پویا محمودیان روز جمعه در نشست با هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری در حاشیه سفر اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از معاونان وزیران و مسوولان ملی به شهرکرد تاکید کرد: آموزشهای بازاریابی، بازارداری، بازارسازی و بازاریابی دیجیتال (دیجیتال مارکتینگ) و استمرار آن با کمک بخش خصوصی از مهمترین نیازهای هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در شرایط کنونی بهشمار میرود.
وی با اشاره به شرایط شیوع ویروس کرونا افزود: در این دوران آسیبهای جدی به حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور وارد شد و در این مدت پیگیری استمرار بیمه، پرداخت تسهیلات و کمکهای بلاعوض با هدف حمایت از فعالان این عرصه در دستور کار معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قرار گرفت.
محمودیان تصریح کرد: تقویت حمایت از هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور با هدف ارتقای کمی و کیفی میزان صادرات تولیدات این بخش به کشورهای خارجی از دیگر اقدامات معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دوران شیوع ویروس کرونا است.
وی یادآور شد: امید است با مهار ویروس کرونا شرایط مطلوبتری برای حضور هنرمندان صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور در بازارهای جهانی در ماههای پایانی امسال و یا ابتدای سال ۱۴۰۱ فراهم شود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اظهار داشت: شناسایی و بهرهگیری از توان نخبگان استانی در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی با هدف کمک به تحقق برنامههای این وزارتخانه و همچنین بهمنظور تقویت مطالبهگری فعالان این بخش در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به ثبت شهرکرد بهعنوان شهر ملی نمد و تلاش برای ثبت آن بهعنوان شهر جهانی نمد گفت: در این راستا کمکهای مادی و معنوی مسئولان استانی و مجموعه مدیریت شهری میتواند تاثیرگذار باشد.
محمودیان افتخار ثبت شهرکرد بهعنوان شهر ملی نمد را مختص تمامی هنرمندان و فعالان صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری اعلام و تاکید کرد: برای تحقق اهداف این رویداد، به مطالبهگری نیاز است.
وی افزود: طرح "از تولید تا فروش" صنایعدستی و هنرهای سنتی با لحاظ زنجیره ارزش در این حوزه بهزودی در سطح ملی اجرایی میشود.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تصریح کرد: در این راستا ضمن شناسایی نخبگان از توان فعالان مختلف این عرصه بهخصوص عشایر و ایرانیان خارج از کشور و برقراری ارتباط با آنان برای تحقق اهداف این طرح بهرهگیری خواهد شد.
وی یادآور شد: چهارمحال و بختیاری علاوه بر صنایعدستی و هنرهای سنتی شهری، توان و پتاسیل بالایی در حوزه روستایی و عشایری دارد که در روند اجرای این طرح مورد توجه ویپه قرار میگیرد.
محمودیان اظهار داشت: حوزه معاونت صنایعدستی و هنرهای سنتی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از توان تمامی هنرمندان و فعالان عرصه صنایعدستی و هنرهای سنتی کشور بهرهگیری میکند.
به گزارش ایرنا، در این نشست تعدادی از هنرمندان و فعالان عرصه صنایعدستی و هنرهای سنتی چهارمحال و بختیاری دیدگاهها، نظرها، پیشنهادها و انتقادهای خود را در راستای ارتقای کمی و کیفی این حوزه ارائه کردند.
چهارمحال و بختیاری افزونبر ۱۲ هزار هنرمند صنایعدستی و هنرهای سنتی دارد که از این تعداد پنج هزار و ۵۰۰ تا ۶ هزار نفر در فصلهای مختلف سال بهطور مستمر فعال هستند.
هماکنون ۵۲ رشته صنایعدستی شهری، روستایی و عشایری در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بافتههای داری مانند فرشبافی، گلیمبافی، جاجیمبافی و قالیبافی، چوخابافی، نمدمالی، کلاهمالی، گیوه دوزی، سرمهدوزی، منبتکاری، سفالگری، خورجینبافی، بافت سیاه چادر، قفلسازی، حجاری، گرهچینی، احجام فلزی خاتم و مشتقات آنها از مهمترین این رشتهها است.
چهارمحال و بختیاری بهعنوان دومین استان کشور میزبان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسوولان ملی شامل معاونان وزیران میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، ورزش و جوانان، فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی از چهارشنبه شب تا روز جمعه برای بررسی مسائل فرهنگی چهارمحال و بختیاری در این استان حضور دارند و در نشستهای تخصصی با حضور فعالان فرهنگی استان، دیدگاههای مدیران، کارشناسان و صاحبنظران استان در خصوص مسائل فرهنگی این استان را بررسی میکنند.
در این سفر در چهار محور شامل برگزاری شورای فرهنگ عمومی، تشکیل کارگروههای تخصصی، بازدیدهای میدانی با حضور کارشناسان خبره در شهرستانهای شهرکرد، سامان، بن، بروجن، فارسان و لردگان و امضای سند نهایی سفر برگزار میشود.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.
نظر شما