حضور کارمندان در ادارات استان مرکزی بدون کارت واکسیناسیون ممنوع است

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: حضور کارمندان ادارات و دوایر دولتی بدون ارایه کارت واکسیناسیون ممنوع است و برای کارمندانی که مستندات تزریق واکسن نداشته باشند، غیبت لحاظ می‌شود.

 سید«علی آقازاده » روز شنبه در نشست ستاد مدیریت کرونای استان مرکزی، افزود: واکسیناسیون کرونا برنامه اولویت‌دار کشور در ایجاد و بهبود ایمنی در برابر کووید ۱۹  است و هیچ فردی از گروه‌های سنی هدف نمی‌تواند در این راستا خود را مستثنی بداند.

وی توضیح داد: تالارهای پذیرایی از شنبه هفته آتی با ظرفیت محدود و ارایه کارت واکسیناسیون برای کادر فعال بازگشایی می‌شود و  تلاش  بر این است که تا پایان آبان ماه، کودکان بالای ۱۲ سال استان نیز علیه کرونا ایمن‌سازی شوند و دانش‌آموزان مقاطع متوسطه اول به بالا به‌تدریج و مقاطع ابتدایی نیز از آذرماه جاری به‌صورت حضوری در مدارس تحصیل کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: فعالیت دانشگاه‌ها پس از انجام واکسیناسیون دانشجویان به‌صورت حضوری آغاز می‌شود و ادامه تحصیل مجازی بدون داشتن عذر موجه  تداوم نخواهد داشت و آزمون پایانی ترم دانشجویان مشروط به ارایه  کارت واکسن است.
آقازاده بیان کرد: بازگشایی استخرها، باغ وحش و همچنین آموزشگاه‌های آزاد بالای ۱۰ نفر نیز مشروط بر تزریق هر ۲ دُز واکسن است و می‌طلبد در ۲ روز آتی  بخشی از فعالیت های اقتصادی با نظارت قرنطینه هوشمند مجدد وارد چرخه فعالیت شوند و مدیران کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و مراکز تولیدی و خدماتی نیز مشمول این مهم هستند.

استاندار مرکزی یادآور شد: استان باید به‌تدریج در مسیر قرنطینه هوشمند گام بردارد و فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی از سوی  مردم تداوم یابد.
آقازاده ادامه داد: انتظار می‌رود شهروندان در تعطیلات پیش رو همانند گذشته با رعایت شیوه‌نامه های بهداشتی در آئین‌های عزاداری مشارکت کنند.
وی با بیان اینکه در استان مرکزی حدود ۷۰ درصد از جمعیت هدف واکسینه شده‌اند، گفت: این رقم سه درصد از میانگین کشوری بالاتر است و استان مرکزی از حیث انجام واکسیناسیون در زمره استان‌های برتر کشور محسوب می‌شود چرا که نیمی از این تعداد ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

استاندار مرکزی اشاره کرد: حدد ۳۰ درصد آمار فوتی ها در استان کاهش یافته و  این در حالی است که میانگین فوتی کرونا در کشور با کاهش ۲۱ درصدی همراه بوده است و این مهم حاصل تعامل و همکاری ستاد مدیریت کرونای استان، دانشگاه علوم پزشکی و سایر دستگاه‌های  اجرایی ذیربط است.
آقازاده بیان کرد: در زمینه کاهش میزان بستری نیز به‌صورت تقریبی برابر با میانگین کشوری بودیم و  میزان بستری کرونا حدود ۱۵ درصد نسبت به هفته پایانی شهریور ماه جاری کاهش یافته است.
وی افزود: چهار شهرستان تفرش، آشتیان، کمیجان و زرندیه در هفته گذشته اندکی نسبت به هفته‌های پیشین به لحاظ آمار ابتلایان و سرپایی افزایش داشته‌اند که انتظار می رود فرمانداران تمهیدات لازم را در این راستا اتخاذ کنند.

 استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: واکسن نزدن برخی از مشمولان جامعه هدف، اجحاف در حق دیگران است و انتظار می‌رود همچون گذشته تعامل و  همکاری لازم در این زمینه داشته باشند تا تمامی افراد علیه کرونا ایمن‌سازی شوند، درغیر این صورت از اهرم فشار استفاده می‌شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز در این نشست گفت: از ابتدای طرح سراسری واکسیناسیون در استان مرکزی از جمعیت هدف بالای ۱۲ سال،  ۸۰۴ هزار و ۴۱۱ نفر زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک هستند که  ۵۶۲ هزار و ۸۹۲ نفر معادل ۷۰ درصد دُز اول واکسن و ۲۴۹ هزار و ۸۱۶ نفر معادل ۳۱ درصد ۲ نوبت واکسن را داشته‌اند.
دکتر سید «محمد جمالیان» افزود: شاخص واکسیناسیون کشور به‌طور میانگین کشور ۶۴ درصد است و افرادی که ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کردند ۲۷ درصد است در حالی که این آمار در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی اراک ۳۱ درصد است.
وی تاکید کرد: انتظار می‌رود با تعامل مردم سرعت واکسیناسیون تسریع شود تا در پیک احتمالی بعدی کمترین خسارت رخ دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک بیان کرد: تاکنون ۹۲۲ نفر از کادر درمان واکسن کرونا را دریافت نکردند که ۲۹۴ نفر مربوط به کادر درمان تامین اجتماعی و بقیه مربوط به بیمارستان‌های دولتی و خصوصی است و انتظار می‌رود مدافعان سلامت در این راستا اقدامات لازم را انجام دهند در غیر اینصورت از قوانین بازدارنده بهره‌گیری می‌شود.
دکتر جمالیان تصریح کرد: با توجه به اهمیت واکسیناسیون کرونا، می‌طلبد که ادارات یک بنر در خصوص تبلیغات تزریق واکسن کرونا در مقابل در ورودی جانمایی کنند.
وی عنوان کرد: میزان مرگ و میر در پیک پنجم بیماری نسبت به پیک های گذشته روند افزایشی نداشت هرچند که ۱۵ درصد از افراد بالای ۸۰ سال هیچ دُز واکسن را دریافت نکردند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک اظهار داشت: افراد دارای معلولیت نیز که امکان حضور در مراکز واکسیناسیون را ندارند باید اسامی و آدرس خود را به مراکز جامع سلامت ارایه دهند تا در منزل واکسن کرونا به آنان تزریق شود.
دکتر جمالیان ادامه داد: تعبیر رنگ‌بندی شهرستان‌ها نباید به‌منزله عادی‌انگاری شرایط تلقی شود چرا که اکنون در کل بیمارستان‌های استان ۶۰۰ بیمار کووید ۱۹ بستری هستند که ۱۱۰ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه تحت درمان قرار دارند.
وی یادآور شد: شهروندان با تزریق ۲ دُز واکسن نیز باید شیوه‌نامه های بهداشتی را رعایت کنند و با این شیوه به زندگی عادی خود ادامه دهند.
در ادامه این نشست معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک نیز اظهار داشت:استان مرکزی در هفته آخر شهریور ماه امسال، چهار هزار و ۱۰۴ مورد مثبت ثبت شده که این رقم در هفته اول مهرماه به سه هزار و ۲۲۵ مورد رسیده که با کاهش ۲۱ درصدی همراه بوده است.

دکتر «علی علیمحمدی» بیان کرد: هفته پایانی شهریور ماه ۳۵۸ مورد بستری در استان بود که در هفته نخست مهر امسال به ۳۰۴ مورد رسیده و میزان بستری ها نیز ۱۵ درصد کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: در این بازه زمانی شمار بیماران سرپایی از  سه هزار و۷۴۶ مورد  به ۲ هزار و  ۹۲۱  نفر کاهش یافته است که ۲۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: میزان مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا نیز با  کاهش حدود ۲۸ درصدی در استان همراه است چرا که  ۶۱ فوتی در شهریور ماه ، هفته نخست مهرماه جاری  به ۴۴ مورد رسیده است.
دکتر علیمحمدی یادآور شد: تا پایان هفته اول مهر ۲۱۹ هزار و ۵۷۶ تست سریع کرونا در استان انجام شده که ۱۱۵ هزار و ۱۵۴ مورد توسط دانشگاه علوم پزشکی اراک با ۲۰ درصد مثبت و ۷۵ هزار و ۱۲۷ مورد دانشگاه علوم پزشکی ساوه  و ۲۹ هزار و ۲۹۵ مورد از سوی دانشگاه علوم پزشکی خمین انجام شده است.

شیوع ویروس کرونا از اسفندماه سال ۹۸ آغاز شد و استان مرکزی پس از قم در زمره نخستین استان‌هایی بود که موارد ابتلا در آن مشاهده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha