دریافت دُز مکمل واکسن کرونا ۶ ماه پس از واکسیناسیون اولیه ضروری است

مشهد- ایرنا- رییس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: برای رسیدن به ایمنی زایی بیماری کرونا در جامعه، افرادی که ۶ ماه از تزریق واکسن آنها گذشته مانند کادر درمانی باید دُز مکمل را دریافت کنند.

دکتر علیرضا صداقت روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: واکسیناسیون همزمان و متعادل باعث ایمنی زایی افراد جامعه خواهد شد و اگر عده‌ای واکسن نزنند، عده ای دیگر در حال واکسن زدن باشند و عده ای از زمان دریافت واکسن آنها زمان زیادی گذشته باشد نمی توان به ایمنی زایی امیدوار بود.
وی اضافه کرد: هر چه قدر افراد جامعه بیشتر و اکسن بزنند و واکسیناسیون کرونا برای اقشار جامعه همزمان انجام شود می توان تاثیرات ایمنی زایی ۷۵ تا ۸۰ درصدی جامعه را بیشتر انتظار داشت و مانند کشورهای دیگر به زندگی عادی بازگشت.
رییس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: واکسیناسیون، یک تصمیم فردی و شخصی نیست بلکه یک تکلیف اجتماعی است و همه افراد جامعه در این خصوص مسوولیت دارند. 
صداقت افزود: تحقیقات انجام شده در بین ۱۲ هزار و ۸۰۰ فرد واکسینه شده از ۲۰ استان کشور از جمله خراسان رضوی نشان می دهد که واکسیناسیون به میزان ۸۷ درصد از بستری ها و فوتی های ناشی از کرونا در کشور جلوگیری کرده است.
این پزشک فوق تخصص مراقبت های ویژه با اشاره به نگرشهای نادرست و موانعی که باعث واکسن هراسی در جامعه شده است گفت: این تصورات اشتباه شامل عدم ایمنی کامل واکسیناسیون، اعتقاد به روشهای جایگزینی مانند استفاده از دمنوشها، تقویت کننده ها و اقدامات پیشگیرانه مانند ماسک، نگرانی از عوارض واکسن، امکان ردیابی و تغییرات دی.ان.ای فرد، ابتلا به کرونا پس از تزریق واکسن و عدم نیاز به واکسن در صورت قوی بودن سیستم ایمنی است.
صداقت افزود: همه این دیدگاهها نادرست و حاصل برداشت های غلط و یا نتیجه تبلیغات و خط دهی افردی سودجو به ویژه در فضای مجازی است لذا  اگر به پرسشهای مردم پاسخ داده شود و آگاهی های آنان ارتقا یابد همه به فواید واکسیناسیون پی خواهند برد.
وی اضافه کرد: مردم عزیز بدانند که هیچ چیزی جایگزین واکسیناسیون نخواهد بود در واقع چاه کرونا با واکسیناسیون پُر می شود و  ماسک زدن و انجام سایر اصول بهداشتی تنها در حد موانعی بر سر چاه برای نیفتادن در داخل آن است.
رییس بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام رضا(ع) مشهد گفت: بر پایه تحقیقات انجام شده بیشتر افراد جامعه پس از دریافت واکسن عارضه ای نداشتند و تنها در کمتر از پنج درصد، عوارض جدی  منجر به مراجعه به بیمارستان گزارش شده است.
صداقت افزود: بر پایه این تحقیقات ۹۰ درصد مردم نسبت به این که خود واکسن زدن باعث ابتلا به کووید می شود اعلام نگرانی کرده اند که این هم یک تفکر اشتباه است و در هیچ مرجعی علمی این موضوع تایید نشده است.

تا کنون ۴۶ میلیون و ۲۵۰ هزار و ۵۰۱ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰ میلیون و ۷۷۸ هزار و ۸۸۰ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶۷ میلیون و ۲۹ هزار و ۳۸۱ دُز رسیده است.

طی شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۳۶۱ هزار و ۹۱۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد.

در حال حاضر هفت شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۰۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۴۸ شهر در وضعیت زرد و ۸۵ شهر در وضعیت آبی قرار دارند و در خراسان رضوی نیز ۲ شهرستان در شرایط نارنجی، ۲۲ شهرستان در شرایط زرد و ۹ شهرستان در شرایط آبی کرونایی هستند.

تعداد بستری شدگان روزانه کرونا در خراسان رضوی از ۹۰۰ نفر در اوج موج پنجم هم اکنون به کمتر از ۲۰۰ نفر در روز  کاهش یافته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha