۶ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۴۶
کد خبرنگار: 2202
کد خبر: 84486742
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

معاون استاندار خراسان جنوبی: شوراها از حاشیه‌ها پرهیز کنند

بیرجند - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: شوراها از حاشیه‌ها پرهیز کنند و همواره در چارچوب قانون گام بردارند.

محمد فرهادی روز سه‌شنبه در گردهمایی اعضای شوراهای اسلامی استان خراسان جنوبی که با حضور استاندار در فرهنگسرای شهر بیرجند برگزار شد، افزود: چنانچه درگیر حاشیه‌ها شوید از اصل کار غافل می‌شوید که زیبنده نمایندگان مردم در شوراها نیست.

وی فعالیت شوراها را مبتنی بر کار گروهی دانست و گفت: تصمیمات و برنامه‌های شوراهای شهر و روستا، زمانی ماندگار می‌شود که به دور از سلایق سیاسی، تمایلات فردی و نگاه‌های خاص اعضا و فقط در راستای انتفاع مردم و توسعه شهر و دیار براساس خرد جمعی تصمیم بگیرند.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی حرکت در چارچوب قانون را از دیگر الزامات کار در شوراها عنوان کرد و افزود: اشراف به قانون، کمترین انتظاری است که از اعضای شوراهای اسلامی داریم و قوانین مربوط به شوراها، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و آیین‌نامه‌های مالی از قوانین ضروری است که اعضای شوراها باید به آنها اشراف داشته باشند.

وی اظهار داشت: شوراها در شهرهای کوچک و روستاها در زمینه واگذاری زمین هیچ مسوولیتی ندارند و در سال‌های گذشته افرادی ورود کردند که مشکل ایجاد شده است.

فرهادی گفت: اعضای شوراها در مدت چهار سال فعالیت خود باید به این نکته توجه داشته باشند که در آینده هم باید پاسخگوی تصمیم‌های امروز باشند.

وی افزود: اعضای شوراها نباید دستورات خارج از عرف، ضابطه و قانون را به شهرداران و دهیاران صادر کنند و باید هر موضوع را در صحن علنی شورا مطرح کنند تا بعد از تایید و در چارچوب بودجه مصوب ابلاغ و اجرایی شود.

معاون استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: شوراها در زمینه برنامه‌ریزی در امور شهرداری و دهیاری الزام قانونی دارند لذا در این زمینه باید ۲ برنامه کوتاه‌مدت و بلندمدت را تدوین کنند.

وی گفت: تامین درآمد پایدار شهری باید در اولویت کاری شوراهای اسلامی شهر و روستا براساس ظرفیت‌های هر منطقه قرار گیرد.

فرهادی از اصلی‌ترین وظایف شوراها را نظارت بر عملکرد شهرداری و دهیاری‌ها ذکر کرد و گفت: البته این نظارت با دخالت فرق دارد و نباید از فرم اصلی خارج شده و به شکل دخالت در امور جاری و جابه‌جایی نیروها و مواردی از این دست تبدیل شود.

وی ادامه داد: خرداد امسال برگزاری انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا را با حضور پرشور مردم خراسان جنوبی پشت سر گذاشتیم که بالاترین درصد مشارکت در سطح کشور را شاهد بودیم.

فرهادی گفت: حاصل این حضور و اعتماد مردم به منتخبان بار سنگینی را بر دوش شوراها گذاشته است و می‌طلبد اعضای شوراها با اتخاذ تدابیر درست در وظایف خود، پاسخگوی این اعتماد باشند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه تعداد زیادی از اعضای شوراها در دوره ششم جدید هستند موضوع آموزش از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا عملکرد شورای اسلامی باید مبتنی بر قانون باشد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی گفت: ۳۰ شورای شهر با ۱۵۴ عضو در این استان شکل گرفته است و ۶۳ درصد اعضا جدید هستند.

وی افزود: شهر قهستان به‌دلیل به حد نصاب نرسیدن نامزدها در دوره ششم، شورا ندارد.

فرهادی گفت: ۹۰۴ شورا با ۲ هزار و ۷۴۵ عضو نیز در روستاها فعال شده‌اند که ۸۰ نفر از اعضای آنها را بانوان و ۴۴ درصد را اعضای جدید تشکیل می‌دهند.

وی بیان کرد: برای ۸۹۹ دهیاری استان تاکنون ۷۰۳ نفر به عنوان دهیار معرفی شده‌اند که ۴۰ درصد آنها دهیاران جدید هستند و فرمانداران باید نسبت به معرفی بقیه دهیاران با قید فوریت اقدام کنند.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی هم در این همایش گفت: نوع تفکر در حوزه ظرفیت‌ها باید عوض شود وگرنه تا۵۰ سال آینده هم پروژه‌هایی که آغاز کردیم، تمام نخواهند شد.

مجید پورعیسی افزود: در آمایش سرزمین رابطه بین فضا، انسان و فعالیت را مشخص می‌کنیم و تصمیمی در کشور به وجود آمد تا در ابتدای برنامه ششم دولت مکلف شود آمایش ملی را تدوین کند و آمایش استان‌ها براساس آمایش ملی تدوین و به استان‌ها ابلاغ شود.

وی گفت: در استان‌ها اقدام مورد نیاز انجام شده است و در آمایش برنامه‌ها راهبردی است و عملیاتی نیست لذا قرار است در آمایش سرزمین استان نقش خراسان جنوبی در تقسیم کار کشور دیده شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی اظهار داشت: اسناد استان با اسناد ملی تطابق داده شده و سند آمایش سرزمین تدوین شده است اما هنوز آمایش منطقه‌ای نداریم زیرا قبلا آمایش از پایین به بالا بود که ساز و کار عوض شد و از بالا به پایین شد که بر این اساس باید سند آمایش استان را بازنگری کنیم.

وی افزود در ارتباط با توزیع اعتبارات استان در برنامه ششم بنا بود چهار نوع ظرفیت برای تجهیز منابع استان‌ها دیده شود که اعتبارات، تسهیلات بانکی، خودیاری و سرمایه‌گذاری خارجی از مهمترین آنهاست و سرمایه‌گذاری خارجی نداشتیم و در زمینه خودیاری ضعیف هستیم.

پورعیسی تصریح کرد: برخی شوراها انتظار دارند مسوولان همه مسائل و مشکلات را حل کنند و اگر اینطور باشد شورا برای چه به وجود آمده است لذا شوراها باید از ظرفیت خود برای گسیل خدمات استفاده کنند.

وی گفت: ما منابع مختلفی برای استان داریم که هرکدام یک دستورالعمل خاصی برای توزیع دارد و کل اعتبارات در شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان براساس جمعیت و ‌محدوده بین شهرستان‌ها توزیع می‌شود.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان جنوبی یادآور شد: طبق قانون در سهمی که به شهرستان‌ها می‌رسد اعتبار و تخصیص باید عادلانه باشد اما اینکه بگوییم سهم شهرستان‌ها ناعادلانه است اینطور نیست چون اعتبارات براساس مبنای خاص توزیع می‌شود.

وی گفت: استفاده از یکسری سیاست‌ها می‌تواند اعتبارات را از طریق مسوولان کشوری، استاندار و فرمانداران به شهرستان‌های مورد نظر گسیل کند و شیوه توزیع اعتبارات هم مبنایی دارد که استفاده از خودیاری و کوشش نمایندگان برای ارتباطات سطح ملی می‌‎تواند این مهم را محقق کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha