به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در این نشست صمیمانه که شب گذشته با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمود شالویی، سرپرست معاونت امور هنری وزیر در سالن همایشهای این وزارتخانه برگزار شد، جمعی از هنرمندان هنرهای تجسمی به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند.
طاها بهبهانی نقاش و مجسمهساز در ابتدای این نشست ضمن قدردانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: حسن سلیقه و درک درست شما در انتخاب مردی بزرگ برای مسند هنرهای تجسمی ستودنی است. سالها پیش در زمان مدیریت محمود شالویی سمت و سوی هنر ما به سمت درستی رفت اما بعدها تغییر و تحول ایجاد شد. احتیاج به چنین شخصیتی داریم که هنر تجسمی را سر و سامان دهد، وی یکی از مولاناشناسان قهار است و در مجموع باید از شما تشکر کنم که نیروی خوبی انتخاب کردید.
پدر خوشنویسی در جهان، ایران است
جلیل رسولی، پیشکسوت خوشنویسی، خوشنویسی را هنر مظلومی خواند و گفت: فعالان این حوزه اهل های و هوی نیستند. جوانان خوشنویس زیادی داریم که کنار کشیدهاند. آثار آنها توسط دولت خریداری بشود.
وی با یادآوری این نکته که ترکیه میخواهد شناسنامه خوشنویسی را به اسم خودش بگیرد اظهار داشت: خاستگاه خوشنویسی در ایران است و ما پدر خوشنویسی هستیم. آنها با اینکه برای خوشنویسی پول خرج میکنند ولی ناپدری هستند.
رسولی با تاکید بر این که در ایران به موزه خوشنویسی معاصر نیاز داریم توضیح داد: این موزه در خیلی از کشورها وجود اگر چنین موزهای وجود داشته باشد، میتوانیم مهمانهای خارجی را به آنجا ببریم.
همچنین یدالله کابلی خوانساری، عضو شورای عالی انجمن خوشنویسان ایران با بیان این که هنرمندان خوشنویس بیمزد و مواجب کار میکنند اظهار داشت: امیدوارم در دولت جدید شورای ارزشیابی مورد توجه قرار بگیرد. من و همکارانم به بسیاری از هنرمندان رتبه درجه یک هنری دادیم؛ ولی مدیران این رتبه را به درجه دو و سه تقلیل دادند و این گونه حق و حقوق خیلیها تضییع شد.
پیشنهاد اختصاص ارز دولتی به نگارخانهها
در ادامه مژده طباطبایی، مدیر گالری مژده درباره اقتصاد هنر نکاتی را بیان کرد و گفت: من ۲۲ سال است که به عنوان نگارخانهدار فعال هستم. بودجه ارشاد را می دانم و مطلع هستم که سهم اندکی از بودجه برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. توقع زیادی ندارم و خواهشمندم با همین بودجه کم مسائل را حل کنیم.
وی یکی از بزرگترین مشکلات نگارخانهداران را تعامل با سایر سازمانها خواند و توضیح داد: من برای خرید و فروش آثار هنری احتیاج به حمل و نقل به خارج از کشور دارم و مشکل من با گمرک است. برای این کار باید هزینه زیادی صرف شود. پیشنهاد من اختصاص دادن ارز دولتی به نگارخانهها برای برگزاری نمایشگاههای هنری بین المللی است. این ارز هم اکنون برای سمینارهای علمی وجود دارد. معافیت مالیاتی برای کسانی که در هنر سرمایه گذاری میکنند، نیز دیگر پیشنهاد من است.
همچنین کاوه تیموری، خوشنویس پیشکسوت این هنر را بعد از شعر مردمیترین هنر در ایران دانست و گفت: خوشنویسی فاصلهها را در جهان اسلام برمی دارد. چرا در ایران نباید یک جشنواره بین المللی جهانی داشته باشد؟
وی با تاکید بر این که باید تشکل های خوشنویسی را بسط دهیم اظهار داشت: تدوین سند خوشنویسی یک خلاء مهم است. باید برای ۳۰ سال آینده سند طراحی کنید. همچنین تاسیس مرکز مطالعات خط و خوشنویسی یکی از واجبات است. تجربیات اساتید بزرگ خوشنویسی کتاب بشود. خوشنویسی در کاهش آسیب های اجتماعی کارگشا و دریچه ای به باغ ادبیات فارسی است.
امرالله فرهادی، طراح گرافیک خطاب به محمود شالویی گفت: شما ۱۲ سال نبودید، روزی که بودید تک تک ما را میپذیرفتید. مشکلات ما خیلی زیاد است و لازم به گفتن نیست. چون شما همه مشکلات را میدانید.
سید حسن سلطانی، رییس دانشگاه هنر ضمن اعلام آمادگی برای همکاری با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جز با حرکت جمعی و همدلی هیچ کدام موفق نخواهیم شد. دانشگاه هنر بیش از یک قرن است که در عرصه آموزش تلاش می کند. این دانشگاه ۶۰ مقطع رشته را در دل خود جای داده و ۵ هزار دانشجو دارد.
وی با بیان این که دانشگاه هنر تلاش کرده برای کارآفرینی دانشجویان ورود کند اظهار داشت: هنرمندان نیاز به وام و صدقه ندارند، آنها انتظار دارند بودجهها صرف خرید آثار هنری شود. صندوق حمایت از هنرمندان چرا فقط باید وام بدهد؟ امیدوارم این صندوق به تدریج خودکفا شود.
نیاز به پژوهشکده خوشنویسی داریم
امیراحمد فلسفی، خوشنویس آخرین هنرمندی بود که پیشنهادهایش را مطرح کرد، وی با بیان این که خوشنویسی برای ایران اعتبار کسب می کند و بین المللی است گفت: نیاز به یک پژوهشکده خوشنویسی داریم. همچنین برگزاری جشنوارههای خوشنویسی در نقاط مرزی می تواند وحدت ملی به وجود آورد، در فرایند خرید آثار هنری گاهی مشکلاتی پیش میآید و وجهی به هنرمند داده نمیشود. در وزارت ارشاد باید یک دفتر حقوقی برای دفاع از هنرمندان تشکیل شود تا آنها برای یک شکایت به دادگاه مراجعه نکنند.
به گزارش ایرنا، محمد فدوی، جواد علیزاده، نادر قشقایی، کوروش پارسا نژاد، منیژه آرمین، اکبر نیکان پور، الهه خاتمی و فاطمه اسعدی از دیگر هنرمندان حاضر در این نشست بودند.
نظر شما