به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز، سید فراز جبلی در نشستی با موضوع بررسی ثبت و تاسیس انجمن صادرکنندگان استان البرز که در محل اتاق بازرگانی استان برگزار شد، اظهار داشت: یکی از وظایف اصلی محول شده به اتاقهای بازرگانی ایجاد تشکلهای صنفی برای اصناف و رستههای مختلف شغلی است.
وی با اشاره به نقش مهم صادرات در بخشهای مختلف از جمله ارزآوری برای کشور افزود: هر زمان به ارز حاصل از صادرات نیاز بوده است، دولت برای بازگرداندن ارزهای مربوطه صادرکنندگان را تحت فشار قرار داده است، در حالی که آنها با مشکلات زیادی مواجه بوده اند.
دبیرکل اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز ادامه داد: صادرکنندگان در چند سال گذشته با مشکلات متعددی مواجه شدند که به سکون یا حتی منفی شدن رشد صادراتی کشور در سالهای اخیر منجر شد، از طرفی سیاستهای ارزی تبیین شده به ویژه بعد از فرودین ۹۷ تاکنون مخالف رشد صادرات بوده است.
وی با اشاره به مشکلاتی که در حال حاضر تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز موجب اعمال فشار بر صادرکنندگان کشورمان شده است، افزود: یکی از ضعفهای استان البرز نبود تشکلهای اقتصادی قوی از فعالان بخش خصوصی است و این ضعف موجب شده در جلسات دولتی که نیاز به حضور نمایندگانی از بخش خصوصی است افرادی قدرتمند به نمایندگی از فعالان این عرصه حضور نداشته باشند.
جبلی با بیان اینکه یک ضعف مهم در حوزه تشکلی در البرز با توجه به ظرفیتهای این استان نبود انجمن صادرکنندگان است، گفت: البرز استانی تازه تاسیس است و تنها بیش از یک دهه از استقلال آن از پایتخت می گذرد و هنوز بسیاری از نهادهای مدنی در این استان شکل نگرفته است.
وی توضیح داد: نهادهای دولتی اجرایی زیادی در این استان شکل گرفت که البته به این بخش هم ایرادتی وارد است اما در حوزه فعالیتهای بخش خصوصی در البرز خیلی از تشکل های جامع هنوز ایجاد نشده یا در حال شکل گیری است.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز با اشاره به ضرورت ایجاد نهادهای مدنی و تشکلهای بخش خصوصی قوی در البرز گفت: به واسطه دیدگاه هایی که از قبل در استان وجود داشت، تنها تشکلهای کوچک در این استان شکل گرفت اما اکنون نگاه اتاق بازرگانی البرز در دوره سوم فعالیت خود این است که تشکلهای جامع با تعداد اعضا بیشتری در استان ایجاد شود و حتی خیلی از وظائف اتاق با واگذاری به این تشکلها برون سپاری شود.
وی با بیان اینکه اتاق بازرگانی البرز بخشی از امکانات لازم را در اختیار تشکلهای تخصصی زیرمجموعه خود قرار می دهد، ادامه داد: یکی از برنامههای مهم اتاق بازرگانی البرز در زمینه فعالیتهای تشکلی، ایجاد انجمن صادرکنندگان استان با حضور شرکتهای بزرگ صادراتی البرز است.
جبلی تشریح کرد: در ماههای گذشته و بر اساس مکاتبات با اتاق بازرگانی ایران، مجوز و موافقت اصولی تشکیل انجمن صادرکنندگان البرز در اتاق بازرگانی البرز را دریافت کردیم و اکنون با هم اندیشی بیشتر با فعالان بخش خصوصی به دنبال دریافت دیدگاه ها در مورد شاکله این انجمن هستیم.
وی با اشاره به توانمندی استان البرز از لحاظ ظرفیتهای صادراتی و صنعتی و تاثیرگذاری بر تولید ناخالص داخلی کشور گفت: فعالان اقتصادی البرز با همکاری بیشتر و توسعه تشکلهای استانی می توانند حضور موثرتری در تشکلهای ملی و سیاست گذاری های کلان داشته یاشند.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز بیان کرد: انجمنها و تشکلهای تخصصی در استان باید قوی عمل کرده و امتیازات و مزیتهایی برای اعضا قائل شوند تا در ادامه نمایندگانی از این انجمنها در کنسرسیومهای صادراتی ایران هم حضور یابند.
بیش از سه هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در استان البرز مستقر است.
نظر شما