۷۰ هزار راس دام عشایر آذربایجان غربی به صورت تضمینی خریداری می‌شود

مهاباد- ایرنا- مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با بیان اینکه دولت، شرکت پشتیبانی امور دام را موظف کرده تا دام مازاد و غیرمولد عشایر را خریداری کند، گفت: در این زمینه سهم آذربایجان غربی خرید ۷۰ هزار راس دام مازاد و غیرمولد عشایر استان تعیین شده است.

علی ناجی روز یکشنبه در آیین بزرگداشت روز ملی روستا و عشایر که در روستای "گرده گول" میاندوآب‌ و در فضای باز برگزار شد، اظهار داشت: برای خرید تضمینی دام جلسه‌های هماهنگی در استان برگزار شده و برای تعیین قیمت منصفانه نیز جلسه های هماهنگی برگزار می‌شود تا قیمت مشخصی در استان برای دام‌های مازاد تعیین شود.

وی با بیان اینکه‌ در هفته‌های آینده این مهم اجرا می‌شود، افزود: در ازای هر کیلوگرم دام زنده ای که به صورت تضمینی خریداری می‌شود، سه کیلوگرم‌ نهاده دامی نیز با قیمت یارانه‌ای تحویل دامداران خواهد شد.

وی همچنین اظهار داشت: همچنین برای رفع مشکل فروش دام مازاد عشایر و هم حفظ دام مولد مجوز صادرات یک میلیون راس دام به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر از سوی دولت صادر شده است.

مدیرکل امور عشایر آذربایجان غربی با بیان اینکه هنوز سهم استان‌ها در این راستا مشخص نشده است، ادامه داد: با توجه به شیوع ویروس کرونا و در پی آن تعطیلی رستوران‌ها و عدم برگزاری مراسم‌های مختلف، مصرف گوشت قرمز کاهش یافته که این امر دامداران را در فروش دام مازادشان با مشکل مواجه کرده است.

ناجی گفت: ین اداره‌کل خدماتی را برای عشایر استان به صورت رایگان انجام می‌دهد ولی متاسفانه به علت بروز پدیده نادر و کم‌سابقه خشکسالی و کم‌آبی امسال عشایر با برخی مشکلات از نظر تامین آب بهداشتی سالم برای خود و دام‌هایشان مواجه شدند.

وی گفت: همچنین عشایر به علت ضعف رویش گیاهی در مراتع با مشکل مواجه شدند که برای رفع و جبران بخشی از این مشکلات، امسال ۴۰ میلیارد ریال در امر بهسازی چشمه ها و تامین آب شرب عشایر در قالب ۶۸ پروژه عمرانی دامی و انسانی هزینه شده که برای سال بعد هم این خدمات رسانی برای عشایر صورت خواهد گرفت.

نقش عشایر در تحقق اقتصاد مقاومتی بی‌بدیل است

 فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب نیز در این مراسم با بیان اینکه عشایر با سختکوشی خود در بحث امنیت غذایی و تولید به عنوان سمبل اقتصاد مقاومتی هستند که خیلی ارزشمند است.

سرهنگ نورالدین پالهنگ افزود: سپاه پاسداران با اجرای طرح "مردم‌داری و مردم یاری" در کنار عشایر است و در روستاها در زمینه آبرسانی، مرمت و بازسازی چشمه‌های آب و تعمیر سرویس‌های بهداشتی و احداث مسجد و مدرسه با نهادهای متولی مشارکت دارد.

۷۰ هزار راس دام عشایر آذربایجان غربی به صورت تضمینی خریداری می‌شود

وی با اشاره به اینکه باید با مقاوم سازی مساکن عشایری و روستایی از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری شود، اضافه کرد: این مهم با کاغذبازی و با طولانی کردن پروسه اداری مقدور نیست و باید با حمایت میدانی و در عمل به تحقق آن کمک کرد.

وی همچنین با قدردانی از مسوولان شهرستان در اجرای طرح "مردم داری و مردم یاری" در روستاها، گفت: اکنون همت مضاعف در اجرای این حرکت جهادی نیاز است و در بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری به خدمت به مردم تاکید ویژه کرده‌اند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب با بیان اینکه اجرای برنامه‌های بومی و محلی در مناطق روستایی اجرا شود، اظهار داشت: اجرای این برنامه‌ها موجب می‌شود که فرهنگ‌ و سنت‌های آن منطقه در برابر جنگ فرهنگی دشمن حفظ شود و به واسطه آن از فرزندان و سنت‌های قدیمی مناطق حفاظت خواهد شد.

سرهنگ پالهنگ همچنین با بیان اینکه اجرای برنامه‌های بومی و قدیمی هر منطقه موجب تقویت رابطه مردم و مسوولان می‌شود، افزود: باید تجربیات موفق و جا مانده از گذشته در روستاها به یکدیگر انتقال داده شود تا به پیشرفت و توسعه روستاها کمک کند.

وی بیان کرد: جشنواره‌ها و ورزش‌های بومی به صورت سالانه در مناطق روستایی اجرا شود تا به افزایش نشاط و شادابی در بین مردم روستاها منجر شود.

وی اضافه کرد: همچنین دوره‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف برای ارتقا و پیشرفت روستاها برگزار شود و تعاونی‌ها نیز در رونق صنایع مختلف فعالیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه باید بانک‌ها در اعطای تسهیلات شرایط را آسان بگیرند، گفت: نباید بانک‌ با طولانی کردن بروکراسی اداری مانع دلسردی روستاییان به ویژه عشایر در اجرای طرح‌ها شوند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج میاندوآب با تاکید بر شناسایی نیازهای اولیه عشایر، اظهار داشت: تمدن عشایری که در طول تاریخ ماندگار است انتظار می‌رود میراث فرهنگی در جهت حفظ این تمدن تلاش کند تا به نام دیگران ثبت نشود.

سرهنگ پالهنگ با بیان اینکه صنعت توریسم در جامعه عشایری بهترین صنعت برای توسعه است، گفت: برای جلوگیری از مهاجرت روستاییان و عشایر به شهر و روی آوردن به شغل‌های کاذب شهری بهترین راهکار تقویت صنایع دستی در روستاهاست.

وی گفت: باید دست دلالان و واسطه گران در خرید دام مازاد عشایر کوتاه شود تا این قشر بیشتر از این با مشکل مواجه نشود.

اجرای موسیقی محلی "عاشیق" و همچنین اجرای شعر ترکی توسط یکی از شاعران عشایری در قسمت‌های مختلف برنامه و برگزاری مسابقه اسب دوانی و طناب کشی و تجلیل از برندگان مسابقه پایان بخش این مراسم بود.

۲ هزار خانوار عشایری با جمعیتی بالغ بر ۲۰ هزار نفر و با دارا بودن ۲۵۰ هزار راس دام سبک و ۳۵ هزار راس دام سنگین در میاندوآب در امر تولید انواع فرآورده های لبنی و پروتئینی فعالیت می کنند.

در تقویم جمهوری اسلامی ایران ۱۵ مهرماه به عنوان روز ملی روستا و عشایر نامگذاری شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha