ارزش‌های دفاع مقدس مانند فرهنگ اربعین و عاشورا باید زنده نگه داشته شود

کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان کرمانشاه با گرامیداشت سلحشوری‌ها، حماسه آفرینی‌ها، ایثار و مقاومت مردم ایران و رزمندگان در طول هشت سال جنگ تحمیلی، گفت: فرهنگ و ارزش‌های دفاع مقدس مانند فرهنگ اربعین و عاشورا همیشه باید زنده نگه داشته شود.

به گزارش ایرنا؛ سردار «ناصر باباخانی» روز سه شنبه در جمع دانش آموزان مدرسه شاهد مصطفی خمینی (ره) کرمانشاه، افزود: یاد و خاطره هشت سال جنگ نابرابر، این همه رشادت و شهادت و ایثار و مقاومت نباید مختص به یک روز و یک هفته شود بلکه باید فرهنگ دفاع مقدس که گجنینه ای از تمام ارزش ها والای اسلامی است مانند فرهنگ عاشورا و اربعین همیشه زنده نگه داشته شود و در زندگی ما جاری و ساری باشد.

وی در ادامه با تحلیل شکل گیری جنگ و بیان اهداف صدام و آمریکا در حمله به  به ایران در سال های ابتدای انقلاب اسلامی گفت: این ارزش ها و فرهنگ مقاومت و ایثار و شهادت و شجاعت مردم ایران متاثر از فرهنگ عاشورا بود که در روزهای ابتدای جنگ جلوی پیشروی صدام را گرفت و گرنه آن طور که آنها از اوضاع ارتش و نیروهای مسلح ما و تازه شکل گیری انقلاب اسلامی داشتند فکر می کردند یک هفته تهران را تصرف خواهند کرد اما این ایثار و مقاومت مردم جلوی این خیال باطل آنها را گرفت.

او در ادامه به نقش و تاثیر بسزای حضرت امام خمینی (ره) در رهبری مردم ایران در طول هشت دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در روزهای ابتدای جنگ این پیام ها حضرت امام (ره) بود که مردم را امیدوار، خونسرد و منسجم و متحد کرد که با تمام وجود در مقابل دشمن مقاومت کنند و یکی از تیزبینی های امام (ره) مردمی کردن جنگ بود و به مردم برای شکست دشمن فراخوان دادند.

سردار باباخانی در ادامه به نقش زنان و مادران، پیر و کودک در پشتیبانی و حمایت و تدارکات پشت جبهه ها اشاره کرد و اظهار داشت: واقعا همه پای کار بودند و به جبهه کمک کردند و افتخار جنگ ما این بود از فرد هشت سال تا ۸۰ ساله در جنگ حضور داشتند و به جهان نشان دادند که چگونه مقاومت می کنیم مقاومتی که وقتی چند سال پیش آمریکا اعلام کرد به ۵۳ نقطه حساس کشور ما حمله هوایی خواهد کرد بعدا جرات این کار را نداشت و عقب نشینی کرد، مقاومتی و ایثاری که ایران را در مقابل ابرقدرت جهان ایستاده است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع دفاع مقدس استان کرمانشاه همچنین یاد و خاطره بیش از ۳۲ هزار شهید دانش آموز را گرامی داشت و گفت: آنچنان فرهنگ ایثار و مقاومت و شهادت در دانش اموزان موج می زد که برای حضور یافتند در جبهه ها در بدر پارتی بودند که آنها بپذیرند.

باباخانی تاکید کرد: مدیریت و فرماندهان آینده انقلاب اسلامی و کشور در دست دانش آموزان است و بنابراین باید فرهنگ دفاع مقدس و عاشورا در آنها نهادینه و فرهنگ سازی کنیم همچنان که الان با شهادت افرادی مانند شهید " علی لندی" می بینیم این فرهنگ در آنها وجود دارد.

او در پایان یاد و خاطره بیش از ۹ هزار و ۸۰۰ شهید استان کرمانشاه در طول هشت سال دفاع مقدس گرامی داشت.

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۳۷۱ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد، مردم این استان ۳۰ هزار ایثارگر شامل ۹ هزار و ۸۰۰ شهید، ۱۹ هزار جانباز و هزار و ۷۰۰ آزاده تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

همچنین تقدیم ۸۵۰ زن شهیده، ۱۵۵۰ بانوی جانباز و ۷۵۰ شهید زیر ۱۵ سال از سندهای افتخار مردم این استان است، رتبه اول زنان جانباز کشور و دومین استان که بیشترین تعداد زنان شهیده را تقدیم انقلاب اسلامی کرده از آن کرمانشاه است.

بیش از ۲۷ عملیات طی دوران دفاع مقدس در کرمانشاه از جمله مرصاد، بازی‌ دراز، تنگ حاجیان، محمد رسول‌ الله (ص)، والفجر ۱۰، مطلع‌الفجر انجام شده و همچنین شهر نودشه و روستاهای زرده و دیره شهرستان دالاهو در دوران جنگ تحمیلی بمباران شیمیایی شدند و اینها همگی سندی بر حقانیت و مظلومیت مردم این دیار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha