به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، تازهترین گزارش مرکز ملی پایش و هشدار خشکسالی نشان میدهد که ۸۳.۳ درصد از مساحت حوزه های آبریز اصلی کشورمان دچار طبقات مختلف خشکسالی بلند مدت هستند.
ایران دارای ۶ حوضه اصلی آبریز شامل خلیج فارس و دریای عمان، دریاچه ارومیه، دریای خزر، سرخس، فلات مرکزی و مرزی شرق است.
از مجموع ۸۳.۳ درصد مساحت خشکسالی حوضههای آبریز کشور ۲۷.۲ درصد خشکسالی بسیار شدید و ۱۴.۲ خشکسالی شدید را تجربه کردهاند.
همچنین میزان خشکسالی متوسط مساحت حوضههای آبریز اصلی کشور ۲۵.۳ درصد و ۱۶.۵ درصد این مساحت با خشکسالی خفیف همراه بوده است.
از مجموع مساحت حوضههای آبریز کشور در دوره ۱۲۰ ماهه منتهی به شهریورامسال ۰.۱ درصد شاهد ترسالی شدید بودهاند.
همچنین میزان مساحت حوضههای آبریز اصلی که ترسالی شدید داشتهاند، ۰.۲ درصد و ترسالی متوسط ۰.۵ درصد بوده است.
میزان ترسالی ضعیف حوضههای ۶ گانه اصلی کشورمان در این دوره ۱۲۰ ماهه ۱.۳ درصد گزارش شده است.
حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان در دوره ۱۲۰ ماهه منتهی به شهریورامسال ۹۳.۵ درصد خشکسالی مساحت حوضههای آبریز را به خود اختصاص داده که از این میان ۴۲.۶ درصد آن خشکسالی بسیار شدید و ۱۷.۱ درصد خشکسالی شدید بوده است.
در مدت ۱۲۰ ماهه منتهی به شهریور امسال میزان مساحت ترسالی ضعیف حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان ۰.۴ درصد بوده و ترسالی شدید و بسیار شدید نیز تجربه نکرده است.
این درحالی است که در روزهای اخیر مدیر کل مرکز علوم جو و اقیانوسی سازمان هواشناسی کشور گفت: سطح آب دریای عمان و خلیج فارس تا ۵ میلیمتر در سال افزایش دارد و همزمان تراز دریای خزر رو به کاهش است که همه این تحولات به دلیل افزایش گرمای زمین رخ میدهد.
«بهزاد لایقی» در گفتو گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره تاثیر گرم شدن اقلیم بر وضعیت آبهای ایران، افزود: تغیر اقلیم موجب افزایش دمای آب در خلیج فارس و عمان شده است و تراز آب در دریای عمان و خلیج فارس تا سالی ۵ میلیمتر افزایش یافته است که از جمله پیامدهای آن فرسایش نواحی ساحلی در نوار جنوبی کشور است.
نظر شما