به گزارش ایرنا، طبق وزارت امور خارجه آمریکا، «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه این کشور از روز چهارشنبه ۱۹ تا ۲۱ اکتبر(۲۸-۳۰ مهر) به کشورهای کلمبیا و اکوادور در راستای مقابله با مهاجرت به ایالات متحده سفر خواهد کرد.
به نوشته بخش اسپانیایی خبرگزاری فرانسه، اولین سفر وزیر امور خارجه دولت بایدن به کلمبیا در شرایطی نامساعد بین دو کشور صورت میگیرد. اگرچه دولت «ایوان دوکه» رئیس جمهوری کلمبیا به عنوان یکی از حامیان ایالات متحده در منطقه شمرده میشود، اما هفته گذشته گزارشی از شناسایی موارد مشکوک «سندروم هاوانا» در میان کارکنان سفارت واشنگتن در بوگوتا این روابط مه آلود را تیرهتر کرد. اگرچه، فضای مناسبات واشنگتن-بوگوتا در دولت بایدن، پیشتر به دلیل حمایت دولت دوکه از پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا و رقیب انتخاباتی بایدن، تیره و تار شده بود.
با این وجود، پدیده موسوم به «سندروم هاوانا» نیز یکی دیگر از بهانههای واشنگتن برای بازدید از منطقه به ویژه کشور کلمبیا بوده است.
بیماری اسرارآمیز سندروم هاوانا مربوط به شناسایی علائم مشکوک عصبی و سردردهای شدید با شنیدن صداهای مهیب در میان کارکنان سفارت آمریکا در کشورهای مختلف از جمله کوبا و کلمبیا بوده است.
هفته گذشته، تنها چند روز مانده به سفر آنتونی بلینکن به کلمبیا، شبکه فاکس نیوز گزارش داد که تعدادی از کارکنان وزارت خارجه آمریکا در سفارت کلمبیا به سندروم هاوانا مبتلا شده اند.
این سندروم از آن جهت به هاوانا معروف شده است که نخستین بار در سال ۲۰۱۶، در سفارتخانههای آمریکا و کانادا در هاوانا، پایتخت کوبا مشاهده و ثبت شد.
بحران مهاجرتی و قتل رهبران جوان در کلمبیا
ازدیگر موضوعاتی که در دستورکار رئیس دیپلماسی آمریکا در سفر به منطقه قرار دارد، مقابله با مهاجرت مردم این منطقه به آمریکاست.
وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این، در تداوم اجرای سیاست های ضد مهاجرتی دولت دونالد ترامپ، برای مهاجران هائیتی نسبت به سفر به آمریکا خط و نشان کشید و به آنان اخطار داد. بلینکن گفته بود که موضع آمریکا کاملا روشن است مهاجرانی که قصد ورود به آمریکا را دارند خود را در مسیر بسیار خطرناکی قرار می دهند.
«خیمنا سانچز گارزلی» مدیر کلمبیایی دفتر واشنگتن درحوزه آمریکای لاتین نیز در گفتگو با دویچه وله گفت: دیدار بلینکن، به ویژه بر مسئله مهاجران ونزوئلایی، کشته شدن برخی دیگر از مهاجران در منطقه جنگلی بین کلمبیا و پاناما، همچنین تبلیغات رسانه ای برای مثبت جلوه دادن روابط واشنگتن و بوگوتا صورت می گیرد.
این اظهارات در حالی بیان می شود که رسوایی رفتارهای غیرانسانی مأموران سواره نظام آمریکایی در برخورد با پناهجویان هائیتی موج انتقادات را علیه سیاست های ظالمانه ایالات متحده که یادآور دوران برده داری بود، برانگیخته و تصاویر جنجالی آن همچنان در یادها ثبت شده است.
مساله بحران مهاجرتی در منطقه آمریکای لاتین، رویدادهای اخیر ازجمله اخراج دسته جمعی مهاجران ونزوئلایی در شهر ایکیک شیلی و همچنین مسئله مهاجرت مردم هائیتی و مکزیک به واشنگتن و ... را دربرمی گیرد. کشته شدن حدود ۵۰ نفر از مهاجران در منطقه جنگلی تاپون د دارین نزدیک کلمبیا در هفته گذشته نیز توجه رسانه ها را به مسئله بحران مهاجرتی در این منطقه جلب کرد.
بنابر اعلام رسمی دفتر پزشکی قانونی منطقه، از ابتدای سال جاری میلادی (۲۰۲۱) حدود ۵۰ جسد بی جان مهاجران در جنگل های منطقه موسوم به تاپون د دارین (بین کلمبیا و پاناما) یافت شده است.
از سوی دیگر، طبق گزارش روزنامه گاردین در تیرماه، بیش از ۵.۹ میلیون تن از ونزوئلا از ۲۰۱۵ این کشور را ترک کردهاند و علت آن هم وجود بحرانها و سختیها در حوزه سیاست، اقتصاد و اجتماع بوده است. این مساله به یکی از بزرگترین بحرانهای بی خانمانی و جابجایی در تاریخ منطقه بدل شده است.
اگرچه اندیشکده ونزوئلایی میسیون برداد بر این عقیده است که داستان غم انگیز مهاجران ونزوئلایی، به ابزاری سیاسی برای دستیابی به اهداف آمریکا برای تغییر دولت ونزوئلا تبدیل شده و بدون توجه به اقدامات قهرآمیز واشنگتن علیه کاراکاس، دچار سانسور سیاسی شده است. درصورتی که این موضوع با جزئیات واقعی آن پرداخته شود، بسیاری از تناقض های آن آشکار می شود.
وخاومت اوضاع اقتصادی ونزوئلا ناشی از اقدامات یکجانبه و قهرآمیز آمریکا است که آن باعث جلب توجه نهادها و رسانه های غربی به پدیده مهاجرت شد و در بحث پیرامون آن، بدون توجه به عوامل اصلی که همان اقدامات خصمانه آمریکا و تحریک مخالفان در داخل کشور بولیواری است، همواره دولت ونزوئلا را به عنوان مسبّب این شرایط به تصویر می کشند.
علاوه بر این موارد، وزارت امور خارجه کلمبیا ماه گذشته با بیان اینکه هنوز هیچ قطعیتی پیرامون تعداد دقیق پناهجویان ورودی از افغانستان وجود ندارد، از آمادگی این کشور برای پذیرش و اقامت موقت پناهجویان افغان تا زمان انتقال آنان به آمریکا خبر داد.
کلمبیا در حالی برای پذیرش مردم افغانستان و همکاری با دولت آمریکا در روند انتقال این افراد اعلام همکاری کرده است که این کشور با حدود دو میلیون جمعیت مهاجر، با معضل مهاجرت مواجه است.
به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا از روز چهارشنبه با هدف مقابله با مهاجرت کشورهای آمریکای لاتین به آمریکا به اکوادور و کلمبیا سفر خواهد کرد.
بلینکن در ۱۹ اکتبر (۲۸ آبان) در کیتو پایتخت اکوادور با "گیرمو لاسو" رئیس جمهوری و "مائوریسیو مونتالو" وزیر امور خارجه این کشور دیدار می کند. به نوشته خبرگزاری فرانسه، این دیدار در حالی صورت می گیرد که پارلمان اکوادور در حال تحقیق درباره مشارکت رئیس جمهوری این کشور در پرونده «اسناد پاندورا» است و اینکه آیا لاسو با نگهداری پول در بهشت های مالیاتی قانون شکنی کرده است یا خیر.
پس از آن، وزیر امور خارجه آمریکا در۲۰ تا ۲۱ اکتبر (۲۹ تا ۳۰ آبان) به "بوگوتا" پایتخت کلمبیا سفر می کند و با «ایوان دوکه» رییس جمهوری و "مارتا لوسیا رامیرز" وزیر امور خارجه این کشور گفت و گو خواهد کرد.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، هدف از این سفر، بررسی اولویت های مشترک از جمله حمایت از دولت دموکراتیک قوی در سراسر منطقه، حمایت از صلح پایدار و آشتی، مقابله با مهاجرت های غیر قانونی، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، ترویج و حمایت از حقوق بشر و رسیدگی به بحران آب و هوا است.
این سومین سفر رئیس دیپلماسی دولت بایدن به این منطقه است. وی پیش از این سفرهایی به کاستاریکا و مکزیک داشته است.
نظر شما