدانند.
دشت بشی می گوید که در اوایل جنگ تحمیلی در بعضی مناطق خوزستان آب آشامیدنی وجود نداشت و رزمندگان اگر می خواستند با خانواده خود تماس بگیرند باید ساعتها در صف و پشت قطعی خطوط معطل می ماندند و امروز مردم باید شاکر دستاوردهای انقلاب اسلامی باشند،در طی دوران ۸ سال دفاع مقدس رزمندگان با مجاهدت و امکانات بسیار اندک اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک ایران به یغما رود.
نظر شما