به گزارش ایرنا به نقل از رویترز ، "اریوان یوسف" فرستاده ویژه آسهآن در میانمار روز چهارشنبه در یک کنفرانس خبری گفت که بیعملی دولت نظامی میانمار درباره اجرای طرح پنج مادهای مصوب ماه آوریل به معنی عقبنشینی از این طرح مصوب است.
اریوان معاون وزیر خارجه کشور برونئی رئیس کنونی آسهآن گفت که دولت نظامی میانمار پاسخی به درخواست او برای دیدار با "آنگسان سوچی" رئیس جمهور سابق میانمار نداده است. دولت سوچی اول فوریه سال جاری میلادی با یک کودتای نظامی برکنار شد.
میانمار از زمان کودتا تا کنون درگیر تنش و ناآرامی بوده است؛ کودتایی که به یک دهه دموکراسی در این کشور پایان داد . در خشونتهای ماههای اخیر در این کشور بیش از یک هزار و ۱۰۰ تن کشته شدهاند .
طرح نقشه راه مصوب آسهآن شامل تعهدی به گفتوگو با همه طرفها و اجازه دسترسیهای انساندوستانه و توقف خشونتها بود.
تاریخ طولانی دیکتاتوری نظامی و نقض حقوق بشر در میانمار یکی از مسائل دشوار مورد بحث در اتحادیه آسهآن بوده است که وحدت این سازمان و سیاست عدم مداخله را به آزمایش گذاشته است.
وزیران خارجه آسهآن در نشست مجازی روز دوشنبه از عدم پیشرفت در اجرای این طرح از سوی هیات حاکمه نظامی میانمار موسوم به "شورای اداری کشور" ابراز ناامیدی کردند.
"سیفالدین عبدالله "دیپلمات ارشد مالزی در توییتر اعلام کرد که بدون پیشرفت در این زمینه ، حضور رئیس شورای اداری کشور میانمار در اجلاس آسهآن دشوار خواهد بود.
میانمار از آغاز کودتا در این کشور با سرکوب مرگبار معترضان، فروپاشی اقتصادی و مهاجرت دسته جمعی پناهجویان رو به رو شده است. همچنین افزایش گسترش ویروس کرونا در این کشور سیستم بهداشت را نیز مختل کرده و در ماه های گذشته منجر به وقوع فاجعه انسانی در این کشور شده است. از ماه آوریل تلاش برای انتصاب فرستاده ویژه آ.سه.آن در قالب " اجماعِ پنج مساله " که از سوی رهبرانِ اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا برای رویارویی با آشوب در میانمار پیشنهاد شده بود ادامه دارد.
سازمان ملل متحد و آمریکا در ماههای گذشته، اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن ) را ترغیب کردند تا انتصاب فرستاده ویژه را تسریع کنند. اریوان یوسف پیشتر گفته بود که بدون به دست گرفتن رهبری در امور میانمار از سوی فرستاده ویژه بسیار دشوار است تا به شرایط این کشور بپردازیم. برونئی امسال رئیس اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن ) است. این اتحادیه که شامل کشورهای دموکراتیک، دولت های تک حزبی کمونیست و اقتدارگراست بر سر موضوع انتصاب فرستاده ویژه به شدت دچار مشکل و جداافتادگی در میان اعضایش شده است.
نظر شما