محمد رادمهر روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ستاد مدیریت بحران شهرستان جاسک با توجه به هشدارهای جوی و دریایی صادر شده نشست فوقالعاده خود را برگزار و تصمیمها و تدابیر اتخاذ شد.
وی ادامه داد: براین اساس شناورها در این شرایط آب و هوایی نامساعد و توفانی اجازه فعالیت را تا اطلاع بعدی ندارند.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی لازم به همه دهیاران و بخشداران و شهرداران و مردم انجام شده تا در این شرایط آب و هوایی نکات ایمنی را رعایت کنند.
وی اضافه کرد: دستگاههای امدادرسان و عمران مستقر در جاسک به همراه نیروهای مسلح در حالت آماده باشد قرار دارند تا در صورت نیاز خدمت رسانی لازم را انجام دهند.
شهرستان جاسک دارای ۶۰ هزار نفر جمعیت، ۳۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در فاصله ۳۰۰ کیلومتری شرق بندرعباس واقع شده است.
براساس اطلاعات منتشره سازمان هواشناسی، سامانه کم فشار حارهای صبح امروز جمعه در حوالی مدار ۲۳ درجه عرض شمالی به چرخند حارهای تشکیل و از سوی کمیته توفان کشورهای حاشیه اقیانوس هند به نام «شاهین» نامگذاری شد.
هواشناسی هند نیز که محل تولد اولیه توفان در این شبه قاره بوده است، پیش بینی کرده که چرخند حاره ای به سمت دریای عمان حرکت می کند.
از امروز تا نیمه های هفته آینده محدودیت های شدید دریانوردی در جنوب کشور اعمال شده و فعالان دریایی از رفتن به دریا منع شده اند.
معاون اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: هشدار سطح قرمز دریایی با توجه به تقویت توفان حارهای در دریای عرب که موجب ناپایداریهای جوی و دریایی میشود، برای مناطق شرقی این استان صادر شد.
کیانوش عارفی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این شرایط از بعد از ظهر روز شنبه تا پایان روز یکشنبه تداوم مییابد و تندباد شدید در مناطق ساحلی با سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت و در مناطق فراساحلی با سرعتی افزون بر ۷۰ کیلومتر بر ساعت، همراه با رگبار باران و رعد و برق پیشبینی میشود.
وی اضافه کرد: افزایش ارتفاع موجهای دریا تا سه متر در مناطق ساحلی و ارتفاع افزون بر چهار متر در مناطق فراساحلی ، بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل هم پیشبینی شده است.
سازمان هواشناسی کشور در اطلاعیه ای اعلام کرد: براساس آخرین خروجی مدل های پیش یابی پیش بینی می شود سامانه کم فشار حارهای صبح جمعه در موقعیت شمال شرقی به چرخنده حاره ای تبدیل شود و به سمت شمال غرب و آب های دریای عمان حرکت کند.
بر اساس این اطلاعیه از روز جمعه تا روز یکشنبه وزش باد شدید، افزایش ارتفاع موج در مناطق دور از ساحل تا ۶ متر و در مناطق ساحلی بین ۲ تا ۳ متر، بارش شدید باران و رعدو برق به ویژه در مناطق دور از ساحل بیش از ۳۰۰ میلیمتر پیش بینی می شود که بر اساس آن غرق شدن شناورهای تجاری و صیادی، آسیب دیدن شناورهای مستقر در بنادر صیادی و تاسیسات ساحلی و فراساحلی، از بین رفتن قفس های پرورش ماهی و تورهای صیادی، وقوع سیلاب ساحلی و بالا آمدن سطح آب در مجاورت سواحل امکان دارد.
در این اطلاعیه ممنوعیت تمام فعالیتهای دریایی، اتخاذ تمهیدات لازم توسط فعالان دریایی برای پیشگیری از خسارت، پیگیری اخبار هواشناسی و هشدارهای رسمی صادره توسط سازمان هواشناسی کشور توصیه شده است.
به گزارش ایرنا، کارشناس سازمان هواشناسی نیز صبح امروز نسبت به بارندگیهای سیلابی در شمال و شمال غرب کشور، آبگرفتگی معابر، سیلابیشدن مسیلها و طغیان رودخانهها هشدار داد.
نظر شما