علی ناجی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این اعتبارات شامل تخصیص برای مرمت و بازسازی ایلراه های عشایری، جایگزینی سوخت فسیلی و انرژیهای نو، ارتقای دانش و مهارت های بهره برداران بخش عشایر، تامین آب شرب و آبرسانی سیار مناطق عشایری و تسهیلات سرمایه در گردش است.
وی با اشاره به اینکه طی سال جاری ۲۰ هزار تن انواع نهاده دامی اعم از جو، ذرت، سبوس و کنسانتره دامی بین عشایر استان توزیع شده است، بیان کرد: این نهادهها به نرخ ارز دولتی تامین و در بین جمعیت عشایری استان توزیع شده است.
وی تاکید کرد: عشایر از زحمتکشترین اقشار جامعه هستند که بخشی از مایحتاج مورد نیاز سبد غذایی و زندگی جامعه را تولید و تأمین میکنند که تأمین نهادههای دامی، خرید تضمیی دام عشایر و تامین آب شرب بهداشتی در شرایط حاد خشکسالی از اولویت های دولت است.
وی به خسارت وارده به جامعه عشایری بر اثر خشکسالی شدید در سال زراعی جاری اشاره کرد و ادامه داد: خشکسالی به حدی بالا بوده که عشایر در تأمین علوفه حتی در مراتع خود با مشکل روبهرو بوده و به همین دلیل مجبور شدند زودتر از اتمام تقویم کوچ از ییلاقات خارج شوند.
مدیرکل امور عشایری آذربایجانغربی مهمترین مشکل عشایر استان را ناشی وقوع خشکسالی و تامین آب دانست و افزود: امسال برای مقابله با بحران خشکسالی و تامین آب شرب مورد نیاز برای عشایر استان اعتبارات ملی که ابلاغ خواهد شدبرای تامین آب شرب و آبرسانی سیار مناطق عشایری از طرف سازمان امور عشایر ایران حدود ۵۰ میلیارد ریال است.
ناجی افزود: خدمات مورد نیاز جامعه عشایری از جمله دریافت سهمیه سوخت و آرد ماهانه، خوراک دام و سایر خدمات قابل ارائه به عشایر تنها با ارائه شناسنامه هویت عشایری و کارت تردد امکان پذیر بوده و هرگونه تردد در ایل راههای عشایری و جادههای استان هم فقط با ارائه این کارت میسر خواهد بود.
وی ادامه داد: با تدابیر انجام شده، حدود ۳۲ درصد از کارت شناسایی و تردد دام عشایری استان صادر شده است و عشایر از طریق سامانه اعلام شده و تشکلهای عشایری برای دریافت کارت مذکور در اسرع وقت اقدام کنند.
وی بیان کرد: تفاهم نامه مشترک فی مابین سازمان امور عشایر ایران وسازمان نوسازی، توسعه وتجهیز مدارس کشور باهدف ایجاد بسترها وامکانات لازم برای ادامه تحصیل دانش آموزان عشایری وتوسعه، تجهیز ونوسازی مدارس عشایری وفراهم کردن شرایط مناسب وبهبود فضاهای آموزشی درمناطق عشایری کشور منعقد شده است.
وی بیان کرد: با توجه به نقش تعاونی عشایری در راستای بهبود امکانات قابل دسترس این قشر و در راستای حمایت از آنان، ۱۰ تعاونی عشایر و یک اتحادیه در این استان تشکیل شده و مشغول فعالیت است.
مدیرکل امور عشایری آذربایجان غربی افزود: این اتحادیهها در بخشهای دامپروری، پرورش مرغ بومی، پرورش قارچ، تولید گیاهان دارویی، تولید صنایع دستی، فرآوردههای دامی و تولیدات مختص عشایر فعالیت میکنند.
به گزارش ایرنا ۲ میلیون و ۶۷۰ هزار هکتار اراضی مرتعی در این استان وجود دارد که از این مقدار یک میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار با ۵۹ درصد تحت پوشش عشایر استان است؛ عشایر استان ۱۲ ایل و ۲۱ طایفه مستقل هستند و ۳۳۶ روستای آذربایجان غربی نیز ویژه عشایر است.
نظر شما