به گزارش خبرنگار ایرنا؛ «هوشنگ بازوند» روز دوشنبه در جلسه ستاد بحران این استان، افزود: آمارها نشان میدهد امسال از نظر بارندگی وضعیت مطلوبی در فصل پاییز نخواهیم داشت و با توجه به خسارت هنگفت خشکسالی در سال زراعی گذشته، باید از هم اکنون برای کاهش خسارت احتمالی خشکسالی چاره اندیشی کنیم.
او از سازمان جهاد کشاورزی خواست برای به حداقل رساندن کاهش خسارتهای احتمالی کم آبی و خشکسالی تدابیر لازم را مانند تاخیر در کشت پاییزه، بیمه محصولات کشاورزی در برابر خشکسالی، توزیع نوع و اقلام بذر محصولات مقاوم در برابر کم آبی را تدوین کرده تا کشاورزان با رعایت این برنامه ها محتمل خسارت زیادتری نشوند.
بازوند همچنین از رییس سازمان جهادکشاورزی استان کرمانشاه خواست در رسانه ها به کشاورزان و بهره برداران درباره زمانبندی کشت، نوع کشت، عدم استفاده بی رویه از کود شیمیایی که ناآگاهی از استفاده زیاد در زمان خشکسالی میتواند خسارت جبران ناپذیری به زمین های زراعی برساند، اطلاع رسانی کند.
وی همچنین از فرمانداری ها خواست در خصوص کاهش خسارت خشکسالی به حوزه کشاورزی برنامه های جهاد کشاورزی در برش و حوزه فرمانداری خود را با جدیت تمام دنبال کنند تا کمترین میزان ممکن خسارت خشکسالی متوجه کشاورزان و بهره برداران این بخش شود.
استاندار کرمانشاه همچنین از شهرداری ها، شرکت امور آب منطقه ای، اداره کل راهداری خواست تدابیر لازم را برای جلوگیری از سیل گرفتگی در فصل پاییز و زمستان داشته باشند زیرا با خشکسالی و عدم پوشش گیاهی ممکن است هر بارانی تبدیل به سیل شود که باید آمادگی لازم در این ارتباط وجود داشته باشد.
۲۳۷ میلیارد تومان اعتبارات زلزله در پروژه های عمرانی و انسداد مرز کرمانشاه ابلاغ شد
بازوند همچنین از ابلاغ ۲۳۷ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی زلزله و انسداد مرز به استان کرمانشاه خبر داد و گفت: این اعتبارات برای بازسازی اماکن اداری و نظامی آسیب دیده از زلزله سال ۹۶ ابلاغ شده چون ادارات دولتی و ساختمان های نیروهای نظامی در مناطق زلزله زده آسیب و خسارت فراوانی دیدهاند اما تمام اولویت و تلاش ما ابتدا احداث و بازسازی واحدهای خسارت دیده مردم بود، به همین خاطر بازسازی و تعمیر و احداث اماکن دولتی به تاخیر افتاد.
او افزود: با توجه به هزینه بالای ساخت و ساز، مصالح و گستردگی خسارت ها درخواست تامین اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر برای بازسازی واحدهای اداری و دولتی و نظامی به وزرات کشور داده شده که امیداوریم مورد پذیرش قرار گیرد.
استاندار کرمانشاه همچنین از ابلاغ اعتبارات خسارت سیل در شهرستان هرسین خبر داد و ابراز امیدواری کرد هر چه زودتر این اعتبار تخصیص داده شود.
بازوند با اشاره به نزدیکی سالگرد زلزله مهیب ۷/۳ ریشتری کرمانشاه (۲۱ آبان سال ۹۶) از متولیان امور خواست برگزاری یک رزمایش با حضور مدیران استان، سمن های مردم نهاد با هدف اطلاع رسانی و آمادگی در خصوص بحران زلزله در دستور کار قرار گیرد.
خشکسالی پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به حوزه کشاورزی کرمانشاه خسارت زد
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه هم در این جلسه اعلام کرد: خشکسالی در سال زراعی گذشته منجر به کاهش ۸۰۵ هزار تُنی تولید محصولات کشاورزی، دامی، شیلات، باغی و دیگر رسته های شغلی در این حوزه شد.
نوربخش حاتمی گفت: خشکسالی پنج هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به صنعت کشاورزی استان کرمانشاه خسارت زد بطوریکه محصول غلات در مناطق گرمسیری ۱۰۰ درصد، مناطق معتدل ۸۰ درصد و در مناطق سردسیر ۶۰ درصد آسیب دیده است.
نظر شما