مدیر غذا در دانشگاه علوم پزشکی جهرم استان فارس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پاسخ به این سؤال که به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ میشود اظهار کرد: مصرف تخم مرغ در زنان باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان در حال رشد، ورزشکاران و همه بزرگسالان سالم و همچنین در دوران پس از بیماری به دلیل ارزش غذایی بالا توصیه میشود.
ماندانا زارع گفت: کولین موجود در تخم مرغ صرف نظر از تاثیر قابل توجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی برای رشد و نمو جنین و کودک و همچنین تقویت حافظه بر روی سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است.
این متخصص افزود: لوتئین و گزانتین زرده تخم مرغ با حداکثر تاثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکملها از تحلیل رفتن لایه ماکولای شبکیه و نابینایی ناشی از سالخوردگی جلوگیری میکند. تخم مرغ حاوی انواع ویتامینها از جمله ویتامین B۱۲ ،B۲ ،A ،D و از لحاظ مواد معدنی تخم مرغ حاوی کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، سلنیم و آهن است.
وی ابراز کرد: تخم مرغ از ۸ ماهگی در کودکان قابل مصرف است و توصیه می شود تا یک سالگی زرده کامل، یک روز در میان و از ۲ سالگی به بالا یک تخم مرغ در روز در برنامه غذایی کودکان وارد شود.
وی درباره اینکه چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند، گفت: مصرف تخم مرغ از رژیم غذایی در هیچ گروه سنی حذف نشود، بلکه در موارد محدودیت مصرف مقدار مصرف آن با نظر پزشک معالج کاهش یابد.
مدیر غذا در دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: مصرف تخم مرغ در بیماران مبتلا به دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی تا حدود ٢ تا ٣ عدد در هفته به صورت آبپز پیشنهاد میشود. البته در این صورت باید از خوردن غذاهای چرب و پرنمک همراه تخم مرغ خودداری شود.
وی در رابطه با روشهای نگهداری تخم مرغ بیان کرد: سعی کنید تخممرغهایی که میخرید ترک خورده و شکسته نباشند و ظاهر آلودهای نداشته باشند. همچنین از شستوشوی تخم مرغ در زمان نگهداری در یخچال پرهیز کنید و در صورت نیاز تنها در زمان مصرف شسته شود.
زارع اضافه کرد: تخممرغها را از شانه مقواییشان خارج کنید و در ظروف مناسبتری قرار دهید و سپس در یخچال بگذارید، زیرا بیشتر شانههای مقوایی از مواد بازیافتی تهیه شدهاند و قرار دادن آنها در یخچال کار درستی نیست.
وی با بیان اینکه بهترین مکان برای نگهداری تخم مرغ خنکترین جای یخچال است، اظهار کرد: حداکثر زمان نگهداری تخم مرغ خام به مدت ۴ تا ۵ هفته و تخم مرغ آبپز یک هفته در یخچال است.
وی با بیان اینکه غذاهای حاوی تخم مرغ بیش از ۲ ساعت در بیرون از یخچال نگهداری نکنید، ادامه داد: سفیده تخم مرغ خام را میتوانید در ظرفی در بسته در محل سرد یخچال بگذارید و در عرض ۴ روز مصرف کنید.
وی با تأکید بر اینکه هیچ گاه تخم مرغ را به صورت خام یا نیم پز مصرف نکنید، بیان کرد: زرده خام باقیمانده را نیز میتوانید در داخل ظرفی حاوی آب سرد گذاشته و در داخل یخچال قرارداده و طی ۱ تا ۲ روز مصرف کنید.
نظر شما