شورای امنیت با تصویب قطعنامه ارائه شده توسط انگلیس تصمیم گرفت تا ماموریت نمایندگی سازمان ملل متحد در لیبی (UNSMIL) را تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۲ به عنوان یک مأموریت ویژه سیاسی یکپارچه برای انجام وظایف خود تمدید کند.
نمایندگی سازمان ملل در لیبی همچنین به حمایت خود از مقامات انتقالی این کشور در آستانه انتخابات عمومی ۲۰۲۱ که قرار است در ۲۴ دسامبر در لیبی برگزار شود، ادامه خواهد داد.
لیبی از زمان سرنگونی «معمر قذافی» دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شد.
ابتدا «دولت وفاق ملی» به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب لیبی) مستقر شد که در جهان و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، اما در شرق لیبی «خلیفه حفتر» ژنرال بازنشسته ارتش این کشور، کنترل امور را در آن منطقه در دست گرفت و دولت تشکیل داد. این دوگانگی لیبی را دستخوش هرجومرج و جنگهای داخلی قرار داد.
در اکتبر سال گذشته طرفهای رقیب در لیبی پس از درگیریهای خونین با میانجیگری سازمان ملل بر سر آتشبس به توافق رسیدند.
پس از آن در ژانویه ۲۰۲۰ آلمان میزبان گفتوگوهای صلح لیبی شد و با برپایی کنفرانسی بینالمللی در برلین تلاش کرد، بسترهای لازم برای یافتن راهکارهای پایان جنگ داخلی لیبی را فراهم آورد، اما به سرانجام نرسید تا اینکه در فوریه امسال گفتوگوهای سیاسی طرفهای درگیر در جنگ لیبی طی چند روز با نظارت سازمان ملل متحد در ژنو برگزار شد و شرکتکنندگان بر سر چیدمان دولت موقت به توافق رسیدند.
بنا به اعلام سازمان ملل، «محمد یونس منفی» به ریاست جدید شورای ریاستی و «عبدالحمید الدبیبه» نیز برای نخستوزیری دولت انتقالی برگزیده شدند.
انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی لیبی قرار است ۲۴ دسامبر (سوم دی ۱۴۰۰) برگزار شود.
نظر شما