منصور شیشهفروش روز جمعه در گفتوگوی اختصاصی با ایرنا افزود: ۱۲۴ سازه پرخطر در رودخانههای اصفهان شناسایی و مقرر شده دستگاههای اجرایی مشکلهای این سازهها را با راهکارهای مناسب رفع کنند.
وی ادامه داد: به تمامی دستگاهها به خصوص شهرداریها و دهیاریها ابلاغ شده تا نسبت به تخلیه نخالهها در دهانه پلها برای عبور سیلاب و جلوگیری از ورود سیل به مناطق مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی و جادهها اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شناسایی رودخانههای پرخطر در این استان اظهار داشت: تابلوهای هشدار وقوع سیل با هدف جلوگیری از وقوع حادثه درتمامی این رودخانهها نصب شده است.
به گفته وی، در سه هزار کیلومتر از رودخانههای اصفهان مطالعههای تعیین حریم و بستر مرحلههای یک و ۲ تهیه شده و نزدیک به ۶۵۰ هکتار عملیات آزادسازی در تصرفهای رودخانهها انجام شده است.
شیشهفروش با یادآوری تجربه سالهای پیش درباره جاری شدن سیل تصریح کرد: شیوهنامههای پیشگیری و کنترل سیل تدوین و به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده است.
۹۰ درصد مساحت اصفهان درگیر خشکسالی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به خشکسالی سال زراعی گذشته (مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۰) و افزایش ۲ تا سه درجهای دما در استان گفت: این شرایط به وزش بادهای گرم و خیزش کانونهای گرد و غبار در استان منجر شد و به همین دلیل افزون بر ۹۰ درصد مساحت اصفهان با شرایط خشکسالی مواجه است.
وی با اشاره به شناسایی ۱۶ کانون گرد و غبار در اصفهان افزود: هوای استان به همین دلیل ۲ ماه از ۶ ماه نیمه نخست امسال ناسالم و ناشی از کاهش بارندگیها، گرمی هوا، وزش بادها وخیزش کانونهای گرد و غبار بوده است.
شیشهفروش ادامه داد: به دلیل کاهش بارندگیها، خشکسالی، کمبود آب و خشکی رودخانه زاینده رود، نزدیک به ۲۰ هزار هکتار از باغها تحت تاثیر تنش این خشکسالی قرار گرفتند که با مشکلات زیادی به وسیله تانکر آبرسانی شدند.
به گفته وی، درختان بسیار زیادی در حاشیه رودخانه زایندهرود، در شهرها و روستاها به دلیل خشکی قناتها، چاهها، چشمهها و قطع بارندگی با تنشآبی روبهرو شدند و بیشتر آنها خزان زودرس را در تابستان امسال تجربه کردند.
کمبود آب و علوفه برای ۴۴ هزار گونه جانوری کمیاب
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار داشت: ۴۴ هزار راس از گونههای جانوری کمیاب در عرصههای زیست محیطی استان در تابستان امسال با کمبود آب و علوفه روبهرو شدند که ۲ و نیم میلیارد تومان از محل اعتبارهای استانی برای تامین آب و علوفه این جانوران به اداره کل محیط زیست استان اختصاص یافت.
وی با اشاره تشدید شرایط فرونشست در دشتهای استان اصفهان افزود: از ۳۵ دشت استان که طرحهای مطالعاتی در آنها انجام شده، ۲۷ دشت تحت تاثیر فرونشست قرار دارد و ممنوعه اعلام شده است.
به گفته وی، با پیگیری و همکاریهایی با سازمان زمین شناسی، ۲۷ ایستگاه جی پی اس در این دشتها نصب شده تا نرخ فرونشست را اندازهگیری کنند.
شیشهفروش یادآور شد: کارشناسان سازمان زمینشناسی همچنان در اصفهان حضور دارند و نشستهای ستاد بحران تشکیل و راهکارهای پیشگیری و کنترل اثرهای فرونشست زمین به طور خاص به دستگاههای مربوطه ابلاغ شده است.
ضرورت احیای رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی
وی با تاکید بر ضرورت اقدام وزارت نیرو نسبت به احیای رودخانه زایندهرود و تالاب گاوخونی، تصریح کرد: حقابههای قانونی کشاورزی و زیست محیطی این رودخانه باید تامین شود تا بتوان شرایط کانون گرد و غبار و فرونشست زمین را کنترل کرد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به شناسایی و مسدود شدن هفت هزار حلقه چاه آب غیرمجاز طی سالهای اخیر در این استان گفت: پنج هزار کنتور هوشمند برروی چاههای آب نصب و پروانه ۱۵ هزار چاه آب در چند سال گذشته تعدیل شده است.
وی، شناسایی و مسدود کردن۵۰۰ حلقه چاه آب غیرمجاز، نصب ۳۰۰ کنتور هوشمند بر روی چاههای آب و استقرار ۶۰ گروه بازرسی برای پیشگیری حفر چاه آب غیرمجاز را از جمله اقدامهای سال جاری برشمرد.
اصفهان نیازمند ۲ هزار مگاوات نیروگاه برق جدید
شیشهفروش با اشاره به قطعیهای پیدرپی برق طی تابستان امسال در اصفهان و نیاز سالانه استان به ۲ هزار مگاوات نیروگاه برق جدید تاکید کرد: وزارت نیرو باید از هم اکنون نسبت به درنظر گرفتن تمهیدات لازم و ظرفیت نیروگاههای جدید در اصفهان اقدام کند.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی اصفهان که دارای روزهای آفتابی و باد است، ادامه داد: وزارت نیرو میتواند از انرژیهای نوین خورشید و باد بهرهگیری و روی این انرژیها در این استان سرمایهگذاری کند.
وقوع ۴۴ آتشسوزی در مراتع
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: ۴۴ آتشسوزی به دلیل وزش بادهای گرم و خطاهای انسانی در سالجاری در مراتع این استان رخ داد که ۱۴۸ هکتار از مرتعها دچار آسیب شد.
به گفته وی، این آتشسوزیها در مناطق غرب و جنوب اصفهان رخ داد که ۹۰ درصد آنها در شهرستان سمیرم بود.
شیشهفروش، رها کردن بطریهای آب که مانند عدسی عمل میکند و روشن و رها کردن آتش در مرتعها را عامل اصلی این آتشسوزیها بیان و اضافه کرد: شیوهنامههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی ابلاغ شده است.
وی اظهار داشت: از ۵۳ حادثهای که سابقه وقوع در کشور دارد، ۴۲ مورد سابقه وقوع در اصفهان دارد که برای هر یک از آنها برنامههای عملیاتی تدوین شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان اصفهان از تدوین طرح جامع پیشگیری و کنترل حوادث و طرح جامع خطرپذیری استان خبر داد و گفت: در این طرح ضریب آسیبپذیری مناطق شناسایی، مشخص و راهکارهای برون رفت از مشکلها و حوادث با توجه به شیوهنامههای خاص تبیین و به دستگاهها ابلاغ شده است.
نظر شما