به گزارش ایرنا، پایگاه اطلاعرسانی «اثر پرس» سوریه امروز (شنبه) نوشت: «گیر پدرسون» نماینده سازمان ملل در امور سوریه که برای مهیا کردن برگزاری دور بعدی جلسات کمیته قانون اساسی سوریه به مصر سفر کرده، با نمایندگان دولت و معارضان دولت سوریه برای تدوین اصول قانون اساسی این کشور مذاکراتی انجام داد.
«احمد حافظ» سخنگوی وزارت خارجه مصر با اشاره به اینکه نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با «سامح شکری» وزیر خارجه مصر نیز دیدار کرد، افزود: در این دیدار، راهکارهای رسیدن به هماهنگی برای انجام تلاشهای بینلمللی مختلف جهت پیشبرد حل و فصل سیاسی جامع بحران سوریه مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت.
وی تاکید کرد که مصر برای پایان دادن به بحران سوریه در تمام سطوح سیاسی، امنیتی و انسانی مطابق با مراجع قانونگذار بینالمللی و قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت به گونهای که استقلال و تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند، اهمیت زیادی قائل است.
از سوی دیگر «گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، «شکری» وزیر امور خارجه مصر را در جریان نتایج تماسهای خود با طرفهای مختلف مربوط به اوضاع سوریه قرار داد و از نقش مصر در حمایت از حل بحران این کشور قدردانی کرد.
در جریان این سفر، «پدرسون» همچنین با «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب دیدار و درباره آخرین تحولات سوریه تبادل نظر کرد.
روزنامه «شرق الاوسط» به نقل از یک منبع رسمی در دبیرخانه کل اتحادیه عرب نوشت که در این نشست بحران سوریه از ابعاد مختلف مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: دبیرکل اتحادیه کشورهای عرب به جزئیاتی که از سوی نماینده سازمان ملل متحد در امور سوریه درباره تحولات میدانی و وضعیت انسانی در سوریه و همچنین مسیر سیاسی جلسات کمیته قانون اساسی این کشور تحت نظر سازمان ملل متحد که دولت دمشق و مخالفان را شامل میشود، ارئه شد، گوش فرا داد.
به نوشته «اثر پرس» انتظار میرود که جلسات دور بعدی کمیته قانون اساسی سوریه هجدهم این ماه میلادی (۲۶ مهر) در ژنو برگزار شود.
بنا بر ادعای این پایگاه خبری، «پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه پیش از این در سفر خود در ۱۱ سپتامبر به دمشق در مورد اصول اساسی کمیته قانون اساسی این کشور با «فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه توافق کرده است.
کمیته قانون اساسی اولین جلسه خود را در ۳۰ اکتبر ۲۰۱۹ در ژنو آغاز کرد.
دور پنجم نشستهای کمیته بررسی قانون اساسی سوریه از ۶ تا ۱۰ بهمن با حضور هیات اعزامی از سوی دولت سوریه (هیات ملی) و سایر هیاتها در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد، اما به دلیل طرح پیشنهادات خارج از دستور کار این کمیته توسط نمایندگان طرف مقابل و مخالفت نمایندگان دولت سوریه با این پیشنهادها بدون نتیجه به کار خود پایان داد.
بازنگری قانون اساسی سوریه در دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی به تصویب رسید و در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت گنجانده شد. کمیته قانون اساسی سوریه در همان زمان تشکیل شد و وظیفه بازنگری قانون اساسی ۲۰۱۲ این کشور را برعهده دارد.
دور چهارم نشست کارگروه تدوین قانون اساسی سوریه روز ۲۰ بهمن سال گذشته (۱۳۹۹) با حضور نمایندگان دولت این کشور و نمایندگان مخالفان در ژنو برگزار شد و به مدت پنج روز ادامه داشت.
دور اول، دوم، سوم و چهارم کارگروه تدوین قانون اساسی سوریه به ترتیب ۱۳ آبان و ۴ آذر ۱۳۹۸ و ۳ شهریور ۱۳۹۹ و ۱۴ آذر ۱۳۹۹ در ژنو برگزار شده بود.
بر اساس توافقهای قبلی ترکیب اعضای کمیته یاد شده شامل ۵۰ نماینده دولت سوریه، ۵۰ نفر از مخالفان و ۵۰ نفر از گروههای جامعه مدنی و مستقل این کشور است.
تغییر قانون اساسی سوریه یکی از اقداماتی است که در جریان حل بحران این کشور از سوی مخالفان دولت بر اساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد همواره به عنوان یکی از خواستههای مهم در جریان نشستهای «آستانه» و «سوچی» مطرح و از سوی کشورهای ضامن برای حل این بحران دنبال شده است.
سوریه از سال ۲۰۱۱ شاهد فعالیتهای عناصر تروریست مورد حمایت برخی کشورهای غربی، عربی و رژیم صهیونیستی است و آنان در طول بیش از ۱۰ سال گذشته خسارتهای سنگینی را به زیرساختهای این کشور وارد کردهاند.
نظر شما