۷ مهر ۱۴۰۰، ۱۴:۰۱
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 84487937
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

قهرمانان جدال آتش و زندگی

سنندج- ایرنا- آتش نشانان یا ناجیان سرخ پوش همان‌هایی هستند که از آنان به عنوان نجات دهنده و ناجی نام می برد، قهرمانان جدال آتش و زندگی، کسانی که بدون لحظه ای درنگ خود را برای نجات یک زندگی به آب و آتش می زنند.

 به گزارش ایرنا، زنگ حریق که به صدا در می‌آِّید بدون لحظه ای درنگ آماده جانفشانی می‌شود، برایش فرقی ندارد جانش را برای نجات انسانی دیگر به خطر بیندازد یا هر نوع جانداری، فقط می خواهد وظیفه اش که نجات جان است را انجام دهد.

شغلش زمان و مکان نمی شناسد، هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد و آماده انجام ماموریت شود، آن هم ماموریتی که شاید بازگشتی در آن نباشد، شاید در زمان نجات جانی، جان خودش را از دست بدهد، شاید برای اینکه بچه ای بی پدر نشود، فرزند خودش یتیم شود و هزاران شاید دیگر اما او حتی لحظه ای به این موارد فکر نمی کند.

آری صحبت از آتش نشانان است، فرشتگانی از جنس ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی، همان هایی که خود را به آب و آتش می‌زنند تا نجات بخش جان‌هایی باشند، کسانی که در سخت‌ترین شرایط جان خود را به خطر انداخته و انسان هایی  را از مرگ نجات داده اند که شاید اگر بودند، زودتر از موعد غزل خداحافظی را خوانده بودند.

شغل آتش نشانی یکی از حرفه‌های سخت و پرمخاطره بوده و درعین حال ازآن به عنوان یکی از مقدس‌ترین شغل‌ها نام می‌برند چرا که افرادی که وارد این حرفه می شوند با نجات یک زندگی سروکار دارند و در این راه از جان و دل مایه می‌گذارند.

کسانی که وارد این حرفه سخت و پرمخاطره می شوند تمام سختی‌ها و خطرات آن را پذیرفته و با جان و دل در این مسیر قدم می‌گذارند و با لحظات تلخ و شیرینی که در عملیات ها با آن مواجه می شود زندگی می کنند.

علاقه، رمز ورود به دل آب و آتش

مرتضی کرمی  یکی از آتش نشانان سنندجی است که با جان و دل در این مسیر گام نهاده و از سال ۱۳۸۹ با عشق و علاقه قبلی و قلبی وارد حرفه آتش نشانی شده و در این راه با حوادث تلخ و ناگوار زیادی روبرو شده است.
قهرمانان جدال آتش و زندگی

وی قبل از اینکه وارد آتش نشانی شود نیز به حرفه غواصی و نجات غریق مشغول بوده و بارها افراد زیادی را از مرگ نجات داده و براساس همین ارتباط و علاقه قلبی که به نجات جان و زندگی داشت سال ۱۳۸۹ وارد آتش‌نشانی شد و از همان زمان تاکنون جان های زیادی را از آب و اتش نجات داده است.

این آتش نشان سنندجی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می‌گوید: زمانی که درجایی آتش سوزی رخ می دهد به محض دیدن زبانه‌های آتش همه فرار می‌کنند و هر کسی به فکر نجات خود است اما آتش نشانان در آن لحظات سخت به دل آتش می روند و جان خود را برای نجات جان دیگری به خطر می‌اندازند.

وی اظهار داشت: زدن یک آتش نشان به دل آتش علاوه بر اینکه ممکن است منجر به مرگ وی شود، همان دودی که استنشاق می کند  نیز خود می تواند در آینده عامل بسیاری از بیماری ها و سرطان ها باشد.

کرمی یادآور شد: حرفه آتش‌نشانی با سختی‌های زیادی همراه است اما وقتی انجام ماموریتی به نجات جان‌ها و زندگی‌هایی بینجامد خستگی از تن انسان خارج شده و می توان گفت در بیشتر مواقع شیرینی‌های آن بر سختی‌هایش می‌چربد.

ثبت خاطرات تلخ و شیرین

یک آتش‌نشان با توجه به حرفه آش و ماموریت هایی که معمولا حوادث ناگواری در پشت آن قرار دارد با خاطرات تلخ و شیرین زیادی مواجه می شوند که تمام آن لحظات در دفتر زندگیشان به ثبت می رسد.

 این آتش نشان سنندجی اظهار داشت: معمولا حرفه ما با خاطرات تلخ و شیرینی زیادی همراه است و به نظرم هر لحظه کار یک آتش نشان خود می تواند یک خاطره باشد اما در این اکثر خاطرات ما در اول ماموریت ها تلخ است و در آخر شاید به یک خاطره شیرین تبدیل شود و گاه هم به خاطره ای تلخ که تا همیشه در ذهنمان حک می شود.

کرمی یادآور شد: یک آتش نشان در عملیات های مختلف صحنه هایی را می بیند که اگر یک فرد عادی با آن مواجه شود شاید نتواند تحمل کند اما اتش نشانان در تمام لحظات سخت و ناگوار با جان و دل تنها به نجات جان همنوع خود و یا نجات هر نوع جاندار دیگری می اندیشند.

وی با بیان اینکه آتش نشانان ۲۴ ساعته گوش به زنگ هستند که برای نجات یک زندگی وارد سحنه شوند لذا خاطرات تلخ و شیرین زیادی دارند، گفت: من خودم به شخصه هر ماموریتی که منجر به رفع مشکلی شده و جانی را از مرگ نجات داده بشایم را در میان خاطرات شیرین شغلم ثبت کرده ام.

کرمی اظهار داشت: در این میان خاطرات تلخ نیز همواره وجود دارد اما یکی از این خاطرات این بود که خودم از ناحیه مهره گردن در حین ماموریت دچار آسیب شده و نخاعم آسیب دید و حتی تا زیر تیغ جراحی  نیز پیش رفتم.

کمبود تجهیزات

وی که مسووول آموزش سازمان آتش نشانی سنندج است در ادامه به مشکلات آتش نشان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر کمبود تجهیزات بروز از مهمترین مشکلات آتش نشانان است و با ت.حه به اینکه این تجهیزات باید از خارج وارد شود در شرایط امروز جامعه رفع این مشکل فعلا دور از انتظار است.

قهرمانان جدال آتش و زندگی

کرمی همچنین اظهار داشت: آتش نشانان مشکلات و موانع زیادی دارند و سختی‌های زیادی را به جان می خرند اما آنگونه که باید به جایگاه آنان ارج نهاده نمی شود که انتظار می رود به این قشر بیشتر توجه شود.

سازمان آتش نشانی سنندج در سال ۱۳۴۶ تاسیس شد و هم‌ اکنون ۱۶۶نیروی عملیاتی و اداری دارد که در هشت ایستگاه اصلی و فرعی مشغول خدمات رسانی به مردم هستند.

نیاز مبرم به ایستگاه‌های مجهز

معاون عملیات امداد و نجات سازمان آتش نشانی و ایمنی شهرداری سنندج نیز در گفت  گو با خبرنگار ایرنا گفت: سنندج دارای هشت ایستگاه آتش نشانی است که پنج مورد از این تعداد در داخل شهر قرار دارد و سه مورد نیز در نواحی منفصل شهری نایسر، حسن آباد و ننله دایر شده است.

صالح زندی با بیان اینکه ایستگاه‌های آتش نشانی موجود تعریف استاندارد ندارند و فقط نام ایستگاه را با خود دارد، افزود: سازمان آتش‌نشانی سنندج در حال حاضر نیاز مبرم به حداقل ۲ ایستگاه مجهز و استاندارد و همچنین جذب نیرو دارد.

وی یادآور شد: آتش نشانان در زمینه حق و حقوق نیز با مشکلات و موانع زیادی روبرو هستند که این مشکل تا حدودی از منابع داخلی رفع شده اما ما هنوز هم زیرنظر شهرداری هستیم و مشکلات همچنان وجود دارد.

معاون عملیات امداد و نجات سازمان آتش نشانی و ایمنی شهرداری سنندج اظهار داشت: در چند سال اخیر تلاش شده که سازمان به چند دستگاه خودروی شاسی دار که سرعت عمل بالایی دارند مجهز شود و همچنین ۲ دستگاه را نیز تجهیز کرده و به ناوگان اتش نشانی اضافه شده است.

خرید بالابر ۲۷ متری

وی در ادامه به تهیه بالابر ۲۷ متری اشاره کرد و گفت: این دستگاه بالا بر روی خودروی رنومیدلام نصب شده و برای عملیات‌های امدادی تا ۱۰ متر ارتفاع کاربردخواهد داشت.

قهرمانان جدال آتش و زندگی

زندی اضافه کرد: قرار بود از سوی شهردارهای کشور و وزارت کشور مراکز استان ها به نردبان ۲۳ متری مجهز شوند که این مهم تاکنون محقق نشده است و ما به ناچاره و با رایزنی های انجام شده نردبان ۲۷ متری را خریداری کردیم که امید می رود با همت و تلاش مسوولان مشکلات موجود این حوزه مرتفع شود.

هفتم مهر در تقویم جمهوری اسلامی ایران به عنوان روز آتش نشان نامگذاری شده است، در هفتمین روز از مهر ماه ۱۳۵۹ وقتی که دشمن بعثی به پالایشگاه آبادان حمله هوایی کرد، آتش نشانان منطقه و شهرهای اطراف برای مهار آتش به پالایشگاه رفتند که در حین عملیات خاموش کردن آتش، مجددا هواپیماهای دشمن اقدام به بمباران پالایشگاه کردند که در این حمله تعداد زیادی از آتش نشانان به شهادت رسیدند به همین مناسبت این روز به عنوان روز آتش نشان در تقویم کشورمان ثبت شود.

شماره ۱۲۵ پل ارتباطی مردم با ماموران آتش نشانی است که به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات به شهروندان است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha