به گزارش ایرنا، نصرالله بیگلری روز شنبه در آیین تجلیل از افسران نمونه راهنمایی و رانندگی و همیاران پلیس جوان استان ، عدم کارایی پل های عابرپیاده برای استفاده شهروندان را مهم ترین علت مرگ ناشی از تصادفات رانندگی برای عابران پیاده برشمرد .
وی بر لزوم احداث پل های مکانیزه در معابر پرتردد مازندران تاکید کرد و افزود: با بررسیهای صورت گرفته تنها پنج درصد از مردم استان از پلهای عابر پیاده استفاده میکنند که این خود عامل مهمی در افزایش تلفات جاده ای است.
بر اساس گزارش پزشکی قانونی مازندران در نیمه نخست امسال ۲۹۳ نفر بر اثر سوانح رانندگی در استان جان باختند و ۶ هزار و ۴۸۵ نفر نیز زخمی شدند .
سرهنگ بیگلری همچنین میانگین تصادفات منجر به فوت در مازندران را ۴۰ درصد اعلام کرد و اظهار داشت : این میزان ۱۵ درصد از میانگین کشوری بیشتر است و علت آن نیز علاوه بر کمبود پل های استاندارد عابر پیاده و افزایش زیاد خودروها در معابر درون و برون شهری است.
وی تعداد پلهای عابر پیاده در معابر شهری مازندران را ۲۹۷ دستگاه اعلام کرد و گفت : با توجه به اینکه تعداد زیادی از این پل ها برقی نیستند ، مردم و بویژه افراد مسن قادر به استفاده از آنها نیستند و مجبورند از عرض خیابان ها تردد کنند و همین امر نیز باعث افزایش تصادفات درون شهری شده است.
طبق گزارش های رسمی تنها ۹ دستگاه پل عابر پیاده در مازندران مکانیزه است ولی به علت قفل بودن ورودی آنها ، مورد استفاده قرار نمی گیرند.
رییس پلیس راهور مازندران همچنین با اعلام این که ۲۰ درصد از تصادفات منجر به فوت در مازندران مربوط به موتورسیکلت سواران است ، گفت که این آمار نیز ۱۰ درصد از میانگین کشوری بیشتر است.
وی افزود : با هدف کاهش تلفات و نهاینه کردن قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی از ابتدای امسال تاکنون ۲ هزار و ۳۰۰ دستگاه کلاه ایمنی رایگان بین موتورسیکلت سواران مازندران توزیع شد.
سرهنگ بیگلری، از تداوم طرح توزیع کلاه ایمنی به صورت رایگان بین راکبان موتورسیکلت خبر داد و افزود: برابر برنامه از پیش تعیین شده قرار است تا ۲ سال آینده کلاه ایمنی بین تمام موتورسیکلت سواران استان توزیع شود.
وی از کمبود دوربین های پایش تصویری و دوربین ثبت تخلفات هوشمند در جاده های ارتباطی مازندران انتقاد کرد و گفت که تجهیز راه های استان به این امکانات، علاوه بر کاهش میزان تخلفات و افزایش کشفیات جرایم مربوط به سرقت، در کاهش ترافیک و همچنین سوانح رانندگی نیز بسیار موثر است.
وی، بیشترین تصادفات رانندگی جرحی و منجر به فوت درون شهری در مازندران را مربوط به شهرستان های آمل، بابل، قائمشهر، ساری، بهشهر، تنکابن و نور با ۷۰ درصد معرفی و توضیح داد : سرعت زیاد خودروها در جادههای دورن و بین شهری باعث شده است که در ۴۲ درصد تصادفات صورت گرفته، راننده و سرنشین یا در سر صحنه و یا حین انتقال به بیمارستان فوت میکنند.
مازندران دارای ۵۸ شهر کوچک در قالب ۲۲ شهرستان است و بیش از ۵۵ درصد از جمعیت حدود سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفری استان هم در نقاط شهری زندگی می کنند.
نظر شما