طرح غنی‌سازی آرد و نان در خراسان جنوبی در مرحله اجرا است

بیرجند - ایرنا - معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر طرح غنی‌سازی آرد و نان با آهن، اسید فولیک و ویتامین D در خراسان جنوبی در دست اجراست.

غلامرضا آهنی روز شنبه در نشست خبری به مناسبت ۲۴ مهر ماه (۱۶ اکتبر) روز جهانی غذا اظهار داشت: درخصوص اجرای طرح غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک، ۱۱۹ مورد آزمایش و بررسی در زمینه نحوه ترکیب و درصد موفقیت انجام شده است و طرح غنی‌سازی آرد با ویتامین D هم در مرحله مقدماتی و اجرای آزمایشی قرار دارد.

وی افزود: اکنون آرد و نان در خراسان جنوبی با آهن و اسیدفولیک غنی‌سازی می‌شود و براساس نتایج پایش‌ها میزان مورد نیاز افزودن ویتامین D به آرد مشخص خواهد شد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، طرح پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات، طرح PMS فرآورده‌های غذایی و آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه و طرح PRPS واحدهای تولیدی را از دیگر طرح‌های در دست اقدام این معاونت بیان کرد و گفت: درخصوص اجرای طرح PMS در مواد آرایشی، بهداشتی و خوارکی و آشامیدنی ۴۹۴ نمونه‌برداری از مراکز عرضه انجام شده و شاخص‌های سلامتی آنها مورد ارزیابی قرار گرفته است.

وی افزود: در زمینه اجرای پایش باقیمانده سموم و فلزات سنگین در میوه و سبزیجات هم ۱۴۶ مورد نمونه‌گیری انجام شده و فلزات سنگین موجود در آنها مورد ارزیابی و آزمایش قرار گرفته است.

آهنی اظهار داشت: طرح نشانه‌گری رنگی که میزان قند، چربی و نمک موجود در مواد عذایی مشخص می‌شود در ۹۹ درصد واحدهای تولیدی استان روی مواد غذایی حک می‌شود.

وی گفت: در یک سال گذشته هزار و ۷۲ ساعت آموزش و اطلاع‌رسانی را برای مسوولان فنی کارخانه‌های استان خراسان جنوبی برگزار کردیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند تعداد واحدهای تولید خوراکی، آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی استان را ۱۱۲ واحد و تعداد انبارها، مراکز نگهداری مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی را ۶۸ مورد ذکر کرد و افزود: در یک سال گذشته ۶۴۸ مورد بازرسی و گشت مشترک از این واحدها انجام و در این زمینه ۲۱ مورد تخلف به مراجع قضایی ارجاع شده است.

وی گفت: در این مدت ۳۲۰ مورد صدور و تمدید پروانه بهداشتی برای واحدهای تولیدی استان صادر شده است.

آهنی عنوان کرد: در واحدهای تولیدی خراسان جنوبی یک نفر مسوول فنی به نمایندگی از معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی حضور دارد و نظارت کامل توسط این کارشناسان بر فرآیند تولید انجام می‎‌شود.

وی با اشاره به اینکه ۱۶ اکتبر سالروز تاسیس سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است افزود: این سازمان هر سال با توجه به موضوعات مختلف یک شعار را برای این روز انتخاب می‌کند که امسال "رفتار ما آینده ما را می‌سازد" نامگذاری شده است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: امسال هفته غذا از ۲۴ تا ۳۰ مهر ماه با موضوع "آگاهی، مدیریت و اصلاح الگوی غذایی برای مبارزه با کرونا" و با اجرای برنامه‌های مختلف برگزار می‌شود.

وی غذا را مهمترین نیاز اولیه جوامع انسانی و تضمین امنیت غذایی را از ضروری‌ترین اصول محافظت از سلامت جامعه دانست و اظهار داشت: تهیه غذای ایمن با کیفیت مطلوب برای تداوم بقای بشر و کیفیت زندگی امری ضروری است.

آهنی گفت: اصلاح الگوی تغذیه، کاهش درصد قند، نمک و چربی در استانداردها و دستورالعمل‌های تولید مواد غذایی، فرهنگ‌سازی عمومی و برچسب‌گذاری صحیح مواد غذایی در این زمینه بسیار موثر است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha