۱۷ مهر ۱۴۰۰، ۷:۳۰
کد خبرنگار: 2104
کد خبر: 84497032
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

رویدادهای مهم کردستان در هفته‌ای که گذشت

۱۷ مهر ۱۴۰۰، ۷:۳۰
کد خبر: 84497032
رویدادهای مهم کردستان در هفته‌ای که گذشت

سنندج - ایرنا - آتش‌سوزی در پارک جنگلی آبیدر سنندج، بازدید استاندار و نماینده ولی فقیه در کردستان از راه‌آهن و گردنه صلوات آباد، تداوم وضعیت قرمز کرونا در سنندج و مریوان، مرگ یک بیمار مبتلا به قارچ سیاه و اختتامیه کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه، از جمله مهمترین رویدادهای هفته گذشته کردستان بود.

به گزارش ایرنا، روز جمعه نهم مهرماه قسمتی از کوه آبیدر سنندج دچار حریق شد. رییس اداره منابع طبیعی سنندج در این زمینه اظهار داشت: در این آتش سوزی که در دامنه های کوه آبیدر روی داد، ۳.۷ هکتار از مراتع این پارک جنگلی طعمه حریق شد. 

محمدرئوف نصری روز شنبه اضافه کرد: ۲ گروه از یگان حفاظت از منابع طبیعی و یک گروه از بخش خصوصی ( که با اداره منابع طبیعی قرارداد دارند) کار اطفای حریق را با سمن‌ها و نیروهای آتش نشانی سنندج انجام دادند. 

رییس اداره منابع طبیعی سنندج یادآور شد: از ابتدای امسال تاکنون ۷.۲ هکتار از آبیدر سنندج درگیر حریق شده است که اگرچه به دلیل پوشش گیاهی ضعیف ناشی از خشکسالی، آسیب چندانی وارد نشده، اما چهره آبیدر را که مشرف به شهر است، زشت کرده است.

یک بیمار مبتلا به قارچ سیاه در کردستان فوت کرد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تاکنون ۲۷ بیمار مبتلا به قارچ سیاه با علایم بالینی مشخص در استان شناسایی شده و از این تعداد یک نفر فوت کرده است. 

دکتر صدیق جدیدالاسلامی اظهار داشت: بیماری قارچ سیاه که اخیرا در کشور شیوع پیدا کرده از نیمه دوم شهریور جاری استان ما را هم درگیر کرده و تاکنون ۲۷ بیمار شناسایی شده است. 

وی با بیان اینکه از این تعداد بیمار شناسایی شده در حال حاضر ۱۹ نفر در بیمارستان بستری بوده و تحت مداوا قرار دارند، افزود: پنج نفر از این تعداد نیز با نظر پزشکان ترخیص شده و طول درمانشان بصورت سرپایی طی می شود. 

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه همچنین از این تعداد ۲ بیمار به تهران اعزام شده و یک نفر نیز فوت شده است، یادآور شد: طول درمان بیماران مبتلا به قارچ حدود یک و نیم ماه طول می‌کشد، البته بنا بر نظر پزشکان و براساس وضعیت بیمار، ممکن است این بیماران زودتر ترخیص شده و طول درمان بصورت سرپایی انجام شود.

 ۳۰ نمایش به مرحله نهایی پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان راه یافت

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان از راه‌یابی ۳۰ نمایش به مرحله نهایی این دوره از جشنواره خبرداد و گفت: تاریخ برگزاری این رویداد فرهنگی هنری هم به دلیل تداوم وضعیت قرمز شیوع کرونا در کردستان به آبان سال جاری موکول شد. 

عبیدالله رستمی با اعلام اینکه ۱۹۷ اثر به دبیرخانه پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان ارسال شد، اظهار داشت: هیات انتخاب آثار متشکل از خانم فاطمه رادمنش وآقایان شهرام کرمی، سیروس همتی، حمید مرادویسی و سوران حسینی اقدام به به بازبینی و ارزیابی این آثار کردند. 

