هنر، بهترین مسیر در انتقال مفاهیم دفاع مقدس است

لارستان – ایرنا- یک فرمانده و پیشکسوت دوران دفاع مقدس فارس گفت:مناسب ترین مسیر در تبیین و انتقال مفاهیم و ارزش های دوران دفاع مقدس بهره‌مندی از هنر و تولید محتواهای فاخر بر این اساس است.

سرهنگ حشمت الله رضایی چهارشنبه در مصاحبه با ایرنا اظهار داشت: امروزه تبیین و گسترش فرهنگ جهاد و شهادت و نگاه محتوایی و عمیق به حوزه ادبیات دفاع مقدس از وظایف و کارکردهای مهم هنرمندان، فعالان فرهنگی ، رسانه ها و نخبگان جامعه است.

وی با بیان اینکه حوزه ادبیات دفاع مقدس را نمی توان و نباید تنها در حد بیان خاطرات رزمندگان خلاصه و محدود کرد، گفت: نگاه تک محوری، تمرکز و برجسته سازی تنها بر روی یک بُعد از ابعاد گوناگون آن یکی از آفت ها در مسیر شناخت واقعی هویت دفاع مقدس است.

این پیشکسوت دفاع مقدس گفت: بیان دستاوردهای معنوی و شناخت مکتب و فرهنگ مترقی دوران هشت سال دفاع مقدس و جانفشانی‌های رزمندگان نگاه بلندنظرانه، عمیق و متعهدانه می طلبد که یکی از راه های مهم در تعمیق این باورها و شکوفایی آن دوران آشتی دادن بین هنرمندان و فعالان و نخبگان عرصه های فرهنگی با دوران پرشکوه دفاع مقدس است.

رضایی بیان کرد:برخی هنرمندان با حوزه ادبیات دفاع مقدس بیگانه و نامانوس هستند و برخی حتی شاید چندان اعتقادی به این مفاهیم هم ندارند که باید آسیب شناسی شود؛ چون پیش نیاز اساسی قبل از تولید محتواهای فاخر انس گرفتن و احیای همین اعتقاد در وجود نسل امروز و هنرمندان نسبت به اصل و ماهیت دفاع مقدس است.

وی اظهار داشت: شوربختانه گاهی این فاصله ها و بی اعتنایی برخی از فعالان فرهنگی و هنری نسبت به ادبیات دفاع مقدس به گونه ای بوده که در جاهایی حتی علیه این حوزه و ارزش های ناب آن نیز موضع منفی گرایانه گرفته اند.

فرمانده گردان امام حسن مجتبی (ع) در دوران هشت سال دفاع مقدس ادامه داد: برخی حاشیه ها و درگیری های داخلی تا حدودی مانع از پرداختن درست و عمیق به اصل و ارزش های دفاع مقدس در طول سالیان متمادی شده و همچنان برای انتقال فرهنگ و هویت آن دوران فاصله زیادی وجود دارد.

رضایی معتقد است که در سیره و مکتب دوران هشت سال دفاع مقدس باید به همان میزان که بر ابعاد نظامی و خاطرات و چگونگی حضور در جبهه‌ها پرداخته می‌شود سایر جنبه‌های فکری و شخصیتی ، عرفانی و معرفتی رزمندگان و محتوایی وجودی جنگ و چرایی دفاع مقدس نیز باید مورد تعمق ، تبیین و روشنگری قرار گیرد.

او گفت: ارتباط صمیمی و قلبی رزمندگان با فرماندهی کل قوا وحضرت امام (ره)،انقلاب و مردم، انسجام و وحدت عقیدتی و عاطفی آنها ، روحیه مقاومت آنان درس‌ها و ناگفته‌هایی است که همچنان در بررسی محتوایی ادبیات دفاع مقدس مورد غفلت قرار گرفته است.

این پیشکسوت و رزمنده دفاع مقدس گفت: افتخارات ما در دوران دفاع مقدس تنها در جبهه نبود بلکه ما در پشت جبهه نیز افتخاراتی نهفته داریم که رسانه‌ها و فعالان فرهنگی باید در قالب های مختلف به آن بپردازند و آن ناگفته ها را زنده کنند.

وی بیان کرد: پشت جبهه نیز همچون میدان‌های نبرد و عملیات‌ها ارزشمند و تعیین کننده بود و باید هنرمندان ودست اندرکاران امر اینگونه شکاف ها و خلاء های موجود در حوزه ادبیات دفاع مقدس را خوب شناسایی و با قلم شورآفرین و هنرنمایی و خلاقیت خود جامعه و نسل های آینده را نسبت به حقایق و اینگونه ناگفته ها بیشتر آشنا کنند.

از دبستان باید شروع کرد

این فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس استان فارس همچنین نهادینه کردن فرهنگ و هویت ناب دوران دفاع مقدس را نسخه ای شفا بخش برای رفع بسیاری از چالش ها و مشکلات عمیق در جامعه می داند و معتقد است که برای گسترش و تبیین باورها و ارزش های انسان ساز آن دوران باید از دبستان و آموزش و پرورش شروع کرد.

رضایی گفت: انتقال و باورپذیری مفاهیم دوران دفاع مقدس عزم راسخ و بسیج همگانی می طلبد و باید به عنوان کتب درسی از دبستان تا دانشگاه و حوزه های علمیه مورد توجه و اهتمام جدی قرار گیرد.باید همه کسانی که دل در گرو عزت و سرافرازی ایران اسلامی دارند و برای عزتمندی آن دل می سوزانند، انتقال فرهنگ و مکتب دوران باشکوه دفاع مقدس را سرلوحه کار خویش قرار دهند و این فرهنگ ناب را با لطافت و ظرافت و به نحو شایسته  و قابل فهم به نسل‌های آینده در قالب ها و عرصه های مختلف منتقل کنند.

او افزود:دفاع مقدس در زمان خود دانشگاه واقعی بود که مهمترین دستاورد آن درس ایثار ، شهادت و شهامت بود؛ اگرچه برای آن هزینه‌های گرانسنگ و هنگفت پرداخت کردیم اما دستاوردهای ارزشمند آن در ابعاد مختلف کشور را بیمه کرد و از گردنه های سخت بسیاری نیز عبور داد.

باور به جوانان دستاورد دفاع مقدس

فرمانده دوران هشت سال دفاع مقدس باوربه توانمندی و اعتقاد به مدیریت جوانان را یکی از دستاوردها و حاصل جنگ هشت ساله دانست و بیان کرد: امروزه نیز برای عبور از بسیاری تنگناها و دغدغه ها در عرصه های گوناگون باید ضمن اعتماد راسخ به جوانان به آنها میدان داد و باورشان کرد.توررق تاریخ و تعمق در دوران هشت سال دفاع مقدس نشان می دهد بیشتر افردی که جنگ را اداره کردند در سنین ۱۳تا۳۰سال بودند.

رضایی گفت: نخستین گروه از جوانان که در آبان ماه سال ۵۹ در قالب نیروهای مردمی عازم جبهه شدیم میانگین سنی حدود ۱۹سال داشتیم که البته شاید باورش امروزه برای خیلی‌ها سخت است.

رضایی افزود: باهجوم ارتش عراق به مرزهای غربی کشور ازشهرقادرآباد و در آبانماه سال ۵۹به اتفاق ۱۵نفر از نیروهای مردمی با فراگیری دوره آموزش های کوتاه سه روزه درمنطقه ارسنجان همگی با دریافت اسلحه ژ-۳ و تجهیزات برای اعزام به جبهه ،عازم شیراز شدیم و به مدت یک هفته آموزش‌های ابتدایی را گذراندیم که پس از شرکت در یک رزم شبانه در پادگان احمد بن موسی علیه السلام فردای آن روز با یک دستگاه مینی بوس عازم جبهه شدیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha