سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی روز پنجشنبه در این مراسم گفت: برای گسترش فرهنگ کتابخوانی در جامعه باید ابتدا از خانواده ها آغاز کرد، زیرا آسیبهای اجتماعی معلول کمبودهای فرهنگی است و کتابهای مفید در کاهش آسیبهای اجتماعی اثرگذار است.
یوسف امینی افزود: آغاز اجرای طرح توانمندسازی فرهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد حاشیه شهر مشهد با کتاب بوده است زیرا تا کتاب در کتابخانه های مساجد توزیع نشود، اتصال فعالیتهای فرهنگی و هنری با مسجد و روحانیت انجام نمی شود، مسجد و روحانیت دو ضلعی هستند که در فعالیتهای فرهنگی و هنری مهم بوده و نقش راهبردی دارند.
وی ادامه داد: ویژگی دیگر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، جذب نوجوانان و جوانان به مسجد برای حضور در جامعه است و چه چیزی بهتر از فعالیتهای فرهنگی و هنری که جذابیت نیز دارد یعنی هدفمند و آگاهانه نوجوان از طریق فعالیتها جذب شود و جامعه پذیری و فعالیتهای اجتماعی نوجوان و جوان از مسجد آغاز گردد.
سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: اگر جامعه پذیری و فعالیتهای اجتماعی نوجوان و جوان از مسجد شروع شود، بیمه خواهد شد و یک هدایتگری صحیح و دقیق انجام خواهد گرفت، افرادی که فعالیت خود را از کانونهای مسجد شروع کرده اند در جامعه بسیار موثر واقع شده اند.
وی افزود: یکی از فعالیتهای اثرگذار، ارزان و در دسترس کتاب است، هرچند فعالیت های مختلف فرهنگی و هنری قابل انجام است اما کتابخوانی و دسترسی آسان و راحت افراد به کتابهای مفید، مخاطب شناسی و مفید بودن کتابها نیز اهمیت دارد لذا ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی مفید می تواند به عنوان یک نقطه گذار و هدفگذار برای فعالیت کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باشد.
امینی ادامه داد: در گذشته ارتباط دقیق و معنادار بین کتاب، کتابخوانی و مساجد وجود داشت و به نوعی بزرگترین کتابخانههای ما در کنار مساجد بودند و یکی از کارکردهای مساجد وجود کتابخانه بوده که نمونه بارز آن را می تواند کتابخانه مسجد گوهرشاد دانست، "وقف" نیز موضوع اقتصادی و فرهنگی در مسائل اسلامی است، موقوفات با کتاب پیوند دارند که از جمله آن کتابخانه مرحوم نجفی مرعشی در قم است که نشان می دهد کتاب و کتابخانه می تواند مقوم فعالیت های فرهنگی باشد.
وی گفت: رهبر معظم انقلاب همواره بر گسترش فرهنگ کتابخوانی تاکید دارند و خود نیز برای معرفی کتاب ورود جدی داشتهاند و کتابی را می خوانند نکته ای در مورد آن می نویسند که موجب دیده شدن کتاب می شود.
مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در طرح توانمندسازی فرهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد حاشیه شهر مشهد، بسته های کتاب به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون ریال توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خریداری شده و توسط کانونهای فرهنگی هنری مساجد بین خانواده های اعضای این کانونها در حاشیه شهر مشهد توزیع می شود.
"محمد ابدالی تکلو" این طرح را ابتکار سرپرست اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خرسان رضوی دانست و افزود: در سالهای اخیر در زمینه مسائل فرهنگی اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است اما با توجه به پراکندگی و وسعت زیاد حاشیه شهر هنوز به نقطه مطلوب نرسیده و نیازمند توجه مسوولان است.
وی ادامه داد: کانون های فرهنگی و هنری مساجد در هزار و ۲۰۰ مسجد استان کتابخانه تاسیس کرده و بر اساس برنامهریزیها سعی در گسترش این کتابخانه ها دارد تا سهمی در ترویج فرهنگ کتابخوانی داشته باشد، کتابهایی که قرار است توزیع شود چاپ جدید بوده و ویژه کودکان و نوجوانان تهیه شده است که به صورت امانت در اختیار آنان قرار می گیرد.
نظر شما