وی اضافه کرد: پس از بررسی و ارزیابی انجام شده ۱۶ اثر در بخش مسابقه، ۶ اثر در بخش آیینی سنتی، پنج اثر در بخش کودک و نوجوان و سه اثر هم در بخش دگرگونه اجرایی به بخش نهایی این دوره از جشنواره راه یافت.

دبیر پانزدهمین جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اعلام کرد: تاریخ برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان به دلیل تداوم وضعیت قرمز استان کردستان در پی شیوع ویروس کرونا و در راستای حفظ جان هنرمندان شرکت‌کننده و تماشاگران به اوایل آبان ماه موکول شد. 

رستمی با اشاره به آمادگی و فراهم کردن شرایط لازم به منظور برگزاری هرچه باشکوه‌تر جشنواره گفت: در بیشتر نقاط کشور شاهد فروکش کردن پیک پنجم کرونا هستیم و اکثر شهرها به لحاظ نقشه رنگ‌بندی کرونایی متمایل به زرد و نارنجی هستند و حتی وضعیت بعضی شهرها آبی است، اما هنوز وضعیت منطقه غرب و به ویژه استان کردستان قرمز است. 

وی یادآور شد: با هماهنگی مدیرکل هنرهای نمایشی به  منظور حفظ ایمنی و سلامت هنرمندان شرکت‌کننده و مخاطبان گرامی و مردم هنردوست مریوان، تصمیم بر آن شد تا برگزاری پانزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان را به اول آبان ماه سال‌جاری موکول کنیم.

۲۳۸ تبعه خارجی در کردستان علیه کرونا واکسینه شدند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: ۲۳۸ نفر از اتباع خارجی ساکن در استان با مراجعه به مراکز واکسیناسیون، علیه کرونا واکسینه شده‌اند. 

دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: براساس تصمیم ستاد ملی مقابله با کرونا، افرادی که واکسن تزریق نکرده‌اند ممکن است از خدمات دولتی و عمومی محروم شوند و اگر مراجعه برای تزریق واکسن پایین باشد  احتمال دارد مراکز تجمیعی تعطیل شده و این کار به بخش خصوصی  واگذار شود و در چنین شرایطی شهروندان استان کردستان باید برای تزریق واکسن پول پرداخت کنند. 

وی با اشاره به فعالیت ۲۶ مرکز تجمیعی در استان با امکانات مناسب و حداقل اتلاف وقت مراجعان، افزود: هم اکنون افراد بالای ۱۲ سال می‌توانند با مراجعه به این مراکز واکسن دریافت کنند و از این فرصت استفاده کنند. 

تولید مسکن برای رفع دغدغه شهروندان

استاندار کردستان گفت: تولید مسکن بخش عمده‌ای از دغدغه تامین مسکن مردم را حل می‌کند که لازم است همه دستگاه‌ها برای تحقق این طرح در استان اهتمام جدی داشته باشند.

بهمن مرادنیا در جلسه شورای مسکن استان که با محوریت ۲ طرح اقدام ملی مسکن و جهش تولید مسکن برگزار شد، اظهار داشت: دولت درصدد است که در قالب طرح جهش تولید مسکن، افراد فاقد مسکن را طی چهار سال صاحب خانه کند که این طرح باید به خوبی در استان ما نیز پیگیری و اجرایی شود. 

وی افزود: با توجه به اینکه فرمانداران اشراف کامل بر مسایل و مشکلات شهرستان خود دارند لازم است که کارگروهی با مسوولیت فرمانداران و عضویت سایر ادارات و دستگاه‌های خدمات رسان در همه شهرستان‌های استان تشکیل شود تا بررسی مجددی در مورد طرح جهش تولید مسکن صورت گیرد. 

استاندار کردستان با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح باید اولویت بر استفاده از اراضی مازاد در داخل شهرها باشد، ادامه داد: در صورتی که دستگاه های دولتی نیز اراضی مازادی را در سطح وسیع دارند برای اجرای طرح جهش تولید مسکن واگذار کنند. 

وی گفت: در صورتی که تعاونی‌های مسکن هم ساماندهی شوند، بخش اعظمی از دغدغه تامین مسکن مردم حل خواهد شد که در این زمینه در صورتی که بتوان با مالکان این تعاونی‌ها به توافق رسید می توان از این ظرفیت نیز در راستای تحقق طرح جهش تولید مسکن در استان بهره گرفت. 

مرادنیا با اشاره به اینکه باید آمار دقیقی از افراد فاقد مسکن در استان تهیه شود، افزود: کسانی که فاقد مسکن هستند و توان و شرایط لازم برای تامین مسکن خود را دارند، باید در اولویت این طرح قرار بگیرند.

دفتر چهاردهمین کنگره شعر عاشورایی قروه با معرفی برگزیدگان بسته شد

چهاردهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه با معرفی ۶ برگزیده در بخش اصلی و ویژه به کار خود پایان داد.  

هیات داوران چهاردهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه در آیین اختتامیه این جشنواره از میان ۲۵۴ اثر ارسالی ۳۰۰ شاعر از ۲۷ استان کشور در بخش عاشورایی "ناصر دوستی" از زنجان را حائز رتبه اول دانست و "امیر رسولی" از زنجان و "شکیبا غفاریان" از شاهرود هم عناوین دوم و سوم را از آن خود کردند. 

در بخش ایثار و شهادت هم داوران این کنگره رتبه اول را شایسته "رضا اسمخانی" از زنجان دانستند و "آزاده سالمی" از اصفهان جایگاه دوم را به دست آورد و شعر "مهرداد انتظاری" از تهران هم رتبه سوم را به خود اختصاص داد. 

در این کنگره از خانواده شهیدان قاسمعلی رستمی، شکیبا سلیمی، حسین نامور و محمدجواد کاکه جانی قدردانی شد.

۲ هزار میلیارد تومان برای پروژه راه‌آهن سنندج _ همدان هزینه شد

استاندار کردستان با اشاره به اتمام ریل‌گذاری و ترمینال راه آهن همدان - سنندج تاچند روز آینده گفت: در طول سه سال اخیر حدود ۲۰ هزار میلیارد ریال برای این پروژه مهم هزینه شده است.

بهمن مرادنیا در بازدید از پروژه راه‌آهن همدان - سنندج، با اشاره به اینکه طی سال گذشته و امسال ۱۶ هزار میلیارد ریال و سال ۱۳۹۸، سه هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال در این طرح هزینه شده است، اظهار داشت: کار ریل‌گذاری این طرح مهم و حیاتی تا آخر این هفته پایان می‌یابد و برای اولین بار واگن و لوکوموتیو وارد ایستگاه سنندج خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه بهره‌برداری از این پروژه تا ۲ ماه آینده نهایی خواهد شد، اضافه کرد: راه‌آهن همدان - سنندج مدت ۲ سالی است که پیشرفت بسیار خوبی دارد و امیدواریم به زودی شاهد بهره‌برداری از آن در استان باشیم. 

استاندار کردستان با بیان اینکه پروژه مشکل نقدینگی نداشته و در کمترین زمان به بهره‌برداری می‌رسد، افزود: قرار بود خط آهن همدان - سنندج در مرداد ماه امسال به بهره برداری برسد اما به دلیل مشکلات قطعی برق و کمبود سیمان و برخی موارد مربوط به انتقال تجهیزات به پروژه، کار ریل گذاری به تاخیر افتاد.

نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در حاشیه این بازدید، ضمن ابراز خوشحالی از حضور در محل پروژه اظهار داشت: به نظر می رسد، روند پیشرفت پروژه خیلی خوب و رضایتبخش است و امیدواریم مردم استان به زودی از شبکه ریلی بهره مند شوند.

حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی، پشتیبانی مسوولان و هزینه‌های صورت گرفته برای اجرای سریع پروژه را طی مدت اخیر، قابل تقدیر دانست و افزود: طبق گفته مجریان طرح، در آینده‌ای نزدیک و حداکثر تا سه ماه آینده، راه آهن همدان - سنندج به بهره برداری می رسد.

وی با بیان اینکه کار پیشرفت خوبی داشته و معطل نمانده است، یادآور شد: امیدواریم با بهره‌برداری از این طرح، شاهد توسعه و رونق اقتصادی در استان باشیم. 

طول خط آهن تهران، همدان - سنندج ۴۲۰ کیلومتر است که مسیر تهران تا همدان به طول ۲۷۰ کیلومتر به بهره‌برداری رسیده است و از ۱۵۱ کیلومتر طول خط ریلی همدان - سنندج نیز ۶۴ کیلومتر از آن در حوزه استان همدان واقع شده و از شهر بهار و لالجین عبور و به استان کردستان منتهی می شود.

برخورد دستگاه قضا با مسوولان بی‌تفاوت

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کردستان گفت: دستگاه قضایی اگر در جایی با سستی و اهمال مسوولی در زمینه وظایف محوله مواجه شود، با قاطعیت در موضوع دستورالعمل ترک فعل مدیران وارد شده و با هیچ احدی در این زمینه مماشات نخواهد کرد. 

محمد جباری در جریان بازدید از ۲ واحد تولیدی در شهرک صنعتی دهگلان اظهار داشت: دستگاه قضایی استان کردستان تمام توان خود را برای تحقق مانع زدایی‌ها و حمایت از تولید در استان بکار خواهد گرفت. 

وی افزود: ستاد اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی با دقت، تمامی ابعاد مشکلات کارخانجات و شرکت‌های تولیدی استان را بررسی می‌کند و از تعطیلی واحدهای تولیدی جلوگیری می‌کند. 

دبیر ستاد اقتصاد مقاومتی استان کردستان ادامه داد: در خصوص مجتمع ماشین سازی آگرین به شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان تاکید شده تا سریعا نسبت به بررسی و رفع موانع تولید اقدام کند و نتیجه را در کمترین زمان ممکن به ستاد اقتصاد مقاومتی استان گزارش دهد. 

جباری یادآور شد: هم اکنون ۵۰ نفر در این مجتمع تولیدی مشغول به کار هستند که در صورت احیای کامل این کارخانه و رفع موانع پیش‌روی این واحد تولیدی، میزان اشتغال در این مجتمع به بیش از ۵۰۰ نفر خواهد رسید و توان صادرات به کشورهای همسایه را نیز پیدا می‌کند.

۱۰۰ میلیارد ریال به پروژه گردنه صلوات‌آباد سنندج تخصیص یافت

استاندار کردستان گفت: برای اجرای سریعتر پروژه چهار بانده گردنه صلوات‌آباد در محدوده همین روستا(صلوات‌آباد)، ۱۰۰ میلیارد ریال تخصیص می‌یابد. 

بهمن مرادنیا در بازدید از پروژه در دست ساخت چهار بانده گردنه صلوات آباد سنندج اظهار داشت: این میزان اعتبار برای اتمام پروژه چهار بانده گردنه صلوات آباد در محدوده روستا و با هدف ایمن‌سازی و تسهیل تردد در این منطقه تخصیص داده شد. 

وی با اشاره به اینکه این اعتبار از طریق سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کردستان تامین شده است، افزود: اولویت کار در این پروژه، ایمنی است و باید در حین انجام طرح، ایمنی مردم روستای صلوات آباد نیز تامین شود. 

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان نیز با بیان اینکه تاکنون در پروژه گردنه صلوات آباد ۷۳۰ میلیارد ریال هزینه شده است، ادامه داد: اعتبار امسال این طرح ۱۰۰ میلیارد ریال است که ۷۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافته و امیدواریم مابقی آن نیز به زودی تخصیص یاید. 

عرفان مرادی به برنامه‌ریزی برای احداث پنج تونل به طول سه هزار و ۲۰۰ متر در این پروژه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۳.۵ کیلومتر آن به بهره‌برداری رسیده است و تا پایان مهرماه، چهار کیلومتر دیگر زیر بار ترافیک خواهد رفت. 

وی با اشاره به اینکه برای رفع نواقص و ایمن سازی به ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است، اضافه کرد: در حال حاضر پیمانکاران ۴۰۰ میلیارد ریال طلب دارند که باید پرداخت شود، ضمن اینکه برای احداث پنج تونل ذکر شده نیز پنج هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال دیگر نیاز است.

دستگاه‌های اجرایی خدمات پرتقاضای خود را به دفاتر پیشخوان واگذار کنند

استاندار کردستان با اشاره به اینکه یکی از گلایه‌های مردم سرگردانی در بین دستگاه‌های اجرایی برای یک پاسخ یا مجوز است گفت: به منظور صرفه‌جویی در وقت و زمان، دستگاه‌های اجرایی موظف هستند تا خدمات پر تقاضای خود را به دفاتر پیشخوان واگذار کنند. 

بهمن مرادنیا در نشست شورای راهبری توسعه مدیریت استان اظهار داشت: باید ارزش دستگاه‌هایی را که برای تسهیل تلاش می‌کنند ، ارج نهاد و قدر دانست. 

وی با بیان اینکه واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان موضوع مهمی است و دستگاه‌های اجرایی باید پیگیری بیشتری در این زمینه داشته باشند افزود: قطعا خیر و صلاح مردم در این است که بتوانند در کمترین زمان، خدمت مورد نظر خود را دریافت کنند.

استاندار کردستان در ادامه با اشاره به دستور کار دوم این نشست درباره جشنواره شهید رجایی اظهار داشت : علاوه بر دستگاه‌هایی که بر اساس شاخص ها برتر شناخته شده اند، برخی دستگاه‌های اجرایی از جمله بانک ها دانشگاه ها و سازمان مدیریت برنامه ریزی و صدا و سیما نیز باید در زمره تقدیر شدگان قرار گیرند. 

قدردانی از ۱۸ دستگاه اجرایی در جشنواره شهید رجایی 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان نیز با اشاره به اینکه بسیاری از مسوولان دفاتر پیشخوان درباره ضرردهی دفاتر و خارج شدن از گردونه کار هشدار داده اند، اظهار داشت: دستگاه‌های اجرایی خدمات برون‌سپاری خود را باید هر چه زودتر به دفاتر پیشخوان واگذار کنند. 

بهرام نصراللهی زاده با بیان اینکه  ۱۱ دستگاه اجرایی در استان هنوز خدمات خود را برون‌سپاری نکرده اند، اضافه کرد: ۲۶۷ خدمت دستگاه‌های اجرایی استان ظرفیت برون سپاری دارد. 

وی برون سپاری خدمات را گامی در راستای فعال کردن بخش خصوصی دانست و افزود: به ازای خروج هر سه کارمند از پست های غیرحاکمیتی تنها مجوز استخدام یک نفر صادر می‌شود و برای همین باید روز به روز مشاغل غیر حاکمیتی را به بخش خصوصی واگذار کنیم که دفاتر پیشخوان از جمله آنهاست. 

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اظهار داشت: در بودجه سال ۱۴۰۰ ردیف بودجه خاصی برای دولت الکترونیک و تقویت آن اختصاص یافته است. 

نصراللهی زاده درباره دستور کار دوم این جلسه نیز گفت:  ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی در سال ۱۳۹۹ انجام شده که در این فرآیند ۴۷ دستگاه اجرایی شرکت کردند و بر اساس آن ۱۱ دستگاه اجرایی به عنوان برتر شناخته شد. 

دشمنان با تمام توان خود مردم ایران را مورد هجوم خود قرار داده‌اند

فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان گفت: امروز دشمن با تمام تلاش خود زندگی مردم و حتی سفره آنها را مورد هجوم قرار داده است ولی مردم با هوشیاری و آگاهی کامل توانستند دشمن خود را شکست دهند. 

سردار سید صادق حسینی در مراسم تکریم و معارفه فرمانده جدید ناحیه مقاومت شهرستان دهگلان گفت: امروز کشور در برهه ای حساس قرار دارد و با پشت سر گذاشتن بخشی از مشکلات در آستانه پیشرفت‌های خوبی در کشور هستیم که می طلبد با حفظ وحدت و انسجام در پناه خداوند متعال و پیروی از رهبر معظم انقلاب در راستای رسیدگی و حل مشکلات مردم تلاش و حرکت کنید. 

فرمانده سپاه بیت المقدس کردستان افزود: امروز وظیفه تک تک مسوولین خدمت به جامعه و رسیدگی به مشکلات مردم است پس نیاز است آنها در راستای ارائه خدمت بی منت به مردم تلاش کنند. 

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب که فرمودند مسئله اصلی امروز کشور مبارزه همه جانبه با ویروس کرونا است ضمن قدردانی از شبکه بهداشت و درمان، هلال احمر و مجموعه سپاه و بسیج اضافه کرد: از سوی این مجموعه تلاش بسیار خوبی برای حفظ سلامت مردم صورت گرفته اما کافی نیست و با توجه به اخبار واصله تاکنون در شهرستان دهگلان ۵۱ درصد مردم از واکسن کرونا استفاده کرده اند که نیاز است با تبلیغات گسترده در راستای امنیت جانی جامعه این واکسن مورد استقبال گسترده مردم قرار گیرد.

سرمایه‌گذاری بیش از سه هزار میلیارد ریالی در زیربخشهای کشاورزی

رییس سازمان جهاد کشاورزی کردستان گفت: امسال بیش از سه هزار و ۱۹۸ میلیارد ریال تسهیلات بانکی برای سرمایه‌گذاری در زیربخش‌های کشاورزی استان جذب شده است. 
محمدفرید سپری اظهار داشت: در این مدت یک هزار و ۵۵ میلیارد ریال تسهیلات از محل خط اعتباری مکانیزاسیون و ۷۴ میلیارد و ۸۷۸ میلیون ریال از محل تسهیلات بهین یاب در استان جذب شده است. 

وی اضافه کرد: از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ۱۰۹ میلیارد و ۹۶۶ میلیون ریال، ۷۲۵ میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و ۶۱۷ میلیارد ریال از منابع داخلی بانک کشاورزی و بیش از ۱۳۹ میلیارد ریال از محل کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار در نیمه نخست امسال در استان جذب شده است. 

عملیات اجرایی پیست تارتان بیجار آغاز شد

رییس ورزش و جوانان شهرستان بیجار گفت: عملیات اجرایی و تحویل زمین احداث پیست تارتان این شهرستان با اعتبار بیش از ۲۵ میلیارد ریال آغاز شد. 

افشین فرخیان اظهار داشت: این پیست به طول چهار هزار متر مربع و با سه لایه آسفالت و نصب تاسیسات آب راه و همچنین روکش مخصوص پیست های تارتان تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید و لازم به ذکر از که حدود چهار دهه پیش از این پیست چمن احداث شده است و ایجاد این پیست یکی از ضرورات مهم ورزشی محسوب می شد.

رییس ورزش و جوانان بیجار اضافه کرد: در این پیست سه رشته ورزشی اسکیت، دو و میدانی و دوچرخه سواری به صورت حرفه ایی تمرینات خود را آغاز خواهند کرد، به علت نبود پیست مناسب برای رشته دومیدانی، بسیاری از ورزشکاران علاقه مند به این ورزش ناچار بودند به شهرهای همجوار عزیمت کنند.

شمار بیماران بدحال کرونا در کردستان رکورد زد

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: شمار بیماران بدحال بستری در بخش آی‌سی‌یو امروز به ۱۰۲ نفر رسید که از ابتدای امسال بی‌سابقه بوده است.

دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه بیش از نیمی از بیماران بستری به بیمارستانهای سنندج اختصاص دارد، افزود: شمار بیماران بستری در استان در اول مرداد امسال ۲۹۹ نفر بود که حدود بیش از ۳.۵ برابر شده است و شمار بستری‌های بخش آی سی یو نیز از ۳۳ نفر در اول مرداد سه برابر افزایش یافته است. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان با بیان اینکه اگرچه نرخ مرگ و میر در استان نسبت به متوسط کشوری کمتر است، ادامه داد: از ابتدای مرداد تا کنون روزانه حدود سه مرگ بیماران مبتلا به کرونا ثبت شده است. 

پول نذری بانوی بیجاری وقف ماندگار شد

مدیر اوقاف و امور خیریه بیجار گفت: یکی از بانوان این شهرستان با راهنمایی و آشنایی با اوقاف، مبلغ نذری خود را تبدیل به یک وقف ماندگار کرد. 

حجت الاسلام عباس ایزدی  اظهار داشت: یکی از بانوان بیجاری که چندی پیش ۵۰۰ میلیون ریال را به نیت توزیع در میان فقرا و نیازمندان به این اداره آورده بود، با مشاوره و راهنمایی کارشناسان وقف، توانست با خرید یک قطعه زمین کشاورزی به متراژ حدود ۱۱ هزار متر مربع، وقف ماندگاری را از خود بجای بگذارد. 

وی افزود: اگر این خانم پول نذری خود را در آن سال میان فقرا و نیازمندان توزیع می کرد، در همان مطقع زمانی و همان روز به اتمام می رسید، اما با تبدل نذر خود به یک موقوفه و با نیت کمک به حوزه علیمه خواهران شهرستان بیجار، سالیان سال از ثواب این حرکن بهره مند خواهد شد.

بیش از یک میلیون تن کالا از گمرکات کردستان صادر شد 

ناظر گمرکات کردستان گفت: یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۵۳ تن کالا طی نیمه نخست سال جاری از گمرکات استان به خارج از کشور صادر شده است. 

خلیل حیدری  مجموع صادرات خروجی طی نیمه نخست امسال  از گمرکات کردستان را یک میلیون و ۱۵۹ هزار و ۴۵۳ تن اعلام کرد و اظهار داشت: ارزش دلاری این میزان کالای صادر شده بیش از ۴۹۸ میلیون و ۷۹۹ هزار دلار بوده است. 

وی با اشاره به اینکه در این مدت  ۱۹۸ هزار و ۲۸۴ تن کالا در نیمه نخست امسال از گمرک سیرانبند بانه، ۲۴ هزار و ۱۸۱ تن کالا از گمرک سنندج و ۳۰۳ هزار و ۷۷۳ تن کالا از باشماق صادر شده است، اضافه کرد: از مجموع کل صادرات انجام شده ۵۲۶ هزار و ۲۳۸ تن کالا به ارزش بیش از ۲۱۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دلار مربوط به صادرات از گمرکات استان بوده است. 

ناظر گمرکات کردستان اضافه کرد: سهم صادرات سایر گمرکات که از گمرکات استان طی نیمه نخست سال جاری انجام شده ۶۶۳ هزار و ۲۱۵ تن کالا به ارزش ۲۸۰ میلیون و ۹۱۶ هزار و ۸۵۰ دلار است.
وی یادآور شد: عمده محصولات صادراتی از مرزهای استان به ترتیب شامل میوه و تره‌بار، مصالح ساختمانی، سنگ آهن، محصولات لبنی و مصنوعات فلزی و پلاستیکی است. 


۲۳۸ تبعه خارجی در کردستان علیه کرونا واکسینه شدند

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: بر اساسآاخرین رنگ‌بندی کرونا در کشور، هفت شهرستان در استان‌های کردستان، آذربایجان غربی و کرمانشاه در وضعیت قرمز کرونا قرار دارند که سنندج و مریوان نیز جزو آنها است.

دکتر ابراهیم قادری اظهار داشت: شهرستانهای بانه، دهگلان، سقز، کامیاران در وضعیت نارنجی، قروه، بیجار، دیواندره و سروآباد نیز در وضعیت زرد هستند.

وی با بیان اینکه در شهرستانهایی که در واکسیناسیون علیه کرونا پیشتاز هستند، آمار ابتلا و بستری کرونا به طور چشمگیری کاهش یافته است، افزود: استقبال مردم در برخی شهرستانها همچنان ضعیف است و در ضمن رعایت پروتکلها نیز در حد پایینی قرار دارد که نگرانی اصلی ما ادامه این پیک و تشدید مرگ و میر مخصوصا در افراد جوانتر است. 

وی اضافه کرد: روند بستری در استان با شیب کندی کاهشی است ولی با این حال برای چندمین هفته متوالی تعداد بستری‌ها همچنان بالای ۹۰۰ نفر است.

وحدت مهمترین مانع نفوذ دشمنان 

امام جمعه سنندج گفت: وجود وحدت عملی بین تسنن و تشیع، مانع از نفوذ دشمنان در جامعه اسلامی می‌شود و همه باید در همین راستا گام بردارند.

ماموستا فایق رستمی در خطبه‌های نماز جمعه سنندج اظهار داشت: تنها با وجود وحدت عملی بین اهل تسنن و تشیع، می‌توان مانع از نفوذ دشمنان شد و برادری و اتحاد و انسجام واقعی را در دنیای اسلام ایجاد کرد.

وی اضافه کرد: امروز از کردستان تا خراسان رضوی چراغ علم و عرفان و اتحاد روشن است، چراکه آرامگاه امامزاده هاجره خاتون خواهر امام رضا(ع) و کوسه هجیج برادر امام رضا(ع)، نقطه اشتراک بین تسنن و تشیع در این استان بوده و مورد احترام مردم کردستان هستند. 

امام جمعه سنندج به حلول ماه ربیع الاول و میلاد پیامبر(ص) اشاره کرد و افزود: عزت امت اسلام به واسطه وجود پیامبری از جنس عشق، محبت، عظمت و اسوه اخلاق است و همه باید پیرو چنین شخصیت نمونه‌ای باشیم. 

ماموستا رستمی در بخش دیگری از خطبه‌ها اشاره ای به دهه وقف داشت و ادامه داد: وقف در دین اسلام بسیار مهم و ارزشمند بوده و واقف کسی است که اموال خود را در راه خدا هدیه می‌کند و اجر کار حسنه او نزد پروردگار است. 

وی در بخش دیگری از خطبه‌ها ضمن تبریک هفته نیروی انتظامی، اظهار داشت: امنیت و آسایش مردم مرهون تلاش و مجاهدت‌های نیروهای نظامی و انتظامی است و همه باید قدردان زحمات آنان باشیم و با آنان برای پایداری امنیت همکاری کنیم. 

خطیب جمعه سنندج در ادامه به اهمیت مسوولیت در جامعه امروز اشاره کرد و یادآور شد: کسانی که مسوولیت برعهده می‌گیرند باید با تمام توان و خالصانه برای خدمت به مردم و رفع مشکلات جامعه تلاش کنند. 

ماموستا رستمی با بیان اینکه برخی جوانان به دلیل مشکلات مالی و نبود شغل قادر به ازدواج نیستند، تاکید کرد: مسوولان وظیفه دارند برای اشتغال جوانان و فراهم کردن زمینه ازدواج آنان تلاش کنند، چراکه قشر جوان چشم انتظار کمک دولت و مسوولان هستند.

استان کردستان با بیش از یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۳۰ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha