۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 84269594
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کردستان در سالی که گذشت

۱ فروردین ۱۴۰۰، ۱۴:۰۸
کد خبر: 84269594
کردستان در سالی که گذشت

سنندج - ایرنا - سال ۱۳۹۹ در استان کردستان علیرغم تمام مشکلات و سختی‌ها، شاهد رویدادهای مهمی در بخش‌های مختلف به ویژه در حوزه افتتاح طرح‌های عمرانی و زیرساختی بودیم.

به گزارش ایرنا، سال ۱۳۹۹ به واسطه شیوع ویروس کرونا، مردم با مشکلات و سختی‌های زیادی دست و پنجه نرم کردند و فوت یک هزار و ۹۷ بیمار کرونایی، خاطره‌ای ناخوشایند را برای کردستانی‌ها به یادگار گذاشت.

کرونا جدا از داغدار کردن این تعداد خانواده، مشکلات و تنگناهایی را برای اقشار مختلف از جمله کاسبان، بازاریان، هنرمندان و ورزشکاران به وجود آورد و فشار مضاعفی بر قشر ضعیف و آسیب‌پذیر استان وارد کرد و همچنان بر آمار مبتلایان و فوتی‌ها، البته با شیب کمتر افزوده می‌شود.

در  روز شنبه ۳۰ فروردین ۶۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کردستان شناسایی شد. هم اکنون ۱۳۴ بیمار در مراکز درمانی بستری و ۲۹ نفر آنها در بخش آی‌سی‌یو تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارند.
در شبانه روز گذشته یک بیمار دیگر مبتلا به کرونا در استان جان باخت و شمار قربانیان کرونا از اسفند ۱۳۹۸ تا امروز به یک ‌هزار و ۹۷ نفر رسید.

علیرغم تمام سختی‌ها و با وجود شیوع کرونا، اتفاقات خوب و مهمی در بخش‌های فرهنگی، اقتصادی، عمرانی و اجتماعی در کردستان روی داد که از جمله آنها می‌توان به آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از سد آزاد به تصفیه‌خانه سنندج و برنامه‌ریزی دولت برای تامین آب شرب سالم و مطلوب به شهروندان سنندجی اشاره کرد.

برگزاری برنامه‌ها و جشنواره‌های فرهنگی، افتتاح بیمارستان شفای سقز، بهره‌برداری از سد رمشت، افتتاح پیاده‌راه فردوسی، آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی بعثت کردستان و کارخانه لاستیک رازی، افتتاح سالن سرپوشیده ۶ هزار نفری ۲۲ گولان سنندج، تصفیه‌خانه آب سقز و بهره‌برداری از آبرسانی به ۷۴ روستا، از جمله رویدادهای مهم و نویدبخش برای مردم کردستان در سال ۹۹ بود.

رویدادهای فرهنگی

در سال گذشته و با وجود شیوع کرونا، برنامه‌ها و جشنواره‌های مهمی در حوزه فرهنگ و هنر در استان کردستان برگزار شد.

برگزاری جشنواره خه‌لات

کرونا که آمد همه فکر می کردند هنر هم خانه‌نشین می‌شود و هنرمندان هم در گوشه‌ای زانوی غم به بغل می‌گیرند و چشم انتظار رفتن کرونا می‌شوند ولی بر خلاف این تصورها هنرمندان با ابزار هنر و استعداد و توانمندیشان به مدافعان سلامت پیوستند و آثاری را در راستای تشویق مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تولید کردند.

یکی از برنامه‌های مهم فرهنگی که پارسال در کردستان برگزار شد، جشنواره استانی کسب و کارها و محصولات فرهنگی خه لات(جایزه) بود.

جشنواره کالاها و محصولات فرهنگی با عنوان خه‌لات(جایزه) فیروزه با تاکید بر کسب و کارهای فرهنگی، گفتمان‌سازی تولید و مصرف فرهنگی و شناسایی و ترویج کالاهای فرهنگی اقوام ایرانی روز یکشنبه در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج برگزار شد.

۱۹ هنرمند کردستانی با ۶۵ اثر در هشت بخش در این جشنواره شرکت کردند که بر اساس شاخص‌هایی هم چون کیفیت و طراحی تولید، کیفیت بصری و ظاهری و بُعد فرهنگی مورد ارزیابی از سوی داوران این دوره متشکل از کاوه خداکرمی، فاطمه کاویانی، فرهاد حامدی، کوردوان بوستان و یدالله نورایی قرار گرفت.

کردستان گنجینه‌ای از اساتید، هنرمندان، فرهیختگان و استعدادهای جوان است و به گفته هیات داوران با وجود چنین ظرفیت‌هایی انتظار شرکت تعداد زیادی از هنرمندان در جشنواره خه‌لات بود و امید می‌رود در دومین دوره این رویداد شاهد استقبال بیشتری باشیم.

جشنواره استانی تئاتر کردستان

یکی دیگر از رویدادهای مهم در حوزه هنر، برگزاری سی و یکمین جشنواره استانی تئاتر کردستان بود. ۹ نمایش از شهرستان های سنندج، سقز، بانه، مریوان، بیجار، قروه و دیواندره در این دوره از جشنواره که دبیری آن بر عهده شهردار سنندج بود، شرکت کرده بودند .

افتتاح بزرگترین آمفی تئاتر روباز غرب کشور در کامیاران

پروژه بزرگترین آمفی تئاتر روباز غرب کشور سال گذشته همزمان با ایام گرامیداشت هفته دولت با حضور مسوولان اجرایی استان کردستان در شهر کامیاران افتتاح شد.

پروژه آمفی تئاتر روباز کامیاران در سال ۹۷ مصوب شد و در اردیبهشت سال ۹۸ هم عملیات احداث آن آغاز شد.  این پروژه از جمله طرح‌های عمرانی مصوب حوزه فرهنگ و هنر استان است که طی یک و نیم سال عملیات عمرانی به بهره برداری رسید. 

آمفی تئاتر ذکر شده ظرفیت پذیرش یک هزار نفر را دارد و برای احداث آن بیش از یک میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است. 

جشنواره نمایش کوتاه طنز مجازی

یکی دیگر از جشنواره‌ها، جشنواره نمایش کوتاه طنز مجازی با عنوان ماڵ، شانۆ، پێکەنین بود که به منظور ایجاد فضای شور و نشاط در مردم در شرایطی که کرونا و خانه‌نشینی میزان افسردگی، ناراحتی و اتفاقات ناگواری هم چون خشونت خانگی را افزایش داده برگزار شد.

آیین اختتامیه این جشنواره در سالن کنفرانس مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج و با حضور حدود ۳۰ نفر برگزار شد.

نخستین جشنواره مکتب حاج قاسم در کردستان برگزار شد

نخستین جشنواره مکتب حاج قاسم در کردستان برگزار و برگزیدگان آن طی مراسمی با حضور مسوولان کشوری و استانی معرفی شدند.

داوران این جشنواره متشکل از سلیمان الله مرادی، شیروان یاری، مسعود احمدی و مسعود مرادسلیمی است. 

با رای هیات داوران این جشنواره در بخش فیلم طیب الله ویسی از صداوسیمای مرکز کردستان رتبه نخست، شیدا علیمرادی و سعید کُردی به طور مشترک رتبه دوم، حسین چشمه کبودی رتبه سوم  را به خود اختصاص دادند و تندیس ویژه این بخش جشنواره هم به مهرداد یوسفی اهدا شد. 

در بخش تولیدات خبری این جشنواره هم شیرین مرادی از خبرگزاری فارس، نشمیل نوشادی از خبرگزاری ایسنا، زهره نادری مقدم از هفته نامه خبر کردستان، فرید سماواتی از هفته نامه ئاوات، علی کرمی از سایت تابناک و طاهره جلوخانی از سایت کُرد تودی رتبه های برتر را کسب کردند. 

افتتاح طرح‌های عمرانی و زیرساختی

همانطور که اشاره شد، دولت علیرغم تمام مشکلات و فشارهای اقتصادی و کمبود منابع مالی اقدامات و طرح‌های شاخصی را در بخش‌های مختلف کردستان به بهره‌برداری رساند.

افتتاح بیمارستان سقز

بیمارستان شفا بعنوان سومین بیمارستان فعال شهرستان سقز با ظرفیت ۲۳۵ تخت بستری با اعتبار یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال (ابنیه ساختمان و تجهیزات پزشکی) روز پنجشنبه ۲۷ شهریور سال گذشته توسط حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری و از طریق ویدیو کنفرانس افتتاح شد.

 این بیمارستان با زیربنای ۱۶ هزار و ۷۰۰ متر مربع و ۲۳۵ تخت بیمارستانی با اعتباری بیش از یک هزار میلیارد ریال و اشتغالزایی ۳۰۰ نفر ساخته شده است.

عملیات اجرایی بیمارستان در چهار طبقه سال ۱۳۸۷ آغاز شد و دارای بخش‌های جراحی با پنج تخت، اورژانس با ۲۰ تخت، بخش بستری با ۱۷۶ تخت و بخش‌های ویژه با ظرفیت ۳۴ تخت است..

همچنین در این بیمارستان علاوه بر بخش های جراحی و درمانی، بخش های تشخیصی از جمله سی تی اسکن، رادیولوژی، آزمایشگاه، سونوگرافی و ماموگرافی ارتوپدی، آندوسکوپی فعال است.

سالن ۶ هزار نفری سنندج

سالن چند منظوره و سرپوشیده ۶ هزار نفری مجموعه ورزشی ۲۲ گولان شهر سنندج سوم مهر ماه پارسال با دستور رییس جمهوری از طریق ویوئو کنفرانس و با حضور سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان، استاندار کردستان، نمایندگان مردم در مجلس و جمعی از مدیران اجرایی و اهالی ورزش افتتاح شد و به بهره‌برداری رسید.

عملیات اجرایی این طرح ورزشی از سال ۸۵ آغاز شد اما پس از سه سال با توجه به کمبود اعتبارات، پیشرفت فیزیکی و احداث این پروژه مهم دچار مشکل و کار عمرانی تعطیل شد تا اینکه با پیگیری دولتمردان تدبیر و امید، وزارت ورزش و جوانان، استانداری کردستان، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و همکاری‌ شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور تکمیل طرح در دستور کار قرار گرفت و با تخصیص اعتبارات جهشی، ادامه روند اجرای این پروژه از سال ۹۴ سرعت گرفت و اواخر سال ۹۸ نیز به پایان رسید بیش از ۷۰ درصد کارهای اجرایی این طرح بزرگ ورزشی در دولت تدبیر و امید انجام شد.

سالن ۶ هزار نفری ۲۲ گولان سنندج دارای ۱۰ هزار مترمربع زیربنای سازه و ۵۰ هزار مترمربع محوطه بوده و برای احداث آن ۷۲ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات ملی و استانی هزینه شده است، این مجموعه ورزشی شامل پارکینگ اختصاصی، سکوی تماشاچی، سالن رختکن مربیان، سالن رختکن ورزشکاران، زمین چند منظوره استاندارد برای برگزاری مسابقات ورزشی در سطح ملی و بین المللی است.

هفت طرح صنعت آب و برق در کردستان به بهره‌برداری رسید

همزمان با اولین روز از چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، هفت طرح صنعت آب و برق در کردستان با ۶۷۶ میلیارد تومان اعتبار و به دستور رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید.

آیین بهره‌برداری از این طرح‌ها به صورت ویدیو کنفرانس با دستور دکتر روحانی و با حضور وزیر نیرو، قاسم تقی‌زاده خامسی معاون آب و آبفای وزیر نیرو، استاندار کردستان و در قالب هفته سی و نهم پویش "هر هفته_الف_ب_ایران" برگزار شد.

افتتاح بخشی از شبکه واقع در نواحی عمرانی یک و ۲ مریوان در قالب شبکه آبیاری و زهکشی گاران، یکی از این طرح‌ها بود.
افتتاح ساختمان سد مخزنی رمشت دومین طرحی بود که به بهره‌برداری رسید.

برای این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است و با افتتاح آن تعداد سدهای کردستان به ۱۹ مورد رسید. زمان آغاز اجرای این طرح سال ۸۸ است و هدف از اجرای این سد تامین آب شهر موچش و اراضی کشاورزی پایین دست روستای رمشت، محمدآباد و مارنج است.

سد رمشت از نوع خاکی همگن بر روی رودخانه رمشت از سرشاخه‌های سیروان، ارتفاع سد ۳۰.۷ متر، طول تاج ۴۳۱ متر، عرض تاج در بالاترین نقطه هفت متر و حجم کل مخزن ۵.۸ میلیون مترمکعب است.

ساختمان شبکه آبیاری و زهشکی سد رمشت عنوان سومین طرحی بود که امروز با حضور معاون وزیر نیرو به بهره‌برداری رسید.

برای اجرای این طرح که سال ۸۹ شروع و ۵۶۳ هکتار از اراضی روستای رمشت، محمدآباد و مارنج را تحت پوشش قرار می‌دهد، ۱۵۰میلیارد ریال هزینه شده و برای ۵۰۰ نفر اشتغال مستقیم ایجاد می‌کند.

لوله‌گذاری با لوله سایز ۷۰۰ میلیمتر به طول یک هزار و ۴۰۰ متر و لوله‌گذاری با لوله پلی اتیلن از سایز ۱۶۰ تا ۷۱۰ میلیمتر به طول هشت هزار و ۱۰۶ کیلومتر، از اقدامات انجام شده برای اجرای این طرح است.

همچنین طرح آبرسانی به شهر سقز از سد چراغ ویس( تصفیه‌خانه شماره ۲ سقز) با یک هزار میلیارد ریال اعتبار هزینه شده به بهره‌برداری رسید. این طرح که سال ۸۹ شروع شده است، ۷۸ درصد پیشرفت دارد و امروز مدول اول آن افتتاح می‌شود.

هدف از اجرای آن، انتقال و تصفیه آب خام ذخیره شده در پشت دریاچه سد چراغ ویس به میزان ۳۳ میلیون مترمکعب در سال برای تامین آب شرب ۱۴۰ هزار نفری شهر سقز تا افق ۱۴۲۵ است.

طرح تصفیه‌خانه فاضلاب شهر کامیاران نیز با اعتباری به میزان ۴۵ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسید که با افتتاح این پروژه جمعیت ۸۷ هزار نفری شهر کامیاران زیر پوشش قرار می‌گیرد.

تصفیه خانه فاضلاب کامیاران با ظرفیت تصفیه ۱۲ هزار و ۸۴۰ مترمکعب فاضلاب در شبانه روز  طراحی و سیستم تصفیه در آن از نوع MLE و طول شبکه و خط انتقال اجرا شده در این طرح ۹۱ کیلومتر است.

آغاز عملیات اجرایی انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه سنندج

 سد قشلاق سنندج( منبع تامین آب آشامیدنی) به دلیل فعل و انفعالات در فصل گرما دچار تغییر طعم و بو می‌شود که برای تامین آب شرب پایدار و بدون طعم و رفع این مشکل، طرح انتقال آب از سد آزاد روز چهارشنبه ۱۵ بهمن با حضور محمد باقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه آغاز شد.

سامانه انتقال آب از سد آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج با هدف تامین نیاز آب شهری سنندج و روستاهای حاشیه مسیر خط انتقال اجرا می‌شود که آب مورد نیاز طرح از ورودی تونل میانه سامانه انتقال آب آزاد برداشت خواهد ‌شد.

در طرح انتقال مستقیم آب از سامانه آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج با انتقال ۵۷ میلیون مترمکعب آب در سال، امکان تامین نیاز آب شهری بیش از ۷۰۰ هزار نفر در سال تا افق ۱۴۰۵ به همراه نیاز روستاهای میانی مسیر انتقال میسر خواهد شد.

دلایل انتقال مستقیم آب سد آزاد به تصفیه خانه شهر سنندج، کاهش کیفیت آب مصرفی در طول دوره های پاییز و زمستان، پدافند غیرعامل و دارا بودن ۲ مسیر برای تغذیه تصفیه‌خانه آب شهری، کاهش متوسط آورد سالانه رودخانه قشلاق در سال‌های اخیر، جلوگیری از برداشت آب در طول مسیر رهاسازی جریان، عبور جاده ترانزیت سنندج - دیواندره از مجاورت مخزن سد قشلاق و احتمال بروز مخاطرات برای این مخزن است. برآورد مبلغ تجهیزاتی و ساختمانی نیروگاه انتهای خط ۸۰۰ میلیارد ریال است.

بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه

منطقه ویژه اقتصادی بانه در سفر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهور، به بهره‌برداری رسید تا امید مردم کردستان و به ویژه بانه‌ای ها برای توسعه استان پررنگتر شود.

۸۲۵ شهرک و ناحیه صنعتی و ۹ منطقه ویژه اقتصادی در کشور وجود دارد که یکی از آنها منطقه ویژه بانه است.

این منطقه ویژه اقتصادی ۸۵ هکتار خواهد بود که در فاز اول ۳۵ هکتار آن به بهره برداری رسید. این منطقه ویژه ۲هزار فرصت شغلی در فاز اول ایجاد می‌کند و از زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق و فیبر نوزی برخوردار است.

منطقه ویژه اقتصادی بانه با توجه به موقعیت اقلیمی شرایط مناسبی دارد و در هفت کیلومتری مرز سیران‌بند قرار دارد که شرایط خوبی برای وارادت و صادرات محسوب می‌شود.

عقد تفاهم نامه سرمایه‌گذاری ۲ پروژه صنعتی در کردستان

در سفر اسفند ماه سال گذشته جهانگیری به کردستان و در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، تفاهم نامه سرمایه‌گذاری احداث پتروشیمی بعثت کردستان توسط استاندار با رییس هیات عامل صندوق توسعه ملی و مدیرعامل بانک ملت امضا شد.

دومین تفاهم نامه منعقده در این جلسه، سرمایه‌گذاری برای احداث کارخانه لاستیک رازی بود که توسط استاندار، معاون اعتباری بانک ملی کشور و مدیرعامل شرکت گسترش تایر رازی به امضا رسید.

برای احداث پتروشیمی بعثت کردستان ۷۹۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که در ۵۰ هکتار زمین اجرا و با بهره‌برداری از این طرح صنعتی، برای ۸۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد شد و همچنین برای احداث کارخانه تایر رازی هم ۵۶ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری پیش بینی شده که در زمینی به مساحت ۵۴ هکتار اجرا خواهد شد و برای یک هزار و ۱۵۰ نفر اشتغال ایجاد می‌شود.



آغاز فعالیت اجرایی ساماندهی مرز باشماق

یکی از مهمترین طرح‌هایی که از لحاظ زیرساختی برای مردم کردستان به ویژه فعالان بخش اقتصادی و مرزنشینان، حائز اهمیت است، ساماندهی مرز باشماق مریوان است.

در سفر جهانگیری به کردستان عملیات ساماندهی این پایانه آغاز شد. مرز رسمی باشماق در ۱۵ کیلومتری شهر مریوان و هم مرز با اقلیم کردستان عراق است و در سال ۱۳۸۵ به مرز رسمی و بین المللی تبدیل شد.

افتتاح پیاده راه فردوسی

خیابان فردوسی سنندج سالها بود که به دلیل حضور و فعالیت دستفروشان وضعیت نابسامانی داشت که بالاخره با حمایت استاندار کردستان و همت شهرداری و دستگاه‌های خدمات رسان، عملیات اجرایی ساماندهی این خیابان در اردیبهشت سال گذشته آغاز و در دهه فجر با حضور محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه افتتاح شد.

مطالعات اولیه این طرح ۱۰ سال قبل شروع شد و مقدمات آن توسط دانشگاه کردستان انجام گرفت و در نهایت این کار عملیاتی شد و به بهره‌برداری رسید.

برای اجرای این طرح ۴۰۰ میلیارد ریال توسط شهرداری و ۱۰۰ میلیارد ریال توسط دیگر دستگاه‌های اجرایی هزینه شد.

سفر مسوولان کشوری به کردستان

سال گذشته به ویژه در اواخر سال، شاهد سفر مسوولان رده بالای کشوری به استان کردستان از جمله اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری، رییس مجلس شورای اسلامی، رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر ورزش و جوانان و ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده بودیم.

اختصاص ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار رهاورد سفر نوبخت به کردستان

محمدباقر نوبخت معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه طی ۲ روز میهمان مردم و مسوولان کردستان بود که در این سفر، علاوه بر بررسی ابعاد مختلف روند توسعه استان، بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار ویژه نیز به استان اختصاص یافت که می‌تواند رهاوردی کم نظیری باشد.

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور ۲ روز( ۱۵ و ۱۶ بهمن) مهمان مردم و مسوولان کردستان بود و در این مدت کوتاه، چند طرح از جمله سه هزار و ۴۰۰ واحد مسکونی محرومان را افتتاح و عملیات اجرایی چند طرح دیگر را نیز آغاز کرد.

مهمترین خبر برای کردستانی‌ها در این سفر اختصاص ۱۲ هزار میلیارد ریال مازاد بر اعتبار استان، از محل بودجه سال ۱۳۹۹ بود که عزم مسوولان استانی را برای اتمام پروژه‌های نیمه تمام را جزم کرد.

شروع خط انتقال آب سد آزاد و بهره برداری از تصفیه‌خانه آب شرب سنندج، افتتاح بوستان "کوچک ره‌ش" و پیاده‌راه فردوسی سنندج، رونمایی از طرح پلاک کوبی سنندج به عنوان شهر خلاق موسیقی، کلنگ زنی مجموعه بازآفرینی شهری هفت باغ سنندج و شرکت در یازدهمین جلسه شورای برنامه‌ریزی  و توسعه از مهمترین برنامه‌های رییس سازمان برنامه و بودجه در این سفر ۲ روزه در کردستان بود.

"محمدباقر نوبخت" در سفر قبلی کلنگ احداث ۲ هزار واحد مسکونی را در کردستان بر زمین زد و رفت تا سر وعده‌ای که برای اتمام آن داده بود، برگردد و کلید این واحدها را به محرومانی بدهد که سقف بالای سرشان ایمن یا مال خودشان نبود.

عیدانه دولت به مردم کردستان در سفر جهانگیری

بعد از سفر بهمن ماه نوبخت به کردستان، این بار نوبت به سفر معاون اول رییس جمهوری به این استان در اسفند ماه بود تا نشان دهد که عزم دولتمردان برای تحقق توسعه همچنان تداوم دارد و دستاوردهای این سفر در واقع عیدانه دولت به مردم کردستان بود.

سفر جهانگیری به کردستان به عنوان دومین مقام عالی اجرایی کشور، نشان داد که دولت تدبیر و امید با وجود نزدیک شدن به ماه‌های پایانی فعالیت خود، نسبت به استان‌های کمتر توسعه یافته و مرزی کشور بی‌توجه نبوده و به دنبال عملی کردن وعده‌هایش در این منطقه از ایران اسلامی است.

معاون اول رییس جمهوری روز شنبه دوم اسفند در سفری یک روزه به کردستان با حضور در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان، چند طرح را در بخش‌های مختلف به صورت همزمان افتتاح و دستور آغاز عملیات اجرایی چند پروژه را نیز صادر کرد.

از مهم‌ترین برنامه‌های سفر دکتر جهانگیری به استان کردستان، می‌توان به بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه، شروع عملیات اجرایی طرح ساماندهی و توسعه مرز رسمی باشماق مریوان، شروع عملیات اجرایی گازرسانی به ۱۰۰ روستا و ۱۵۰ واحد صنعتی و تولیدی، طرح‌های مسکن مهر و ۲۰ زمین ورزشی، ۴.۲ هکتار گلخانه و ۹۲۳ هکتار آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی و طرح‌های قابل افتتاح حوزه کشاورزی استان اشاره کرد.

سفر رییس مجلس به کردستان 

محمدباقر قالیباف رییس مجلس شورای اسلامی به استان کردستان روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه ۱۹ و ۲۰ اسفند با هدف بازدید و نظارت میدانی بر حوزه‌های انتخابیه کردستان، بررسی مشکلات این مناطق و پیگیری مطالبات مردم به این استان سفر کرد.

در این سفر ۲ روزه رییس مجلس شورای اسلامی به برخی از شهرهای کردستان همچون سقز، مریوان، بیجار، قروه و سنندج می‌رود و ضمن بازدید از این شهرستان‌ها در جریان آخرین وضعیت پروژه‌های این استان قرار ‌گرفت و در جلسه شورای اداری شرکت کرد.

سفر معصومه ابتکار

معصومه ابتکار معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده روز دوشنبه ۲۰ بهمن به استان کردستان سفر کرد. شرکت در شورای توسعه و برنامه‌ریزی استان، نشست زن کُرد، سرمایه اجتماعی از جمله برنامه‌های سفر یک روزه معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده به کردستان بود.

انتظار مردم کردستان از دولتمردان

اگرچه سال گذشته و در سال‌های پیش از آن، اقدامات ارزنده‌ای در بخش‌های مختلف از جمله حوزه آب، راه، زیرساخت و بهداشت و درمان در کردستان انجام شد اما این استان همچنان تا رسیدن به توسعه فاصله دارد و انتظار مردم این خطه از ایران اسلامی رفع مشکلات کنونی از جمله حل معضل بیکاری است.

به طور قطع با افتتاح راه‌آهن همدان - سنندج و اتصال آن به مرز باشماق مریوان، اجرای طرح زنجیره فولاد و تصویب منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان، تحول بسیار بزرگی در توسعه این استان روی خواهد داد.

جدا از این موضوع، تامین آب شرب روستاهای کردستان و تخصیص آب به اراضی دیم می‌تواند، گامی اساسی برای ماندگاری جمعیت در مناطق روستایی و عاملی برای توسعه روستاها باشد، ضمن اینکه با این کار، از مهاجرت جمعیت به حاشیه شهرها، افزایش حاشیه‌نشینی و آسیب‌های اجتماعی نیز ممانعت می‌شود.

استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۷۷ روستای دارای سکنه است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha