مهدی زارعی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاهای مختلف در جزیره قشم درخواست تمدید طرح مذکور را داشتند که با موافقت مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، حدود یک ماه تمدید شد.
وی ادامه داد: اجرای طرح روستای پاک از سوی سازمان منطقه آزاد قشم، با هدف حرکت در مسیر توسعه روستاهای پاک جزیره اجرا و با استقبال مناسب از سوی مردم همه روستاها مواجه شد.
معاون گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: مدیران روستایی به ویژه اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران برای رسیدن به جایگاه روستای پاک، باید با اتخاذ راهکارها و فرهنگسازی، پاک بودن روستا را در میان مردم به یک هنجار تبدیل کنند.
وی افزود: از زمان آغاز اجرای طرح روستای پاک، تلاشهای قابل توجهی توسط جامعه محلی و منطقه آزاد قشم در نقاط مختلف جزیره انجام شده که بر اثر آن بسیاری از روستاها هم اکنون آماده میزبانی از گردشگران هستند.
زارعی ادامه داد: در طرح روستای پاک سه روستای برتر مورد تقدیر قرار میگیرند و در هر کدام از آنها طرحهایی با اعتبار بین ۵ تا ۱۰ میلیارد ریال توسط سازمان منطقه آزاد قشم اجرا میشود.
وی اظهار کرد: امتیاز روستاها از ۱۰۰ محاسبه میشود که ۵۰ امتیاز به نظافت و آراستگی ظاهر روستا با مدیریت زباله، ایجاد فضای سبز و نماسازی ها، نصب تابلوهای راهنما، رنگ آمیزی جداول و دیوارها، استفاده از نمادهای معرفی روستا و غیر آن اختصاص یافته است.
معاون گردشگری منطقه آزاد قشم افزود: ۵۰ امتیاز نیز به حفاظت از فضای تاریخی و بهسازی تاسیسات گردشگری و اقامتی، مدیریت منابع محیط زیستی با محوریت توسعه پایدار و مشارکت جوامع محلی در کنار اجرای طرحهای ابتکاری و خلاقانه در حوزه های گردشگری ، اجتماعی و فرهنگی مرتبط است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دور اول ارزیابی روستاها رو به اتمام است و به زودی وارد مرحله پایانی ارزیابی طرح مذکور و جمع بندی امتیازها خواهیم شد.
با اجرای طرح روستای پاک ضمن نهادینه شدن فرهنگ نگاهداشت جزیره به عنوان یک منطقه پاکیزه، آراسته و زیبا، زمینه برای استقبال از گردشگران و رونق گردشگری جزیره در دوران پساکرونا فراهم میشود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.
نظر شما