به گزارش ایرنا، تارنمای «ناس نیوز» امروز (شنبه) نوشت که حکیم و الفیاض در نشستی در مورد راه های رفع بحران سیاسی پس از اعلام نتایج انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق گفت و گو کردند.
دو طرف در این دیدار درباره تحولات و اوضاع سیاسی عراق و نتایج انتخابات و تأثیر آ« در مرحله تشکیل دولت دولت رایزنی کردند.
دفتر حکیم در بیانیه ای که در مورد این نشست منتشر کرد، نوشت که تحولات صحنه سیاسی عراق و نتایج انتخابات و تأثیر آنها در مرحله پس از این رویداد پرونده هایی بود که در خصوص آنها با الفیاض، رئیس سازمان الحشد الشعبی تبادل نظر شد.
بیانیه تاکید کرده که دو طرف در ادامه بررسی اوضاع و تحولات عراق بر ضرورت رفع بحران سیاسی ناشی از نتایج انتخابات تاکید کردند.
این بیانیه افزود که دو طرف بر اهمیت بهره گیری از فرهنگ آشتی به سود منافع عراق و حمایت از راهکارهای قانونی و مشروع که دربرگیرنده حقوق همه طرف های عراقی باشد، تاکید کردند.
در بیانیه دفتر حکیم آمده است که ما بر درخواست تجدید نظر و شکایات به کمیسیون مستقل انتخابات و نهاد قضایی تاکید کردیم و اعتقاد داریم که این به سود شفافیت روند انتخابات است.
انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق یکشنبه گذشته برگزار شد و با اعلام نتایج اولیه آرا از سوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات این کشور، جریان صدر به رهبری «مقتدی صدر» پیشتاز کسب کرسی های پارلمان است.
بر پایه اعلام این کمیسیون، پس از جریان صدر، «ائتلاف دولت قانون» به رهبری «نوری المالکی» بیشترین کرسی های پارلمان را کسب کرده است.
بسیاری از گروه ها و جریان های سیاسی و نیز مردم عراق در پی اعلام نتایج اولیه به نتایج این انتخابات اعتراض کردند و تجمع هایی در برخی شهرها و استان های در اعتراض به نتایج برگزار شده است.
معترضان خواستار رسیدگی به ادعای تقلب در انتخابات و اعلام نتایج سریع شمارش دستی آرا هستند.
کمیسیون عالی انتخابات عراق می گوید تنها ۱۴۰ صندوق از مجموع حدود ۳ هزار و ۶۰۰ صندوق را که هنوز نتایج آن دریافت نشده، شمارش دستی و نتیجه را در طول یک هفته اعلام خواهد کرد.
این کمیسیون روز گذشته (جمعه) از دریافت ۳۵۶ شکایت درباره تخلف های ادعایی در انتخابات پارلمانی اخیر خبر داد و اعلام کرد که این تعداد از شکایت ها مربوط به هر دو مرحله انتخابات خاص و عمومی است.
«حسنین لیث» مسئول بخش شکایت های کمیسیون انتخابات عراق در گفت و گو با رسانه ها توضیح داد که ۳۲۹ شکایت مربوط به انتخابات عمومی (یکشنبه) و ۲۷ شکایت نیز درباره انتخابات خاص (جمعه هفته گذشته) است.
وی افزود که همه این شکایت ها و اطلاعات دریافتی با دقت در کمیته های متشکل از اعضای شورای کمیسیون، بررسی خواهد شد.
لیث افزود، شکایت ها درباره نتایج و روند انتخابات پارلمانی عراق به دو دسته قرمز و سبز (با توجه به حساسیت اطلاعات وارده، میزان تاثیرگذاری در نتیجه و ادله اثبات آن) تقسیم شده است.
«سعید جاسم» مدیر دایره قانونی بخش شکایات کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق نیز می گوید که مهلت تعیین شده برای طرح شکایات از طریق پایگاه رسمی کمیسیون انتخابات سه روز پس از اعلام نتایج بود و روز پنجشنبه به پایان رسید.
به گفته وی، فرآیند تعیین تکلیف شکایات نامزدهای انتخاباتی عراق بر اساس قانون در کمیسیون انتخابات ۷ روز و نهایتا در هیات قضایی مامور رسیدگی به این پرونده ۱۰ روز طول خواهد کشید.
جاسم تصریح کرد: کمیته های تخصصی بررسی شکایت ها را بر عهده خواهند داشت و اگر هیات دستگاه قضایی عراق آنها را وارد بداند، نتایج نهایی انتخابات بر مبنای آن اعلام خواهد شد.
در همین راستا، «برهم صالح» رئیس جمهوری و «فائق زیدان» رئیس شورای عالی قضایی عراق در بیانیه مشترکی با اشاره به لزوم امنیت و ثبات عراق و کشیده نشدن کشور به تنش، به ضرورت طرح شکایات در چارچوب و از مسیر قانونی تاکید کردند.
از سوی دیگر، «عماد جمیل» عضو کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق روز پنجشنبه تاکید کرد که به احتمال زیاد نتایج آرای انتخابات زودهنگام پارلمانی تغییر اساسی کند.
جمیل، عضو دفتر رسانه ای کمیسیون عالی انتخابات عراق به تارنماری شبکه «فرات نیوز» گفته بود که انتظار می رود نتایج انتخابات روز یکشنبه پارلمان «تغییرات گسترده» و اساسی کند.
وی تاکید کرد که تا یک هفته آینده، نتایج پایانی انتخابات اعلام می شود و پیش بینی ما این است که نتایج تغییر اساسی کند.
کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق پیشتر اعلام کرد که کار شمارش دستی آرا در حضور ناظران بینالمللی، نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی و اهالی رسانه انجام میشود.
بر پایه گزارش ها، نحوه اعلام نتایج آرا از سوی کمیسیون عالی مستقل انتخابات مورد انتقاد و ابهام شدید بسیاری از جریان های سیاسی عراق قرار گرفته است.
در پی بالا گرفتن اعتراض ها به شمارش و اعلام آرا، روز چهارشنبه کمیسیون عالی مستقل انتخابات شمارش دستی ۱۴۰ شعبه اخذ رأی را آغاز کرد.
در همین پیوند نیز، بسیاری از شخصیت های عراقی دولت امارات متحده عربی را به دستکاری دوباره در نتایج انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور آن هم با همکاری رژیم صهیونیستی متهم می کنند.
«عبدالامیر التعیبان» عضو برجسته ائتلاف «الفتح» و نماینده پیشین پارلمان چهارشنبه گذشته گفت که نباید اجازه داد، امارات، نتایج انتخابات عراق را دستکاری کند.
وی گفته است که از «کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق می خواهد به شمارش دستی آرا روی بیاورد تا عدالت در نتایج انتخابات، رعایت و جلوی امارات متحده عربی برای دستکاری آرا گرفته شود.»
بر اساس گزارش ها، به دلیل وجود سرورهای دستگاه های رایانه ای شمارش آرا در امارات و همچنین تملک این شیخ نشین بر ماهواره ای که نتایج انتخابات را از صندوق های رای به مرکز ملی شمارش آرا در کمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق انتقال می دهد، شخصیت ها و صاحب نظران مختلف در عراق، ابوظبی را به دستکاری نتایج انتخابات دهم اکتبر (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) متهم کرده اند.
از دیگر سو، پاره ای شنیده ها حاکی است که سرورها در عراق مستقر و فقط ماهواره انتقال دهنده اطلاعات در اختیار امارات است.
نظر شما