سرگرد عبدالله آذرنییاد روز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرح بسیج جهش تولید یکی از طرح های کانون بسیج مهندسین کشاورزی است که در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری برای تحقق شعار سال و رسیدن به خودکفایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی و دامی در حال اجرا است.
وی افزود: علمی سازی کشاورزی برای ارتقای کیفیت محصول، افزایش عملکرد و بهره وری بیشتر برای کشاورزان و تولیدکنندگان، محرومیت زدایی، بهبود معیشت کشاورزان و روستاییان و امنیت غذایی و همچنین افزایش میزان بهره وری در دام، کاهش میزان تلفات و کاهش بیماری های بومی در منطقه از مهمترین اهداف طرح در بخش کشاورزی و دامپروری این شهرستان است.
مسوول کانون بسیج مهندسین کشاورزی سپاه سردشت بیان کرد: کارشناسان کانون در قالب اجرای این طرح، رصد میدانی اراضی کشاورزی، برگزاری کارگاه های آموزشی به صورت میدانی و عملی، ارائه توصیه های کارشناسی در مراحل اولیه کاشت، داشت و برداشت محصولات، کنترل علف های هرز، راه های کاهش مصرف آب و نحوه استفاده از کود و سموم و در بخش دامپروری واکسیناسیون دام، عملیات اصلاح نژاد و پایش و ویزیت رایگان دام ها را انجام می دهند.
وی اضافه کرد: در این طرح ۱۰ نفر از مهندس جوان کشاورزی به عنوان مربی فعالیت دارند که تاکنون ۹ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغی ۷۰ روستای این شهرستان را تحت پوشش قرار داده اند.
مسوول کانون بسیج مهندسین کشاورزی سپاه سردشت اظهار کرد: این مربیان ۱۵ دوره آموزشی "مزرعه محور" و پنج دوره آموزشی "مزیت محور" را برای هزار و ۲۰۰ کشاورز در مناطق مرزی و کم برخوردار شهرستان اجرا کرده اند.
وی با اشاره به فعالیت در بخش دامپروری نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ راس دام سنگین و هفت هزار راس دام سبک نیز به صورت ماهانه پایش و ویزیت رایگان شده و همچنین تعداد ۱۶ هزار راس دام سبک و سنگین مایه کوبی شده اند.
به گزارش ایرنا، شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و دارای چهار شهر، سه بخش ربط، مرکزی و وزینه با۶ دهستان و ۲۴۶ روستا و جمعیت ۱۲۰ هزار نفر است.
مجموع اراضی کشاورزی سردشت ۲۸ هزار هکتار است که از این میزان هشت هزار هکتار زیر کشت باغ است و ۲۰ هزار هکتار آن را اراضی زراعی تشکیل میدهد.
عمده ترین محصول باغی سردشت با پنج هزار هکتار انگور دیم است.
نظر شما