به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری افه اسپانیا، بسیاری از مردم قاره آمریکا، به ویژه در منطقه آمریکای لاتین، روز سه شنبه ۱۲ اکتبر در سالروز رسیدن کریستف کلمب به این قاره به خیابان ها آمدند تا ضمن تایید حقوق بومیان منطقه، نارضایتی خود را در برابر «نقض حقوق» و جنایاتی که با موضوع کشف این قاره در سال ۱۴۹۲ متحمل شدهاند، نشان داده و خشم خود را با حمله نمادین به مجسمههای کلمب آشکار کنند.
همچنین اعضای بیش از ۷۰ سازمان قارهای آمریکا با تجمع در شهر کیتو(پایتخت اکوادور) بیانیهای با اعلام «مقاومت علیه نژادپرستی، بیعدالتی و استعمارگری»، خواستار جبران خسارت برای «بی عدالتیهایی" شدند که "مردم این منطقه قربانی آن بودهاند".
رهبران آمریکای لاتین از جمله روسای جمهوری مکزیک، ونزوئلا و پرو نیز خواستند ضمن به رسمیت شناختن جنایات استعماری علیه مردم این منطقه و احترام به حقوق بومیان، از مردم بومی این قاره عذرخواهی و دلجویی شود.
همچنین گروه های ضدنژادپرستی و ضداستعماری با اعتراض به منشا تاریخی ۱۲ اکتبر موسوم به کشف قاره آمریکا و در واقع اشغال و غارت این قاره توسط کریستف کلمب، در گواتمالا و دیگر کشورهای آمریکای لاتین تظاهرات کردند.
۱۲ اکتبر، سالروز ورود کریستف کلمب در سال ۱۴۹۲ به این قاره بود که با فریب و غارت مردم بومی منطقه، اموال و زمینهای آنها را چپاول کرد. بومیان آمریکا که به این وضع و به تصاحب زمینهایشان معترض بودند در مقابل اروپاییهای متجاوز ایستادند.
از سال ۱۶۲۲ میلادی جنگهایی میان اروپاییها و بومیان قاره آمریکا شروع شد که تا اوایل قرن بیستم نیز ادامه داشت. در این جنگها استعمارگران که به سلاحهای بهتر مجهز بودند با بی رحمی و کشتار و تبعید میلیونها انسان، آنها را به بردگی کشیدند و تاریخ سیاه و ظالمانه بردهداری را در اروپا و آمریکا ثبت کردند.
نظر شما