کاهش ۸۰ هزارتنی تولید پسته ایران به دلیل شرایط اقلیمی 

تهران - ایرنا - مدیرکل میوه‌های سردسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی از کاهش ۸۰ هزارتنی پسته ایرانی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ خبرداد و گفت: تغییرات اقلیمی، خشکسالی ، عوامل جوی شامل سرمازدگی بهاره، کاهش بارندگی و افزایش بی سابقه دمای هوا در زمان تلقیح گل پسته علل کاهش تولید است.

«داراب حسنی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید پسته کشور و علل کاهش تولید افزود: امسال با توجه به خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها تولید ۲۷۸ هزارو ۴۲۶ تن پسته در کشور پیش بینی شده که نسبت به تولید سال گذشته کاهش ۸۰ هزارتنی را نشان می دهد.

مدیرکل میوه‌های سردسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهارداشت: سال گذشته ( ۱۳۹۹) ۳۵۸ هزارو ۲۴۴ تن پسته در سطح ۵۲۵ هزار هکتار تولید شده بود.

وی سرانه مصرف پسته در ایران و جهان را حدود ۷۰۰  گرم در سال دانست و گفت: اکنون ۲۵ استان کشور تولیدکننده پسته کشور هستند که استان های  کرمان، خراسان رضوی، یزد، فارس، خراسان جنوبی، سمنان، مرکزی، قم، سیستان و بلوچستان، تهران، اصفهان در تولید این محصول پیشرو هستند.

وی درباره وضعیت آبی استان های تولیدکننده پسته افزود: براساس آخرین آمار وزارت جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۸ سطح زیرکشت پسته در ایران ۵۱۸ هزار و ۹۱۷ هکتار است که از این میزان ۱۱ هزارو ۹۷۳ هکتار آن آبی غیر بارور، یک هزارو ۲۵۳ هکتار دیم غیربارور (در مجموع ۱۱۳۲۲۶ هکتار غیربارور) و همچنین ۴۰۵ هزارو ۵۸۳ هکتار آبی بارور و ۱۰۸ هکتار آن دیم بارور (در مجموع ۴۰۵۶۹۱ هکتار) است که با توجه به وقوع پدیده تغییر اقلیم، مناطق کشت و کار این محصول با مشکل کمبود آب روبرو هستند.

مدیرکل میوه‌های سردسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی درباره کیفیت پسته تولیدی کشور با وجود خشکسالی ها اظهارداشت: اگرچه در برخی مناطق پسته کاری کشور عملکرد محصول تحت تاثیر وقوع پدیده تغییر اقلیم قرار گرفته است، با این حال کیفیت پسته ایران همچنان عالی است.

پیش بینی افزایش تولید پسته در مناطق غرب و شمال غرب کشور در  آینده نزدیک

حسنی ادامه داد: اگرچه به نظر می رسد به دلیل وقوع پدیده تغییر اقلیم و محدودیت منابع آبی، میزان تولید و عملکرد پسته در چشم انداز کوتاه مدت در مناطق تولید پسته در مرکز و شرق کشور، کاهش یابد، اما با توجه به اینکه پسته جزو گیاهان متحمل به تنش های خشکی و شوری بوده و از طرف دیگر با توجه به گسترش مناطق کشت و پرورش این محصول ارزشمند اقتصادی در غرب و شمال غرب کشور که دارای منابع آبی بیشتر و خاک حاصلخیزتر هستند، پیش بینی می شود در آینده نزدیک، تولید و عملکرد این محصول با افزایش چشمگیری همراه باشد و به تبع میزان صادرات این محصول نیز افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، بررسی های میدانی نشان می دهد امسال قیمت هر کیلوگرم پسته تازه در بازار  به طور میانگین بین ۱۲۰ هزار تا ۲۰۰ هزارتومان و پسته خشکباری با قیمت هایی بین ۲۵۰ هزار تا ۳۵۰ هزارتومان در بازار به فروش می رسد.

براساس نرخنامه میدان مرکزی میوه و تره بار تهران قیمت هر کیلوگرم پسته تازه بین ۹۰ هزار تا ۱۲۵ هزار به فروش می رسید.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha