اعتراف نماینده سازمان ملل به شکست مذاکرات بازنگری قانون اساسی سوریه

تهران - ایرنا - نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه بار دیگر به عدم موفقیت در روند پرونده سیاسی این کشور به دلیل پاره ای اختلاف ها اعتراف کرد.

پیش از این «گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه 11 بهمن در نشست خبری، نا امیدی عمیق خود از شکست کار کمیته بازنگری قانون اساسی سوریه به دلیل طرح موضوعاتی از سوی مخالفان و عدم پذیرش این پیشنهادها از سوی نمایندگان دولت را اعلام کرد.  

به گزارش ایرنا به نقل از شبکه « یورونیوز»،  دیپلمات‌ها امروز ( چهارشنبه ) گفتند که «گیر پدرسون» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در جلسه‌ای با اعتراف به عدم موفقیت در روند پرونده سیاسی این کشور  از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا موضع خود را برای شکستن بن بست این پرونده متحد کنند.  

 «پدرسون» پس از نشست غیرعلنی شورای امنیت در یک کنفرانس خبری که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه «باید بر اختلاف کنونی جامعه بین المللی غلبه کرد» ، افزود: اعتماد سازنده در مورد سوریه ضروری است و بدون آن، احتمال دست یابی به پیشرفت واقعی در مسیر قانون اساسی سوریه کم است. 

به گزارش یورونیوز جلسه ماهانه شورای امنیت برای بحث در مورد پرونده سوریه معمولاً باز است اما پس از ناکامی در آخرین جلسه کمیته قانون اساسی این کشور که در پایان ژانویه در ژنو برگزار شد،  تصمیم گرفته شد که جلسه شورای امنیت بسته شود. 

پدرسون تایید کرد که جلسه اخیر که او با نمایندگان سوریه، مخالفان و جامعه مدنی در پایان ژانویه که پنجمین جلسه کمیته قانون اساسی این کشور برگزار شد، یک فرصت از دست رفته و ناامید کننده بود. 

نماینده سازمان ملل در امور سوریه توضیح داد که برخی افراد پیشنهاد دادند که از همان شیوه استفاده شود، در حالی که دیگران خواستار تغییر کامل تعداد جلسات، مدت زمان آن‌ها و تعیین جدول زمانی هستند.  

وی با بیان اینکه اعتماد به نفس و نیت حل و فصل مسائل برای از بین بردن اختلاف‌های میدان سیاست از بین رفته است،  گفت که به زودی به دمشق سفر می‌کند و در جلسه بعدی گروه آستانه که در سوچی روسیه برگزار خواهد شد، شرکت خواهد کرد.  

دور پنجم نشست‌های کمیته بررسی قانون اساسی سوریه از ۶ تا ۱۰ بهمن با حضور هیات اعزامی از سوی دولت سوریه (هیات ملی) و سایر هیات‌ها در مقر سازمان ملل در ژنو برگزار شد اما به دلیل طرح پیشنهادات خارج از دستور کار این کمیته توسط نمایندگان طرف مقابل و مخالفت نمایندگان دولت سوریه با این پیشنهادها بدون نتیجه به کار خود پایان داد. 

بازنگری قانون اساسی در دسامبر سال ۲۰۱۵ میلادی به تصویب رسید و در قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت گنجانده شد.  کمیته قانون اساسی سوریه در همان زمان تشکیل شد وظیفه بازنگری قانون اساسی ۲۰۱۲ این کشور را برعهده دارد. 

دور چهارم نشست کارگروه تدوین قانون اساسی سوریه روز دوشنبه با حضور نمایندگان دولت این کشور و نمایندگان مخالفان در ژنو برگزار شد و به مدت پنج روز ادامه داشت.  

دور اول، دوم و سوم کارگروه تدوین قانون اساسی سوریه به ترتیب ۱۳ آبان و ۴ آذر ۱۳۹۸ و ۳ شهریور ۱۳۹۹ در ژنو برگزار شده بود.  

بر اساس توافق‌های قبلی ترکیب اعضای کمیته یاد شده شامل ۵۰ نماینده دولت سوریه، ۵۰ نفر از مخالفان و ۵۰ نفر از گروه‌های جامعه مدنی و مستقل این کشور است.  

تغییر قانون اساسی سوریه یکی از اقداماتی است که در جریان حل بحران این کشور از سوی مخالفان دولت براساس قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد همواره به عنوان یکی از خواسته‌های مهم در جریان نشست‌های «آستانه» و «سوچی» مطرح و از سوی کشورهای ضامن برای حل این بحران دنبال شده است.  

سوریه از سال ۲۰۱۱ شاهد فعالیتهای عناصر تروریست مورد حمایت برخی کشورهای غربی، عربی و رژیم صهیونیستی است و آنان در طول ۱۰ سال گذشته خسارتهای سنگینی را به زیرساختهای این کشور وارد کرده‌اند. ‌ 

کشورهای غربی در جلسه روز سه شنبه گذشته شورای امنیت به اتفاق آرا عدم موفقیت در مسیر سیاسی اتخاذ شده برای پایان دادن به درگیری در سوریه را محکوم کردند. به گفته یکی از دیپلمات‌ها کمیته قانون اساسی سوریه در طی ۱۸ ماه به هیچ دستاوردی دست نیافته است.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha