تسهیل فضای کسب و کار، کسری بودجه را کاهش می‌دهد

تهران- ایرنا- عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: با ایجاد تحرک در اقتصاد و تسهیل و رونق بخشی به فضای کسب و کار می توان بخشی از کسری بودجه را جبران کرد.

«جعفر قادری» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در مورد تدوین لایحه بودجه۱۴۰۱ کل کشور گفت: با توجه به شرایط تحریمی درآمدهای مالی و نفتی کشور محدود است. در این وضعیت شاهد هستیم که مجلس و دولت هم بسیج شدند تا هزینه‌های دولت را افزایش دهند با این وضعیت، تدوین لایحه بودجه بدون کسری، کار بسیار سخت و دشوار است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس تامین مالی از طریق مالیات تورمی را بدترین شکل و شیوه اقتصاد کشور دانست و عنوان کرد: اگر این روش‌ها توجیه اقتصادی و علمی داشته باشد باید در سایر کشورها هم شاهد اجرای آن باشیم. باید این روش‌ها در کشور محدود شود و نمایندگان هزینه‌های اضافی ایجاد نکنند زیرا این اقدام فقرا را فقیرتر و کشور را از نظر اقتصادی با مشکل مواجه می‌کند.

قادری گفت: برای جبران کاهش درآمدهای نفتی باید به سمت تهاتر با خریدارانی برویم که حاضرند در ازای دریافت نفت، مواد اولیه و کالاهای اساسی تحویل دهند با این رویه چنین امکانی به وجود می‌آید تا از این طریق بخشی از هزینه‌های دولت در بودجه تامین شود.

وی افزود: واقعیت این است که تدوین بودجه بدون درآمدهای نفتی کار دشواری است در این وضعیت باید به دنبال ایجاد تحرک در اقتصاد و تسهیل فضای کسب و کار رونق باشیم تا دولت بتواند از محل این رونق کسب درآمد کند.

قادری افزایش نرخ‌های مالیاتی را بدترین شکل کسب درآمد عنوان کرد و گفت: مالیات بر خانه‌های خالی و خودروهای لوکس که از سوی مجلس تصویب شد اقدام مهمی است که دولت باید در دستور کار خود قرار دهد اگر چه  قدرت مانور دولت در این بخش زیاد نبوده و منابع حاصل از آن قابل توجه نیست اما در این شرایط هم به توسعه اقتصاد کمک می‌کند.

وی با اشاره به سخنان رییس جمهوری برای کاهش مالیاتی تولید کنندگان از ۲۵ درصد به ۱۰ درصد گفت: رقم زیادی برای کاهش معافیت تولید نیست این نوع کاهش مالیات، می‌تواند منجر به تحرک در تولید شده و درآمدهای دولت را افزایش دهد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه تحرک اقتصادی را بهترین شیوه برای افزایش درآمدهای مالیاتی و جبران کسری بودجه عنوان کرد و گفت: اگر بنا شود از طریق فروش اوراق کسب درآمد کنیم، نباید استقراض مستقیم از بانک مرکزی باشد. باید استقراض و افزایش پایه پولی را عقب بندازیم تا در آینده با ایجاد گشایش وضعیت اقتصاد کشور بهبود یابد.

نماینده مردم شیراز در مجلس راهکار دیگر برای جبران کسری بودجه را واگذاری پروژه های عمرانی به بخش غیردولتی عنوان کرد و گفت: باید پروژه‌های عمرانی را به صورت مشارکتی با بخش خصوصی تعریف کنیم. اگر این کار صورت بگیرد هم هزینه‌های جاری دولت کاهش می‌یابد و هم پروژه‌های عمرانی به صورت مشارکتی اجرا می‌شود

قادری در مورد سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی اضافه کرد: دیر یا زود باید ارز یارانه ای ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و یارانه این حوزه را به صورت واقعی به گروه‌ها واقشاری پرداخت شود که نیاز به حمایت ویژه از طرف دولت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha