آیین بزرگداشت علامه حسن‌زاده آملی در ساری برگزار شد

ساری- ایرنا- آیین بزرگداشت ارتحال علامه حسن حسن‌زاده آملی با حضور اقشار مردم و مسئولان روز یکشنبه در بوستان ولایت ساری برگزار شد.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لائینی نماینده ولی فقیه در استان مازندران و امام جمعه ساری، احمد حسین زادگان، استاندار مازندران، و شماری از مسوولان، فرماندهان و سرداران نظامی، انتظامی و اقشار مردم در این آیین حضور داشتند.

یکی ازشاگردان علامه حسن‌زاده آملی در این آیین گفت: علامه متعلق به تمام مردم است و این شخصیت فرزانه در تمام جلسات عمومی و کلاس‌های درس توصیه عملی برای رسیدن به معرفت دینی آحاد جامعه داشتند.

حجت الاسلام داود صمدی آملی اضافه کرد: ایشان اهمیت برگزاری کلاس‌های عمومی را کمتر از کلاس‌های درس قم نمی پنداشتند و هرآنچه را که در طول دوران زندگی پرفضیلت خود آموختند ، در اختیار شاگردان خود قرار می دادند.

وی ادامه داد : علامه حسن زاده همواره مطیع امام راحل در پیروزی انقلاب اسلامی بودند و از سال ۱۳۴۲ که به تعبیر خودشان شیفته و معلول انقلاب شدند مردم را به ربانیت و انقلابی گری توصیه می‌کردند.

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: باوجود اینکه ایشان جانباز انقلاب اسلامی بودند و در حمله وحشیانه سال ۱۳۴۲ ساوک به حوزه علمیه قم مجروح شدند اما تا سالیان سال درد شکستگی دنده و عارضه قلبی را که داشتند برای اهل بیت خودشان و مردم بازگو نکردند چرا که می‌گفتند من کاری برای انقلاب نکردم.

شاگرد علامه حسن زاده آملی افزود: باوجود مجروحیت از ناحیه قفسه سینه و عارضه قلبی، روزی هفت درس را در حوزه علمیه قم در سال ۱۳۴۲ می گذراندند و وقتی که امام (ره) را به ترکیه تبعید کردند همه می‌گفتند اصالت حوزه علمیه از بین رفت اما علامه حسن زاده آملی راه پرفروغ ایشان را ادامه دادند و نگذاشتند چراغ علم و حکمت در آن مقطع در قم خاموش شود.

صمدی آملی گفت : در هفت سالی که در آمل قبل از عزیمت به قم حضور داشتند رویه های علمی و تدریس ایشان برای طلبه ها بسیار دلچسب بود و همگان جذب تفکر و اعتقادات ایشان می شدند. علامه با آحاد مردم رفیق و دوست بودند و در درس دادنشان به شاگردانشان جدیت داشت. معتقدم در ۱۳۴۲ سواد و بینش الهی ایشان کمتر از آیت الله بروجردی نبود.

وی افزود : علامه زمانی که ازدواج کردند با قناعت می زیستند و در یکی از خانه های حلبی آباد تهران خانه کرایه کردند و با پای پیاده ساعت ها برای رسیدن به کلاس درس تردد می‌کردند. غروب و اذان مغرب که می شد ایشان با خلوص نیت در منزل آقای الهی قمشه ای حاضر می شدند و بعد از نماز، در کلاس های درس ایشان شرکت می کردند.

شاگرد علامه حسن زاده یکی از ویژگی های این عالم فقید را مردم دوستی و بی آزار بودن نسبت به بندگان خدا برشمرد و گفت : تمام مردم ایران بویژه مازندرانی‌ها نسبت به ارتحال علامه حسن زاده آملی سوگوار هستند و ایشان همواره می فرمودند که در زادگاهم در روستای ایرا دفنش کنیم  و همواره تاکید داشتند که در تشییع پیکرش همهمه ایجاد و مزاحمت برای مردم نشود ، اما مردم خودجوش در تشییع پیکر این عالم ربانی به میدان آمدند و دوستدارانش ، اهل بیت علامه حسن زاده آملی را شرمنده کردند.

وی افزود: علام اعلام کردند هیچ مراسم ختمی برایش گرفته نشود و ایشان نمی خواستند زحمتی به مردم در مراسم ترحیمشان داده شود. از طرف خانواده علامه بابت حضور پرشور مردم در تشییع پیکر این شخصیت وارسته قدردانی می کنم و اگر برگزاری ترحیم ایشان باعث سختی مصیب دیدگان و سوگواران شد، حلالیت می طلبم.

علامه حسن زاده آملی روز شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۰ و در ۹۳ سالگی، پس از طی یک دوره سخت بیماری دیده از جهان فروبست و پیکر ایشان پس از اقامه نماز توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی و تشییع باشکوه در شهر آمل، در روستای زادگاهش به خاک سپرده شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha